• Informatie

HP Jetdirect 2800w NFC/Wireless Direct Accessory - Afdrukken met HP NFC (Near Field Communication)

Voer na het installeren van het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire de volgende stappen uit om te controleren of uw HP-printer gereed is om af te drukken met HP NFC.
  1. Controleer of het apparaat de status Gereed heeft.
  2. Om te controleren of NFC en HP Wireless Direct-afdrukken op de printer zijn ingeschakeld, drukt u een configuratiepagina af via het bedieningspaneel. Als er een pagina met de titel Draadloos wordt afgedrukt, zijn NFC en HP Wireless Direct-afdrukken ingeschakeld.
  3. Zorg ervoor dat de nieuwste versie van de HP ePrint-software (versie 4.5 of nieuwer) op uw mobiele apparaat is geïnstalleerd. Als u de software moet bijwerken:
    1. Op de pagina HP ePrint-software klikt u op Software downloaden.
    2. Selecteer uw besturingssysteem en klik vervolgens op Downloaden in de tabel Software - ePrint.
    3. Sla het bestand op uw systeem op. Dubbelklik vervolgens op het bestand en volg de instructies.
  4. Controleer vanaf een mobiel apparaat of een computer of de draadloze functionaliteit is ingeschakeld (de Wi-Fi-radio is aan). Dit bedieningselement vindt u doorgaans in het menu Instellingen.
    opmerking:
    Schakel bestaande draadloze verbindingen (WLAN of internet) uit.
    Houd de apparaten voor het afdrukken dicht bij elkaar (maximale afstand van 2,5 cm) of houdt het NFC-pictogram van het mobiele apparaat en het NFC-pictogram van het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire tegen elkaar. Houd het mobiele apparaat en het accessoire ten minste één volle seconde tegen elkaar aan om een verbinding te waarborgen.
    De HP ePrint-software geeft het NFC-tabblad of de NFC-tegel weer als de NFC-antennes correct zijn gepositioneerd en de compatibele NFC-hardware is geïnstalleerd en ingeschakeld op het mobiele apparaat.

Afdrukken vanaf een mobiel apparaat met Windows 8

De volgende video toont hoe u Afdrukken vanaf een mobiel apparaat met Windows 8.
Als er problemen zijn met het bekijken van de video of als u de video wilt bekijken in een ander formaat, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.
opmerking:
Op dit moment is de HP Elitepad 900 het enige ondersteunde mobiele apparaat met Windows 8.
ARM-gebaseerde tablets met Windows RT worden niet ondersteund.
  1. Selecteer in de toepassing van het mobiele apparaat het menu Bestand en selecteer vervolgens Afdrukken.
  2. Selecteer uit de beschikbare printers HP ePrint.
  3. Houd dicht bij elkaar (maximale afstand van 2,5 cm) of houdt de NFC-pictogrammen van het mobiele apparaat en de HP Jetdirect 2800w tegen elkaar.
    opmerking:
    Houd het mobiele apparaat en het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire ten minste één volle seconde tegen elkaar aan.
    Zodra er verbinding is, kunt u het mobiele apparaat bij het HP Jetdirect 2800w NFC & Wireless Direct-accessoire vandaan plaatsen.
    Het mobiele apparaat maakt mogelijk een verbindingsgeluid of geeft een pop-upsymbool weer. Zodra een verbinding tot stand is gebracht, geeft de HP ePrint-software de service set identifier (SSID) van de printer weer. De SSID is de HP Wireless Direct-printernaam.
    opmerking:
    De HP ePrint-driver verbreekt geen bestaande draadloze netwerkverbindingen op de tabletcomputer met Windows 8 (zoals een toegangspunt of een WDP-toegangspunt van de printer).
  4. Raak de knop Instellingen aan om primaire afdrukopties te definiëren zoals het aantal exemplaren, pagina's per vel, en of u op beide zijden (duplex) wilt afdrukken.
  5. Raak Afdrukken aan.
Als de Windows 8-toepassing geen optie Afdrukken heeft.
  1. Met de Windows-toepassing open veegt u vanaf de rechterrand naar de linkerrand van het scherm.
  2. Raak Apparaten aan en vervolgens HP ePrint in de lijst met beschikbare printers.
  3. Wijzig indien nodig destandaardafdrukinstellingen.
  4. Raak Afdrukken aan.
  5. Raak het bericht Uw printer vereist aandacht aan en volg de instructies om af te drukken.
opmerking:
De HP ePrint-software slaat de printer op in uw lijst met onlangs gebruikte printers op het tabblad/de tegel Recent.
Selecteer Automatisch afdrukken na succesvolle verbinding zodat toekomstige afdruktaken automatisch worden afgedrukt wanneer u met het mobiele apparaat de HP-printer aanraakt. (Indien deze optie is geselecteerd, is de optie instellingen niet beschikbaar.)

Voor meer informatie

Ga voor aanvullende informatie over de HP ePrint-software, waaronder veelgestelde vragen, naar: www.hp.com/go/eprintsoftware. Klik op Documentatie om de gebruikershandleiding te downloaden.
Voor aanvullende informatie over installatie, configuratie en het oplossen van problemen gaat u naar www.hp.com/go/jd2800wSupport of scant u de QR-code met uw mobiele apparaat.