• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP SlateBook pc's - Apps installeren, openen en verwijderen (Android 4.3, 4.2/Jelly Bean)

Dit document is van toepassing op HP notebookcomputers met het besturingssysteem Android 4.3 of 4.2/Jelly Bean.
Een app, of toepassing, is een softwareprogramma, bijvoorbeeld een game, ontworpen om op een mobiel apparaat te worden uitgevoerd. Apps kunnen verschillende doelen dienen, inclusief amusement, educatie, productiviteit en meer. HP notebooks die het Android-besturingssysteem gebruiken kunnen alleen Android-apps uitvoeren, die beschikbaar zijn in de Google Play Store (in het Engels).
Dit document leert u de basis van het installeren, openen en verwijderen van apps op uw HP notebook.
  opmerking:
Afhankelijk van de versie van Android op uw tablet, komen enkele van de afbeeldingen in dit document mogelijk niet precies overeen met uw tablet.
Een nieuwe app installeren in Android 4.2 of 4.3
Vind nieuwe apps voor uw SlateBook in de Google Play Store (in het Engels). U moet verbinding hebben met een draadloos netwerk en zijn aangemeld bij een Google-account voordat u toegang tot de Play Store kunt krijgen.
  opmerking:
Bepaalde apps zijn mogelijk niet compatibel met uw notebook. Op de Google Play Store-pagina van een niet-compatibele app verschijnt een bericht dat uw apparaat niet compatibel is met deze versie en ontbreekt de optie Installeren. Android-apparaten die niet aan de vereisten of beperkingen voor een app voldoen kunnen de app niet installeren of gebruiken.
Google Play Store biedt zowel gratis als betaalde apps. Het proces voor het installeren van apps die gratis beschikbaar zijn, verschilt enigszins van het proces voor het installeren van een betaalde app. Voor informatie over het installeren van apps die betaling vereisen, raadpleegt u Downloading (in het Engels) in de Help van Google Play.
Als de app die u wilt installeren een gratis app is, gebruikt u de volgende stappen om de app op uw notebook te installeren:
  1. Klik of tik in het beginscherm op het pictogram Alle apps en klik of tik vervolgens op de Play Store-app.
  2. Om naar een app te zoeken, klikt of tikt u op het zoekpictogram boven aan de pagina en typt u vervolgens de appnaam of een sleutelwoord.
  3. Blader naar beneden om de beschikbare apps te zien en klik of tik vervolgens op een app om deze te selecteren.
    De app-pagina biedt details over de appfuncties, klantbeoordelingen en overige informatie.
  4. Klik of tik op Installeren.
  5. Lees de appmachtigingen en klik of tik vervolgens op Accepteren & downloaden. De app wordt gedownload en geïnstalleerd op uw notebook.
    Zodra deze is geïnstalleerd, wordt de app toegevoegd aan de lijst Alle apps en het beginscherm.
Een geïnstalleerde app openen in Android 4.2 of 4.3
Apps kunnen worden geopend via de lijst Alle apps, het beginscherm, de lade met favorieten, Google Play Store of de lijst met recent gebruikte apps op uw SlateBook. Gebruik een van de volgende methoden om een app te openen:
  • Klik of tik op het pictogram Alle apps om een lijst met alle apps op uw notebook te zien. Klik of tik op een app-pictogram om de app te openen.
  • Klik of tik op een app-pictogram in het beginscherm of in de lade met favorieten om de app te openen. Voor informatie over het toevoegen en verwijderen van apps in het beginscherm en de lade met favorieten raadpleegt u het HP ondersteuningsdocument Android verkennen en het beginscherm aanpassen.
  • Klik of tik op het pictogram van de Play Store-app en klik of tik vervolgens op Play Store boven aan de pagina om uw account te bekijken. Selecteer Mijn apps om uw geïnstalleerde apps te zien. Klik of tik op de app in de lijst Mijn apps om de app-pagina te openen en klik of tik vervolgens op Openen om de app te openen.
  • Om een onlangs gebruikte app te openen, klikt of tikt u op de navigatieknop Recente apps of drukt u op de toetsenbordtoets. Er wordt een lijst weergegeven met onlangs gebruikte apps. Klik of tik op een app in de lijst om de app te openen. Klik of tik op de app en houd vast om deze weg te slepen van de zijkant van het scherm en de app uit de lijst met recente apps te verwijderen.
Een app verwijderen in Android 4.2 of 4.3
Als u een app hebt geïnstalleerd op uw SlateBook die u niet langer wilt, verwijdert u de app uit de lijst Alle apps, het menu Instellingen of de Google Play Store. Verwijderde apps, inclusief betaalde apps die u eerder hebt gekocht, kunnen op elk moment opnieuw worden geïnstalleerd via de Google Play Store (in het Engels). Gebruik een van de volgende methoden om een app van uw notebook te verwijderen.
  opmerking:
Bepaalde vooraf geïnstalleerde apps zijn systeemapps. Deze apps maken deel uit van het Android-besturingssysteem en kunnen niet worden verwijderd.