• Informatie

HP Jetdirect 2800w NFC/Wireless Direct Accessory - Problemen met het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire oplossen

Gebruik de probleemoplossingsinformatie als hulp bij het oplossen van problemen.
opmerking:
Om te bepalen of HP NFC en HP Wireless Direct-afdrukken op uw printer zijn ingeschakeld, drukt u een configuratiepagina af vanuit het bedieningspaneel van uw printer. Als er een pagina met de titel Draadloos wordt afgedrukt, is het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire ingeschakeld op uw printer.

Aantal HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoireclients

De huidige technologie beperkt het aantal actief verbonden draadloze clients tot vijf. Voer de volgende stappen uit om te bepalen of deze limiet is bereikt:
  • Bekijk het pictogram Draadloos op het bedieningspaneel van de printer. Als het pictogram rood van kleur is (in plaats van het normale blauw), is de limiet bereikt.
  • Bekijk de verbindingen die op de configuratiepagina van de printer worden vermeld. De huidige draadloze verbinding voor elk apparaat wordt vermeld op MAC-adres en IP-adres.
  • Bekijk de berichten in het gebeurtenislogboek.

Het MAC-adres van het mobiele apparaat weergeven

Gebruik de volgende informatie om het MAC-adres van het apparaat weer te geven.

iOS

1. Open de app Instellingen.
  2. Raak achtereenvolgens Algemeen en Over aan.
  3. Scroll naar beneden naar het Wi-Fi-adres.

Android (telefoon of tablet)

1. Open de app Instellingen.
  2. Raak Over het toestel of Over tablet aan, afhankelijk van welk apparaat wordt gebruikt.
  3. Raak voor de Android-telefoon hardware-informatie aan. Raak voor de Android-tablet status aan.

Verbinding met een draadloos netwerk verbreken

Gebruik de volgende informatie om de verbinding met een draadloos netwerk te verbreken.

iOS

1. Raak achtereenvolgens Instellingen en Wi-Fi aan.
  2. Selecteer het groter dan-symbool (>) naast het netwerk waarvan u de verbinding wilt verbreken.
  3. Raak Vergeet dit netwerk aan.
  4. Raak Vergeet aan om te bevestigen.
Ga voor aanvullende informatie over Apple iOS-producten en het gebruik ervan naar: www.apple.com/support/.
opmerking:
Wanneer u een Apple iOS-apparaat, zoals een iPhone® of iPad®, met iOS 5 of hoger verbindt met de HP Wireless Direct-printer, stopt het pictogram verbindingsstatus niet met draaien. Dit is normaal en geeft aan dat de HP Wireless Direct-verbinding geen internettoegang biedt. Aangezien HP Wireless Direct slechts een verbinding tussen het mobiele apparaat en de printer is, kan het mobiele apparaat geen toegang tot internet krijgen via de printer.

Android

opmerking:
De werkelijke stappen verschillen enigszins, afhankelijk van de Android OS-versie.
  1. Schakel indien nodig Wi-Fi in.
  2. Raak het pictogram Instellingen aan.
  3. Raak het pictogram Draadloos en netwerken aan. (Op sommige Android OS-versies, raakt u het pictogram Wi-Fi-instellingen aan.)
  4. Raak in het scherm Draadloos & netwerken (Wi-Fi ) of Wi-Fi instellingen de netwerknaam aan.
  5. Raak Vergeten aan in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.
opmerking:
Een Android-apparaat zal de verbinding met een draadloos netwerk dat binnen bereik is niet verbreken (vergeten).
Ga voor aanvullende informatie over Google Android OS-producten en het gebruik ervan naar: www.support.google.com/android.

Symbian

Voor informatie over het verbreken van een draadloze verbinding (printer met HP Wireless Direct) kunt u zoeken op: http://discussions.nokia.com.

Windows 8

De HP ePrint-software die wordt gebruikt op Windows 8 verbreekt automatisch de verbinding met het draadloze netwerk na afloop van de afdruktaak.

Mac OS X

De draadloze verbinding met de printer wordt ongeveer een minuut nadat de afdruktaak is voltooid automatisch verbroken.
Om de HP Wireless Direct-verbinding te herstellen, selecteert u de SSID-naam in de lijst met beschikbare draadloze verbindingen:
  1. Selecteer in het menubalkpictogram DraadloosEen ander draadloos netwerk.
  2. Selecteer in het scherm Gedetecteerde printers de SSID van de printer.
    opmerking:
    De HP Wireless Direct-printernaam heeft de indeling HP-print-XY-printer_model LaserJet. De XY vertegenwoordigt de laatste twee tekens van de hardware of het MAC-adres (media access control) van het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire.

