• Informatie

HP LaserJet Enterprise, HP PageWide Enterprise - Printers die HP Jetdirect-printservers en NFC/draadloze accessoires kunnen gebruiken

HP Jetdirect-printservers en NFC/draadloze accessoires voegen draadloze afdrukmogelijkheden toe aan compatibele HP LaserJet Enterprise- en HP Officejet Enterprise-printers voor het ontvangen van afdruktaken van een laptop, smartphone, of tablet met ondersteuning voor draadloze communicatie of NFC.
Dit document bevat een lijst met compatibele printers die de volgende Jetdirect-accessoires en printservers kunnen gebruiken:
Ga voor meer informatie over de HP Jetdirect ew2500, 695nw, 640n, 620n, 300x of de HP 1284B parallelle kaart naar Printers die HP Jetdirect-printservers kunnen gebruiken.

Ondersteunde printerseries

HP Jetdirect 3000w NFC/Wireless Direct-accessoire

• HP LaserJet Enterprise M506
  • HP LaserJet Enterprise MFP M527
  • HP Color LaserJet Enterprise M552
  • HP Color LaserJet Enterprise M553
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M577
  • HP LaserJet Enterprise M604
  • HP LaserJet Enterprise M605
  • HP LaserJet Enterprise M606
  • HP PageWide Enterprise Color 556
  • HP PageWide Enterprise Color MFP 586
  • HP LaserJet Enterprise M607
  • HP LaserJet Enterprise M608
  • HP LaserJet Enterprise M609
  • HP LaserJet Enterprise MFP M631
  • HP LaserJet Enterprise MFP M632
  • HP LaserJet Enterprise MFP M633
  • HP Color LaserJet Enterprise M652
  • HP Color LaserJet Enterprise M653
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M681
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M682
opmerking:
Installeer niet meer dan één HP Jetdirect 3000w op een enkele printer. Als er meer dan één HP Jetdirect 3000w zijn geïnstalleerd op dezelfde printer (in de HIP2 en met behulp van de externe USB-poort bijvoorbeeld), treedt er een fout op. Als u de foutmelding Niet-ondersteunde configuratie gedetecteerd ontvangt, schakelt u de printer uit, verwijdert u de extra HP Jetdirect 3000w en zet u de printer vervolgens aan.

HP Jetdirect 2900nw-printserver

• HP LaserJet Enterprise M506
  • HP LaserJet Enterprise MFP M527
  • HP Color LaserJet Enterprise M552
  • HP Color LaserJet Enterprise M553
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M577
  • HP LaserJet Enterprise M604
  • HP LaserJet Enterprise M605
  • HP LaserJet Enterprise M606
  • HP PageWide Enterprise Color 556
  • HP PageWide Enterprise Color MFP 586
  • HP LaserJet Enterprise M607
  • HP LaserJet Enterprise M608
  • HP LaserJet Enterprise M609
  • HP LaserJet Enterprise MFP M631
  • HP LaserJet Enterprise MFP M632
  • HP LaserJet Enterprise MFP M633
  • HP Color LaserJet Enterprise M652
  • HP Color LaserJet Enterprise M653
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M681
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M682
opmerking:
Installeer niet meer dan één HP Jetdirect 2900nw op een enkele printer. Als er meer dan één HP Jetdirect 2900nw zijn geïnstalleerd op dezelfde printer (met behulp van beide externe USB-poorten bijvoorbeeld), treedt er een fout op. Als u de foutmelding Niet-ondersteunde configuratie gedetecteerd ontvangt, schakelt u de printer uit, verwijdert u de extra HP Jetdirect 2900nw en zet u de printer vervolgens aan.

HP Jetdirect 2800w NFC/Wireless Direct-accessoire

opmerking:
Plaats geen HP Jetdirect 2800w aan dezelfde printer als een HP Jetdirect 2700w. Deze werken niet tegelijkertijd. Als per ongeluk beide zijn geïnstalleerd, zal alleen de HP Jetdirect 2800w werken. Als u zowel de mobiliteitsondersteuning van de 2800w als de verbinding van de draadloze infrastructuur van de 2700w nodig heft, gebruikt u de externe HP Jetdirect ew2500 802.11b/g Wireless Print Server in plaats van de 2700w. Het model ew2500 zorgt voor zowel een draadloze als een gigabit-bedrade verbinding (met bepaalde beperkingen). Voor informatie over de printers die de HP Jetdirect ew2500 ondersteunen, gaat u naar Printers die HP Jetdirect-printservers kunnen gebruiken.
  • HP LaserJet Enterprise 500 MFP M525*
  • HP LaserJet Enterprise flow MFP M525c*
  • HP LaserJet Enterprise 500 Color-printer M551*
  • HP LaserJet Enterprise 500 Color MFP M575*
  • HP LaserJet Enterprise color flow MFP M575c*
  • HP LaserJet Enterprise 600-printer M602*
  • HP LaserJet Enterprise 600-printer M603*
  • HP LaserJet Enterprise MFP M630
  • HP Color LaserJet Enterprise M651-printer
  • HP Color LaserJet Enterprise M680 Multifunction-printer
  • HP LaserJet Enterprise 700 M712*
  • HP LaserJet Enterprise 700 MFP M725*
  • HP LaserJet Enterprise 700 Color MFP M775*
  • HP LaserJet Enterprise M806-printerserie
  • HP LaserJet Enterprise flow M830 Multifunction-printer
  • HP Color LaserJet Enterprise M855
  • HP Color LaserJet Enterprise flow MFP M880
  • HP Officejet Enterprise Color X555-printer
  • HP Officejet Enterprise Color X585 Multifunction-printer
opmerking:
Een asterisk (*) geeft aan dat de printer de nieuwste firmware en HP FutureSmart niveau 3 nodig heeft. Om de HP Jetdirect 2800w met deze printers te gebruiken, moet u de printerfirmware bijwerken en vervolgens het niveau van HP FutureSmart op 3 instellen. Zie Stap één: De printerfirmware bijwerken en Stap twee: Verander het firmwareniveau van de printer naar HP FutureSmart-niveau 3.

