Er wordt een papierstoring gemeld op de HP Officejet 7110 Wide Format ePrinter

Probleem
Het bericht 'Papierstoring' wordt weergegeven op het computerscherm.
De volgende symptomen kunnen gepaard gaan met dit probleem:
  • De printer drukt af.
  • Het aan/uit-lampje brandt en de knop Doorgaan () en de waarschuwingslampjes knipperen.
    Afbeelding : Het aan/uit-lampje brandt en de knop Doorgaan en de waarschuwingslampjes knipperen
    Afbeelding: Het aan/uit-lampje brandt en de knop Doorgaan en de waarschuwingslampjes knipperen.
  opmerking:
Een melding van een papierstoring is niet altijd terecht. De printer meldt mogelijk een papierstoring terwijl er geen papier is vastgelopen. De volgende stappen zijn van toepassing op zowel echte als ogenschijnlijke papierstoringen.
Belangrijk: Voer deze oplossingen uit in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen.
Oplossing één: De printer uit- en weer inschakelen
Voer de volgende stappen uit om de printer opnieuw op te starten en probeer vervolgens een testpagina af te drukken.
Stap één: De printer uit- en weer inschakelen
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer uit te schakelen. Als de printer niet wordt uitgeschakeld, gaat u verder met de volgende oplossing.
  2. Wacht 60 seconden.
  3. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
      opmerking:
    Mogelijk heeft de printer maximaal twee minuten nodig om op te warmen. Ga pas verder nadat het apparaat is opgewarmd.
  • Als de printer papier uitwerpt en de knop Doorgaan en de waarschuwingslampjes niet knipperen, gaat u naar de volgende stap om een printerstatusrapport af te drukken.
  • Als de printer geen papier uitwerpt en de knop Doorgaan en de waarschuwingslampjes nog steeds knipperen, gaat u naar de volgende optie voor het oplossen van het probleem met de printer.
Stap twee: Een statusrapport voor de printer afdrukken
Druk een testpagina af om te controleren of de hardware correct werkt.
  1. Plaats gewoon wit papier in de papierlade.
  2. Houd de knop Annuleren () op het bedieningspaneel van de printer 3 seconden ingedrukt en laat de knop vervolgens los. De testpagina wordt afgedrukt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing twee: Vastgelopen papier uit de printer verwijderen
Voer deze stappen uit om het vastgelopen papier uit de printer te verwijderen.
Stap één: Vastgelopen papier verwijderen via de achterkant van de printer
Volg deze stappen om vastgelopen papier via de achterkant van de printer te verwijderen.
  • Als het probleem is opgelost met deze stappen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende stap.
Stap twee: Een papierstoring verhelpen via het toegangsgebied van de cartridges
Neem deze stappen om vastgelopen papier te verwijderen via het toegangsgebied tot de cartridges.
  let op:
Wanneer u probeert om een papierstoring via de voorzijde van de printer te verhelpen kan het afdrukmechanisme beschadigd raken. Probeer papierstoringen altijd eerst via de achterkant van de printer te verhelpen.
  1. Koppel het netsnoer los van de achterzijde van de printer.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen voordat u uw hand in de HP printer steekt, om het risico op verwonding of elektrische schokken te voorkomen.
  2. Koppel de USB-kabel los van de achterkant van de printer als er een USB-verbinding met de computer is.
  3. Open de toegangsklep voor de cartridge aan de voorkant van de printer.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de cartridgeklep.
  4. Trek vastgelopen papier of afgescheurde stukjes papier voorzichtig uit de cartridgetoegang. Om te voorkomen dat hele vellen papier scheuren, trekt u met beide handen aan het papier.
    Afbeelding : Eventueel vastgelopen papier via het toegangsgebied van de cartridges verwijderen
    Afbeelding: Verwijder papier uit het toegangsgebied voor de cartridge.
  5. Verplaats de wagen naar links.
    Afbeelding : De wagen naar links verplaatsen
    Afbeelding: Verplaats de wagen naar het linker gedeelte van de printer.
  6. Verwijder mogelijk vastgelopen papier uit de rechterkant van de wagen. Trek het papier naar u toe door de bovenkant van de printer.
    Afbeelding : Vastgelopen papier verwijderen uit de rechterkant van de wagen
    Afbeelding: Verwijder vastgelopen papier uit de rechterkant van de wagen.
  7. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: Sluit de cartridgeklep.
  8. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  9. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
Stap drie: Een statusrapport voor de printer afdrukken
Druk een testpagina af om te controleren of de hardware correct werkt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing drie: Controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen
Voer deze stappen uit om te controleren of de wagen vrij kan bewegen in de printer.
Stap één: De wagenbaan met een zaklamp controleren op obstakels
Voor de volgende stappen hebt u een zaklamp nodig om papier te vinden dat in de wagenbaan is vastgelopen.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Open de cartridgeklep.
      opmerking:
    Mogelijk probeert de wagen met cartridges zich naar de cartridgetoegang te verplaatsen. Als dit het geval is, laat u de wagen naar die positie gaan.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open de cartridgeklep.
  3. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Ontkoppel het netsnoer van het stopcontact.
      waarschuwing:
    Voorkom het risico van een elektrische schok door het netsnoer uit het stopcontact te halen alvorens de wagen met de hand te verplaatsen en het papierinvoermechanisme opnieuw in te stellen.
  5. Zoek de toegangsklep voor de printkoppen op aan de rechterzijde van het gebied rondom de wagen en controleer vervolgens of zich daarin twee schroeven bevinden.
    Afbeelding : Voorbeeld van een toegangsklep voor de printkoppen met twee schroeven
    Afbeelding: Voorbeeld van een toegangsklep voor de printkoppen met twee schroeven
  6. Kies de juiste optie en volg dan de stappen.
Stap twee: Een statusrapport voor de printer afdrukken
Druk een testpagina af om te controleren of de hardware correct werkt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vier: De papierrollen reinigen
Soms hopen er zich op de papierrollen deeltjes, vuil of papiersnippers op die papierstoringen veroorzaken. Volg deze stappen om de rollen te reinigen.
Stap één: De papierrollen reinigen
Volg deze stappen om de papierrollen te reinigen.
Stap twee: Een statusrapport voor de printer afdrukken
Met het afdrukken van een testpagina wordt gecontroleerd of de hardware naar behoren werkt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vijf: De printer resetten
Soms blijft een papierstoring optreden, ook al is er geen papier vastgelopen (ogenschijnlijke papierstoring). Voer deze stappen uit om de HP printer te resetten, waardoor een ogenschijnlijke papierstoringsfout wordt verholpen.
  1. Druk op de aan-uitknop () om het product in te schakelen.
  2. Haal het netsnoer uit de achterkant van het product terwijl het product ingeschakeld is.
  3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.
  4. Wacht minstens 15 seconden.
  5. Sluit het netsnoer weer op het stopcontact aan.
  6. Sluit het netsnoer weer op de achterzijde van het product aan.
  7. Als het product niet automatisch inschakelt, gebruik dan de aan-uitknop () om het in te schakelen.
Stap twee: Een statusrapport voor de printer afdrukken
Druk een testpagina af om te controleren of de hardware correct werkt.
  • Als de stappen het probleem hebben opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, kunt u stoppen met de probleemoplossing.
  • Als de testpagina wordt afgedrukt maar de problemen met de printer blijven aanhouden, dan heeft het probleem niet met de hardware te maken.
  • Als de printer geen testpagina afdrukt, is er mogelijk een probleem met de printerhardware. Ga verder met de volgende oplossing.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.