Problemen oplossen

Afdrukken niet mogelijk of communicatiefouten.
Oorzaak
Oplossing
Het mobiele apparaat en de printer bevinden zich niet op hetzelfde netwerk. Het mobiele apparaat is bijvoorbeeld verbonden met internet met behulp van een bestaand draadloos netwerk (WLAN). Het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire is niet in staat om verbinding te maken met het WLAN.
Standaardfouten zijn communicatiefout, draadloze adapter in gebruik, of verbinding bezet. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de HP ePrint-software Communicatie met de printer is mislukt aangeeft, hetgeen kan worden veroorzaakt wanneer:
  • Het mobiele apparaat en de printer zich niet op hetzelfde netwerk bevinden
  • De draadloze verbinding van het mobiele apparaat bezet is
  • Gegevens van HP Connected niet beschikbaar zijn
Verbreek de verbinding van het mobiele apparaat met het WLAN en verbindt het apparaat met de SSID van de printer (HP Wireless Direct-netwerk).
opmerking:
Blokkeren van de toegang tot het WLAN/internet beperkt gegevensverlies tijdens downloaden of tijdens het afdrukken.
Het bedieningspaneel van de printer geeft de volgende fout weer: USB-FOUT - Er is een ongeldig USB-apparaat aangesloten. Verwijder dit.
Oorzaak
Oplossing
De printerfirmware moet mogelijk worden bijgewerkt.
Als de HP printer wordt ondersteund, kunt u de printerfirmware bijwerken.
opmerking:
Om de HP Jetdirect 2800w met bepaalde HP printers/MFP's te gebruiken, moet u het PK FutureSmart-niveau instellen op 3 met de geïntegreerde webserver van HP (EWS). Voor meer informatie over het instellen van het PK FutureSmart-niveau, raadpleegt u: Ondersteunde printers voor HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire.
Afdrukken via het draadloos netwerk (WLAN) werkt niet meer nadat het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire is geïnstalleerd.
Oorzaak
Oplossing
Zowel het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire als de HP Jetdirect 2700w draadloze USB-afdrukserver zijn op dezelfde printer geïnstalleerd.
HP biedt geen ondersteuning voor de installatie van beide apparaten op dezelfde printer. (Het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire heeft voorrang.)
Afdruktaken worden zeer traag uitgevoerd of de signaalsterkte is slecht.
Oorzaak
Oplossing
Metalen voorwerpen of radiosignalen veroorzaken storing.
Het mobiele apparaat bevindt zich te ver van de printer.
Verplaats de printer.
Verminder of verwijder storingsbronnen. Metalen voorwerpen kunnen radiosignalen absorberen of verzwakken en apparaten als magnetrons en draadloze telefoons gebruiken vergelijkbare radiofrequenties.
Verklein de afstand tussen de printer en het mobiele apparaat.

Veelgestelde vragen

Vraag
Antwoord
Wat is het draadloze bereik van HP Wireless Direct?
Dit bereik is vergelijkbaar met andere draadloze apparaten. Het kan een iets zwakker signaal hebben dan het normale toegangspunt (zoals een router).
Welke frequentie gebruikt HP Wireless Direct?
2,4 GHz.
Wat gebeurt als ik een zesde apparaat aansluit? Wordt er een foutbericht weergegeven?
Omdat de printer niet weet of een ander apparaat verbinding probeert te maken, is het aan het mobiele apparaat om een melding te geven. Zoek naar een bericht met de volgende strekking: Kan geen verbinding maken met draadloos apparaat.
Kan de printer tegelijkertijd via een computer zijn verbonden met behulp van USB, een draadloos netwerk (LAN), en apparaten die zijn aangesloten met behulp van HP Wireless Direct zonder nadelige neveneffecten?
In het algemeen, ja. Wanneer de LAN-verbinding echter al wordt gebruikt, verliest HP Wireless Direct enige protocolondersteuning. Het kan bijvoorbeeld invloed hebben op de HP ePrint-software voor Windows 8 bij de automatische detectie van de printer op een HP Wireless Direct-verbinding. Als dit gebeurt, voert u gewoon het IP-adres van Wireless Direct in. Deze situatie heeft geen invloed op mobiele apparaten of Macs, aangezien deze een ander detectiemechanisme gebruiken.
HP NFC is een hulpmiddel, geen transportmethode. Het stelt de verbinding en de afdruktaak vast, en gebruikt vervolgens Wireless Direct-afdrukken of een ander protocol om de taak te verzenden. Als u op Afdrukken tikt, wordt de volgende informatie aan de driver gegeven:
  • IP-adres
  • Wireless Direct-informatie (SSID) en het wachtwoord
  • E-mailadres van cloud
    opmerking:
    Dit moet eerst worden geregistreerd op het HP ePrint Center/HP Connected.
HP ePrint-informatie:
  • Als er een HP Wireless Direct-verbinding beschikbaar is, geeft de HP ePrint-software een kennisgeving Afdruktaak verzenden... weer en de taak wordt afgedrukt.
  • Als er geen HP Wireless Direct-verbindingen beschikbaar zijn, geeft de HP ePrint-software een kennisgeving weer met instructies over het inschakelen van HP Wireless Direct.
  • Als het apparaat de verbinding met een ander netwerk moet verbreken om af te drukken, dan geeft de HP ePrint-software een kennisgeving weer met een instructie om de huidige verbinding te verbreken.

Voor meer informatie

Ga voor meer informatie over HP Wireless Direct naar: Wireless Printing Center - HP Wireless Direct.
Ga voor aanvullende informatie over de HP ePrint-software, waaronder veelgestelde vragen, naar: www.hp.com/go/eprintsoftware. Klik op Documentatie om de gebruikershandleiding te downloaden.
Voor aanvullende informatie over installatie, configuratie en het oplossen van problemen gaat u naar www.hp.com/go/jd2800wSupport of scant u de QR-code met uw mobiele apparaat.