HP LaserJet Pro MFP M521 - De printersoftware in Mac OS installeren op een draadloos netwerk

Opties voor installatie en drivers
Bekijk de volgende informatie om te beslissen welke installatieoptie u wilt gebruiken.
Cd
Downloaden
Voor een nieuw apparaat
Installatie vanaf cd is ook een snelle en gemakkelijke methode, maar de cd bevat mogelijk niet de recentste software, zelfs voor een relatief nieuw product.
De software downloaden vanaf de website van HP en het omvat de recentste productspecifieke drivers, installatiesoftware, en andere administratieve hulpprogramma's.
Het downloaden van de software is de voorkeursoplossing omdat het volledige productfunctionaliteit van de software biedt of de meest geavanceerde functies die beschikbaar zijn voor het product. Deze driver is de beste optie en wordt aanbevolen voor de meeste multifunctionele producten, indien beschikbaar.
Voor een ouder product
Het installeren vanaf cd lukt mogelijk niet als u het apparaat installeert op een computer met een nieuwer besturingssysteem dat werd uitgebracht nadat het HP-product op de markt werd gebracht.
Downloaden van de software biedt goede resultaten voor oudere producten en kan helpen om installatieproblemen te voorkomen.
Info over de software
De software op de cd was alleen actueel op de datum dat het apparaat op de markt werd gebracht.
De software op de website van HP is de meest recente software die beschikbaar is voor uw product. HP brengt vaak nieuwe versies van de software en drivers uit nadat het apparaat en de cd op de markt zijn gebracht.
Mac-installatie voor een draadloze netwerkverbinding met gebruik van de cd in de verpakking
  1. Druk op de aan-uitknop of -schakelaar om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Draadloos aan.
  3. Raak Menu Draadloos en vervolgens Wizard Draadl. netw. inst. aan.
  4. Het apparaat controleert op beschikbare draadloze netwerken en voorziet in een lijst met netwerknamen (SSID's). Selecteer, indien beschikbaar, in de lijst de SSID voor het lokale netwerk. Als de SSID voor het lokale netwerk niet in de lijst staat, raakt u SSID invoeren aan en voert u handmatig de SSID voor het lokale netwerk in.
  5. Wanneer u wordt gevraagd naar het type netwerkbeveiliging, selecteert u de juiste optie voor het lokale draadloze netwerk. Er wordt een toetsenblok geopend op het bedieningspaneel.
    • Als het netwerk WPA-beveiliging gebruikt, typt u de WPA-wachtwoordzin op het toetsenblok.
    • Als het netwerk WEP-beveiliging gebruikt, typt u de WEP-sleutel op het toetsenblok.
  6. Raak OK aan, en wacht terwijl het product een netwerkverbinding tot stand brengt. Het tot stand brengen van de draadloze netwerkverbinding kan enkele minuten duren.
  7. Plaats de cd met de afdruksysteemsoftware in het cd-romstation. Klik op het productpictogram om het installatieprogramma te starten.
      opmerking:
    Als het installatiescherm niet automatisch opent wanneer de cd in het cd-romstation wordt geplaatst, dubbelklikt u op de afbeelding van de product-cd op het bureaublad om het browserscherm van het installatieprogramma te openen en dubbelklikt u vervolgens op het pictogram van het installatieprogramma.
  8. Het scherm Introductie wordt geopend. Klik op de knop Doorgaan om door te gaan.
  9. Selecteer in het scherm Licentie de juiste taal in het menu, lees de licentieovereenkomst en klik vervolgens op de knop Doorgaan.
  10. In het pop-upscherm dat opent, klikt u op de knop Akkoord om acceptatie van de licentieovereenkomst te bevestigen.
  11. Selecteer de bestemming voor de software-installatie en klik op de knop Doorgaan.
  12. In het scherm Installatieopties selecteert u of u een standaardinstallatie of een aangepaste installatie wilt uitvoeren.
    • Voor een standaardinstallatie klikt u nu op de knop Installeren.
    • Voor een aangepaste installatie klikt u op de knop Aanpassen. In het scherm dat opent, selecteert u de te installeren onderdelen en klikt u vervolgens op de knop Installeren.
  13. In het wachtwoordpop-upscherm dat opent, voert u de gebruikersnaam en wachtwoord in en klikt u vervolgens op de knop OK.
  14. Het installatieprogramma toont een voortgangsbalk zodra het installatieproces wordt gestart. Dit proces kan enkele minuten in beslag nemen.
  15. Lees de tips voor vermindering van milieu-invloed en klik op Doorgaan als u klaar bent.
  16. Het scherm Printer toevoegen wordt geopend. Klik voor alle verbindingstypen op de knop Printer toevoegen.
  17. Voor een netwerkverbinding dient het product automatisch aan de lijst te worden toegevoegd. Klik op de knop IP boven aan het scherm om het product toe te voegen door het IP-adres in te voeren. Nadat de productnaam in de lijst met printers staat, selecteert u het product in de lijst en klikt u vervolgens op de knop Toevoegen. Klik op de knop Doorgaan.