Draadloze HP Jetdirect-printserver 2700w

opmerking:
Plaats geen HP Jetdirect 2800w aan dezelfde printer als een HP Jetdirect 2700w. Deze werken niet tegelijkertijd. Als per ongeluk beide zijn geïnstalleerd, zal alleen de HP Jetdirect 2800w werken. Als u zowel de mobiliteitsondersteuning van de 2800w als de verbinding van de draadloze infrastructuur van de 2700w nodig heft, gebruikt u de externe HP Jetdirect ew2500 802.11b/g Wireless Print Server in plaats van de 2700w. Het model ew2500 zorgt voor zowel een draadloze als een gigabit-bedrade verbinding (met bepaalde beperkingen). Voor informatie over de printers die de HP Jetdirect ew2500 ondersteunen, gaat u naar Printers die HP Jetdirect-printservers kunnen gebruiken.
opmerking:
Plaats niet meer dan één HP Jetdirect 2700w op een enkele printer. Als er meer dan één HP Jetdirect 2700w zijn geïnstalleerd op dezelfde printer (met behulp van beide externe USB-poorten bijvoorbeeld), treedt er een fout op. Als u de foutmelding Niet-ondersteunde configuratie gedetecteerd ontvangt, schakelt u de printer uit, verwijdert u de extra HP Jetdirect 2700w en zet u de printer vervolgens aan.
  • HP LaserJet Enterprise 500 MFP M525*
  • HP LaserJet Enterprise flow MFP M525c*
  • HP LaserJet Enterprise 500 Color-printer M551*
  • HP LaserJet Enterprise 500 Color MFP M575*
  • HP LaserJet Enterprise color flow MFP M575c*
  • HP LaserJet Enterprise 600-printer M601
  • HP LaserJet Enterprise 600-printer M602*
  • HP LaserJet Enterprise 600-printer M603*
  • HP LaserJet Enterprise MFP M630-serie
  • HP Color LaserJet Enterprise M651-printer
  • HP Color LaserJet Enterprise M680 Multifunction-printer
  • HP LaserJet Enterprise 700 M712*
  • HP LaserJet Enterprise 700 MFP M725*
  • HP Color LaserJet Enterprise M750-printer
  • HP LaserJet Enterprise 700 Color MFP M775*
  • HP LaserJet Enterprise M806-printer
  • HP LaserJet Enterprise flow M830 Multifunction-printer
  • HP Color LaserJet Enterprise M855
  • HP Color LaserJet Enterprise flow MFP M880
  • HP Officejet Enterprise Color X555-printerserie
  • HP Officejet Enterprise Color X585 Multifunction-printer
opmerking:
Een asterisk (*) geeft aan dat de printer de nieuwste firmware en HP FutureSmart niveau 3 nodig heeft. Om de HP Jetdirect 2700w met deze printers te gebruiken, moet u de printerfirmware bijwerken en vervolgens het niveau van HP FutureSmart op 3 instellen. Zie Stap één: Werk de printerfirmware bij en Stap twee: Verander het firmwareniveau van de printer naar HP FutureSmart-niveau 3.

Stap één: De printerfirmware bijwerken

Update, om de firmware voor een printserver of NFC en Wireless Direct-accessoire te updaten, de host van de firmware van de HP LaserJet-printer op één van de volgende manieren:

Stap twee: Verander het firmwareniveau van de printer naar HP FutureSmart-niveau 3

opmerking:
Deze stap is alleen van toepassing op een upgrade van FutureSmart 2 naar FutureSmart 3.
Gebruik de geïntegreerde webserver (EWS) van de printer om de firmware van de printer in te stellen op HP FutureSmart-niveau 3:
opmerking:
Voor informatie over het wijzigen van de HP FutureSmart-instelling met de nieuwste versie van HP Web Jetadmin, gaat u naar http://www.hp.com/go/wja en selecteert u het tabblad Zelfhulp en documentatie.
  1. Zoek het IP-adres van de printer op het bedieningspaneel van de printer op.
    opmerking:
    De stappen zijn afhankelijk van het soort bedieningspaneel.
    • FutureSmart 3: Selecteer in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer het pictogram voor draadloos om het IP-adres of de hostnaam van de printer weer te geven en selecteer vervolgens Print (Afdrukken).
    • FutureSmart 4: Raak in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer het informatiepictogram aan, selecteer Wireless (Draadloos) en raak vervolgens het afdrukpictogram aan.
  2. Open een internetbrowser en voer in het adresveld het IP-adres of de hostnaam in zoals die wordt weergegeven op de afgedrukte pagina en druk op Enter.
    Afbeelding : Een voorbeeld IP-adres is in de internetbrowser getypt
  3. Selecteer het tabblad Algemeen en selecteer vervolgens Firmware-upgrade in het linkermenupaneel.
  4. In het gedeelte HP FutureSmart-niveau, selecteert u HP FutureSmart 3 in de vervolgkeuzelijst en vervolgens Wijzigen.
De accessoire of printserver wordt herkend na het opnieuw opstarten van de printer.

Meer informatie

Volg voor meer informatie één van de volgende koppelingen: