• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP SlateBook pc's - Met bestanden werken (Android 4.3, 4.2/Jelly Bean)

Dit document is van toepassing op HP notebookcomputers met het besturingssysteem Android 4.3 of 4.2/Jelly Bean.
Uw notebook heeft een interne opslag en opties voor extra opslag op geheugenkaarten, USB-opslagschijven en online cloud-opslag. Gebruik dit document om vertrouwd te raken met de opties voor het beheren en opslaan van bestanden op uw notebook.
  opmerking:
Afhankelijk van de versie van Android op uw tablet, komen enkele van de afbeeldingen in dit document mogelijk niet precies overeen met uw tablet.
Gebruik van de app HP File Manager
HP File Manager is een bestandssysteemhulpprogramma waarmee u al uw opgeslagen gegevens, apps en bestanden kunt beheren die zijn opgeslagen op uw SlateBook. Met HP File Manager kunt u bestanden die zijn opgeslagen op de lokale opslag of op een geheugenkaart doorzoeken, kopiëren, verplaatsen, knippen, hernoemen en afdrukken.
Klik of tik op het pictogram van de HP File Manager app om de app te openen.
Afbeelding : Pictogram van de app HP File Manager
Pictogram van de app HP File Manager
Meer informatie over de app HP File Manager:
  • Toegang tot bestanden die zijn opgeslagen op een geheugenkaart: In de linkernavigatiekolom klikt of tikt u op SD-kaart voor toegang tot bestanden en mappen die zijn opgeslagen op een geheugenkaart in uw notebook.
    Afbeelding : Inhoud van SD-kaart
    Inhoud van SD-kaart
    Om terug te keren naar de lokale opslag van de notebook klikt of tikt u op Mijn opslag in de linkernavigatiekolom.
  • Toegang tot bestanden die zijn opgeslagen op een USB-station: In de linkernavigatiekolom klikt of tikt u op USB-station voor toegang tot bestanden en mappen die zijn opgeslagen op een USB-station in uw notebook.
    Afbeelding : Inhoud van USB-station
    Inhoud van USB-station
    Om terug te keren naar de lokale opslag van de notebook klikt of tikt u op Mijn opslag in de linkernavigatiekolom.
  • Een bestand openen: Klik of tik op een bestand om het bestand te openen. Als u een bestand opent in HP File Manager wordt automatisch de app gestart die het bestand opent. Als u met meerdere apps een bestand kunt openen, kunt u met HP File Manager de app selecteren die u wilt gebruiken. U kunt ook een standaardapp selecteren om het bestandstype te openen.
    Afbeelding : Een bestand openen (kies app om actie te voltooien)
    Een bestand openen (kies app om actie te voltooien)
  • Bestanden en mappen kopiëren of verplaatsen: Navigeer naar de bestanden of mappen die u wilt kopiëren of verplaatsen. Klik of tik op Tools en klik of tik vervolgens op de optie die u wilt selecteren. Klik of tik op Kopiëren (om een kopie van het bestand in de nieuwe locatie te maken) of op Knippen om het oorspronkelijke bestand naar een nieuwe locatie te verplaatsen). Navigeer naar de doelmap en klik of tik op Plakken.
    Afbeelding : Hulpprogramma's voor kopiëren en knippen
    Hulpprogramma's voor kopiëren en knippen
  • Bestanden en mappen verwijderen: Navigeer naar de bestanden of mappen die u wilt verwijderen. Klik of tik op Tools en klik of tik vervolgens op de optie die u wilt selecteren. Klik of tik op Verwijderen. Klik of tik op OK om te bevestigen.
  • De naam van bestanden en mappen wijzigen: Navigeer naar het bestand of de map waarvan u de naam wilt wijzigen. Klik of tik op Tools en klik of tik vervolgens op een bestand of map. Klik of tik op Naam wijzigen. Typ een nieuwe naam voor het bestand of de map en klik op OK.
Geheugenkaarten gebruiken in Android 4.2 of 4.3
De SlateBook-basis heeft een aansluiting voor een SD-geheugenkaart. De afneembare tablet heeft een aansluiting voor een microSD-geheugenkaart. Geheugenkaarten kunnen worden gebruikt om de opslagruimte van de notebook uit te breiden. Met geheugenkaarten kunt u back-ups maken van bestanden en kunt u bestanden en mappen overzetten tussen meerdere apparaten.
Bestanden en mappen die zijn opgeslagen op geheugenkaarten zijn toegankelijk via de HP File Manager app of via een andere app waarmee de bestandstypen kunnen worden geopend (bijvoorbeeld beeldbestanden die zijn opgeslagen op een geheugenkaart worden weergegeven in de Galerij app). Gebruik HP File Manager om bestanden te kopiëren of te verplaatsen tussen geheugenkaarten en de lokale opslag van de notebook.
Om een geheugenkaart te plaatsen, duwt u de kaart in de kaartsleuf in de basis (op de rechterrand van de notebookbasis) of in de tablet (op de onderrand van de losgekoppelde tablet).
  let op:
Om gegevensverlies te voorkomen, moet u de geheugenkaarten demonteren voordat u ze uit de notebook verwijdert.
Voor het verwijderen van een geheugenkaart volgt u de stappen in dit gedeelte om de kaart veilig te demonteren en te verwijderen:
  1. Klik of tik in het beginscherm op het pictogram Alle apps en klik of tik vervolgens op het pictogram Instellingen .
  2. Klik of tik in het gedeelte Apparaat op Opslag.
    Afbeelding : Opslag
    Opslag
  3. Zoek de twee SD-kaarten in de lijst.
    Afbeelding : SD kaarten vermeld bij Opslag
    SD kaarten vermeld bij Opslag
    De eerste SD-kaart in de lijst komt overeen met de MicroSD-kaart in de kaartsleuf van de tablet (indien geïnstalleerd). De tweede SD-kaart in de lijst komt overeen met de SD-kaart in de basis van de notebook (indien geïnstalleerd). De tweede SD kaart is alleen beschikbaar wanneer de tablet op de notebookbasis is aangesloten.
  4. Klik of tik op SD-kaart demonteren in het gedeelte voor de geheugenkaart die u wilt verwijderen.
    Afbeelding : SD-kaart demonteren
    SD-kaart demonteren
    Als de optie SD-kaart demonteren niet beschikbaar is, is er geen kaart geïnstalleerd. Als de optie SD-kaart monteren wordt weergegeven, is de kaart al gedemonteerd en kan de kaart worden verwijderd.
  5. Klik of tik op OK om te bevestigen.
    Afbeelding : Demontage van SD-kaart bevestigen
    Demontage van SD-kaart bevestigen
  6. Duw op de rand van de geheugenkaart om de kaart vrij te geven. U kunt een vingernagel of ander dun voorwerp gebruiken om de kaart ver genoeg in te duwen zodat de kaart wordt vrijgegeven. Verwijder de kaart.
Een USB-opslagstation gebruiken in Android 4.2 of 4.3
De SlateBook-basis heeft een USB-poort voor de aansluiting van een USB-station voor extra opslagruimte. Met een USB-station kunt u back-ups maken van bestanden en kunt u bestanden en mappen overzetten tussen meerdere apparaten.
Bestanden en mappen die zijn opgeslagen op een USB-station zijn toegankelijk via de app HP File Manager of via een andere app waarmee de bestandstypen kunnen worden geopend (bijvoorbeeld beeldbestanden die zijn opgeslagen op een USB-station worden weergegeven in de app Galerij). Gebruik HP File Manager om bestanden te kopiëren of te verplaatsen tussen het USB-station en de lokale opslag van de notebook.
  let op:
Om gegevensverlies te voorkomen, moet u het USB-station demonteren voordat u het uit de notebook verwijdert.
Voor het verwijderen van een USB-station volgt u de stappen in dit gedeelte om het station veilig te demonteren en te verwijderen:
  1. Klik of tik in het beginscherm op het pictogram Alle apps en klik of tik vervolgens op het pictogram Instellingen .
  2. Klik of tik in het gedeelte Apparaat op Opslag.
    Afbeelding : Opslag
    Opslag
  3. In het gedeelte voor de USB-opslag klikt of tikt u op USB-opslag demonteren.
    Afbeelding : USB-opslag demonteren
    USB-opslag demonteren
    Als de optie USB-opslag demonteren niet beschikbaar is, is er geen USB-station geïnstalleerd. Als de optie USB-opslag monteren wordt weergegeven, is het station al gedemonteerd en kan het worden verwijderd.
  4. Klik of tik op OK om te bevestigen.
    Afbeelding : Demontage van USB-opslag bevestigen
    Demontage van USB-opslag bevestigen
  5. Maak het USB-station los van de notebookbasis.
Gebruik van online cloud-opslag
Services voor online cloud-opslag, zoals Box, slaan uw bestanden online op zodat u de bestanden vanuit elke gewenste locatie kunt openen. De app Box is vooraf op uw SlateBook geïnstalleerd. Via Box kunt u bestanden opslaan op internet en kunt u ze onmiddellijk openen vanaf een andere computer. U kunt de toegang tot uw bestanden ook delen met anderen, commentaar plaatsen en discussiëren met anderen. Bestanden die zijn opgeslagen via Box zijn toegankelijk vanaf iedere willekeurige computer met internettoegang en kunnen worden gedownload en lokaal worden opgeslagen. Andere apps voor online cloud-opslag zijn beschikbaar in de Google Play Store.
Veelgestelde vragen over het werken met bestanden in Android 4.2 of 4.3
Raadpleeg de volgende antwoorden op veelgestelde vragen over het werken met bestanden op uw HP SlateBook.
Kan ik de SlateBook op een andere computer aansluiten om bestanden over te brengen?
Er is geen gegevenskabel voor de SlateBook, en u kunt deze niet met een USB-kabel op een andere computer aansluiten. Om bestanden over te brengen, gebruikt u een van de andere oplossingen in dit document (USB-opslagschijf, geheugenkaart of online opslag).
Hoe druk ik bestanden af via mijn SlateBook?
Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument Draadloos afdrukken via uw HP notebook voor informatie over afdrukmethoden.
Waarom kan ik de bestanden op mijn geheugenkaart of USB-station niet zien?
Gebruik de volgende stappen als u een geheugenkaart of USB-station op de SlateBook hebt aangesloten, maar de bestanden niet kunt vinden en het opslagapparaat niet wordt weergegeven in HP File Manager:
  1. Test zo mogelijk het opslagapparaat met een andere computer, om te controleren of het apparaat correct functioneert.
    Als u geen toegang hebt tot het apparaat op de andere computer, kan er een probleem met het apparaat zijn. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor ondersteuning of een vervangend apparaat. Als het opslagapparaat naar behoren werkt, gaat u door naar de volgende stap.
  2. Verwijder het opslagapparaat en sluit het opnieuw aan op uw notebook.
    Als de notebook het apparaat en de bestanden nu wel kan zien, bent u klaar. Als het apparaat nog steeds niet wordt weergegeven in HP File Manager, gaat u door naar de volgende stap.
  3. Klik of tik in het beginscherm op het pictogram Alle apps en klik of tik vervolgens op het pictogram Instellingen .
  4. Klik of tik in het gedeelte Apparaat op Opslag.
    Afbeelding : Opslag
    Opslag
  5. Klik of tik op SD-kaart monteren of USB-opslag monteren (afhankelijk van het soort opslagapparaat dat u gebruikt).
    Als het opslagapparaat succesvol wordt gemonteerd, controleert u of uw apparaat nu wordt weergegeven in HP File Manager. Als de optie Monteren niet beschikbaar voor uw opslagapparaat is, gaat u door naar de volgende stap.
  6. Start de notebook opnieuw op terwijl het opslagapparaat is aangesloten. Druk op de aan/uit-knop en houd deze ingedrukt, klik of tik op Uitschakelen en klik of tik vervolgens op OK. Wanneer de notebook helemaal is uitgeschakeld, drukt u op de aan/uit-knop en houd u deze opnieuw ingedrukt tot het HP logo op het scherm verschijnt.
    Controleer of uw apparaat nu in HP File Manager wordt weergegeven. Als het opslagapparaat nog steeds niet beschikbaar is, moet de notebook mogelijk worden nagekeken. Neem contact op met de ondersteuning van HP voor hulp.