  18. Wanneer de installatie is voltooid, wordt het scherm Overzicht weergegeven. Klik op de knop Sluiten om het installatieprogramma te sluiten.
Mac-installatie voor een draadloze netwerkverbinding door het downloaden van de software
  1. Druk op de aan-uitknop of -schakelaar om de printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel de knop Draadloos aan.
  3. Raak Menu Draadloos en vervolgens Wizard Draadl. netw. inst. aan.
  4. Het apparaat controleert op beschikbare draadloze netwerken en voorziet in een lijst met netwerknamen (SSID's). Selecteer, indien beschikbaar, in de lijst de SSID voor het lokale netwerk. Als de SSID voor het lokale netwerk niet in de lijst staat, raakt u SSID invoeren aan en voert u handmatig de SSID voor het lokale netwerk in.
  5. Wanneer u wordt gevraagd naar het type netwerkbeveiliging, selecteert u de juiste optie voor het lokale draadloze netwerk. Er wordt een toetsenblok geopend op het bedieningspaneel.
    • Als het netwerk WPA-beveiliging gebruikt, typt u de WPA-wachtwoordzin op het toetsenblok.
    • Als het netwerk WEP-beveiliging gebruikt, typt u de WEP-sleutel op het toetsenblok.
  6. Raak OK aan, en wacht terwijl het product een netwerkverbinding tot stand brengt. Het tot stand brengen van de draadloze netwerkverbinding kan enkele minuten duren.
  7. Blader op de computer naar de pagina Drivers & downloads voor uw product: HP LaserJet Pro MFP M521
  8. Selecteer als u hierom gevraagd wordt het product in de lijst van vergelijkbare producten op de pagina.
  9. Selecteer het juiste besturingssysteem en klik op Volgende.
  10. Klik op Driver en bekijk de beschikbare driveropties. De beschikbare opties verschillen, afhankelijk van het product.
      opmerking:
    HP adviseert de optie Volledige softwareoplossing om de prestatie en functies van het product te optimaliseren.
  11. Klik op een driveritem om het te selecteren, bekijk de drivergegevens en klik op Downloaden.
  12. Als het venster Bestand downloaden - Beveiligingswaarschuwing wordt weergegeven, klikt u op Opslaan en bladert u naar een locatie op de computer om het bestand op te slaan.
  13. Klik op Opslaan. De software wordt naar de computer gedownload. Noteer de locatie van het opgeslagen bestand.
  14. Wanneer het downloaden is voltooid, klikt u op Map openen en klikt u op het gedownloade bestand. De bestandsnaam eindigt op .exe.
      opmerking:
    Als u het scherm Downloaden voltooid hebt gesloten, bladert u naar de locatie waar het .exe-bestand is opgeslagen en klikt u erop.
  15. U kunt de standaardopslaglocatie voor de bestanden accepteren. Klik op Volgende en wacht totdat het installatieprogramma de bestanden uitpakt ter voorbereiding op de installatie.
  16. Het scherm Introductie wordt geopend. Klik op de knop Doorgaan om door te gaan.
  17. Selecteer in het scherm Licentie de juiste taal in het menu, lees de licentieovereenkomst en klik vervolgens op de knop Doorgaan.
  18. In het pop-upscherm dat opent, klikt u op de knop Akkoord om acceptatie van de licentieovereenkomst te bevestigen.
  19. Selecteer de bestemming voor de software-installatie en klik op de knop Doorgaan.
  20. In het scherm Installatieopties selecteert u of u een standaardinstallatie of een aangepaste installatie wilt uitvoeren.
    • Voor een standaardinstallatie klikt u nu op de knop Installeren.
    • Voor een aangepaste installatie klikt u op de knop Aanpassen. In het scherm dat opent, selecteert u de te installeren onderdelen en klikt u vervolgens op de knop Installeren.
  21. In het wachtwoordpop-upscherm dat opent, voert u de gebruikersnaam en wachtwoord in en klikt u vervolgens op de knop OK.
  22. Het installatieprogramma toont een voortgangsbalk zodra het installatieproces wordt gestart. Dit proces kan enkele minuten in beslag nemen.
  23. Lees de tips voor vermindering van milieu-invloed en klik op Doorgaan als u klaar bent.
  24. Het scherm Printer toevoegen wordt geopend. Klik voor alle verbindingstypen op de knop Printer toevoegen.
  25. Voor een netwerkverbinding dient het product automatisch aan de lijst te worden toegevoegd. Klik op de knop IP boven aan het scherm om het product toe te voegen door het IP-adres in te voeren. Nadat de productnaam in de lijst met printers staat, selecteert u het product in de lijst en klikt u vervolgens op de knop Toevoegen. Klik op de knop Doorgaan.
  26. Wanneer de installatie is voltooid, wordt het scherm Overzicht weergegeven. Klik op de knop Sluiten om het installatieprogramma te sluiten.