HP pc's - Intel® Wireless Display (WiDi) gebruiken om multimedia weer te geven op uw tv

Dit document heeft betrekking op HP computers die worden geleverd met WiDi-compatibele draadloze netwerkmogelijkheden
De Wireless Display Technologie (WiDi) van Intel maakt het mogelijk om het beeld van uw computer draadloos te streamen naar een ander weergaveapparaat, zoals een high-definition tv of HDMI-kabel.
  opmerking:
Als u niet de nieuwste versie van Windows 8 gebruikt, kunnen sommige afbeeldingen en informatie in dit document verschillen. U kunt de nieuwste versie verkrijgen via de Microsoft Store.
Vereisten
Voordat u WiDi kunt gebruiken, hebt u de volgende onderdelen nodig:
  • Een pc compatibel met Intel WiDi en geïnstalleerde WiDi-software
  • Een WiDi-compatibele draadloze beeldschermadapter, zoals een gecertificeerde draadloze beeldschermadapter of beeldscherm
    Dit apparaat sluit u aan op uw high-definition tv.
Aanbevelingen voor de configuratie
Volg deze tips op voor de beste ervaring:
  • Stream mediabestanden die op uw computer opgeslagen zijn, niet draadloos vanaf internet.
  • Om internetcontent via uw pc te streamen, sluit u uw pc aan met een netwerkkabel en streamt u vervolgens naar uw WiDi-apparaat.
  • U krijgt de beste prestaties als u uw computer en de WiDi-ontvanger in dezelfde kamer plaatst.
WiDi instellen en gebruiken
Voer de volgende stappen uit om een WiDi-verbinding te maken en video weer te geven:
  1. Schakel uw pc met WiDi in en zorg ervoor dat deze over een internetverbinding beschikt.
  2. Controleer of uw computer over de meest recente updates van de Intel Wireless Display-software beschikt. Ga naar www.intel.com/p/en_US/support/detect/wireless-display (in het Engels) en haal de meest recente beschikbare updates op.
  3. Sluit uw met WiDi compatibele beeldschermadapter aan op uw tv met behulp van de bij de adapter geleverde instructies.
  4. Controleer of zowel de tv als de adapter is ingeschakeld.
  5. Selecteer op de tv de invoerbron die overeenstemt met de WiDi-adapterverbinding, zoals HDMI of HDMI2.
    Wanneer de adapter op de juiste manier is aangesloten op de tv, verschijnt er op het tv-scherm een bericht dat de tv wacht op verbinding (of iets dergelijks).
  6. Open de Windows 8-charmsbalk op de computer en selecteer de charm Apparaten.
    Afbeelding : De charm Apparaten selecteren
    De charm Apparaten selecteren
  7. Selecteer onder Apparaten de optie Project.
    Afbeelding : Project selecteren
    Project selecteren
  8. Selecteer onder Project de optie Een draadloos beeldscherm toevoegen. Het systeem gaat naar apparaten zoeken.
    Afbeelding : Een draadloos beeldscherm zoeken
    Een draadloos beeldscherm zoeken
  9. Wanneer een compatibel WiDi-apparaat is gedetecteerd, selecteert u de naam van het apparaat, waarna het systeem de verbinding tot stand gaat brengen.
    Afbeelding : Het apparaat selecteren
    Het apparaat selecteren
  10. Vervolgens een WPS-pincode op het beeldscherm of de tv weergegeven. Voer deze code op de computer in en kies Volgende.
    Afbeelding : De WPS-pincode invoeren
    De WPS-pincode invoeren
  11. Nu wordt het draadloze beeldscherm onder Projectors weergegeven.
    Wanneer u een stukje inhoud, bijvoorbeeld een YouTube-video, opent, moet de streaming beginnen.
    Afbeelding : Een draadloos beeldscherm wordt onder Projectors weergegeven
    Het draadloze beeldscherm wordt onder Projectors weergegeven
      opmerking:
    Mogelijk wordt een bericht over HDCP weergegeven wanneer de verbinding wordt gemaakt. HDCP staat voor High Definition Copyright Protection en geeft pas toestemming voor het afspelen van een HD-video nadat aan speciale autorisatiecriteria is voldaan. Om een high-definition video weer te geven, moet u misschien een code invoeren met behulp van het toetsenbord van uw computer. Als u wordt verzocht een code in te voeren, voert u deze nu in. Na deze eerste keer wordt u niet meer gevraagd een code in te voeren, tenzij het apparaat van de lijst wordt verwijderd of u verbinding maakt met een andere adapter.
    In toekomstige sessies hoeft u waarschijnlijk geen code meer in te voeren, maar wordt misschien wel nog kort het HDCP-bericht weergegeven. Als het HDCP-bericht verschijnt, wacht u tot het weer weg is. Zowel op de computer als op het weergaveapparaat zou nu hetzelfde beeld op het scherm moeten staan. Het kan noodzakelijk zijn de beeldschermresolutie op de computer aan te passen om het beste beeld te krijgen.
  12. Als u de projectiemodus wilt wijzigen, opent u de charm Apparaten en kiest u Project. Kies Dubbel, Uitbreiden of Alleen tweede scherm.
    Afbeelding : Schakelen tussen dubbele en uitgebreide modus
    Schakelen tussen dubbele en uitgebreide modus
      opmerking:
    Druk op de Windows-toets plus P als u wilt schakelen tussen de dubbele en uitgebreide modus om inhoud op het tweede scherm weer te geven.
  13. Als u de verbinding wilt verbreken, opent u de charm Apparaten, kiest u Project en vervolgens Verbinding verbreken.
Probleemoplossing
Raadpleeg de onderstaande sectie die het meest op uw vraag van toepassing is.
Mijn adapter verschijnt niet in de lijst met gedetecteerde adapters
De weergave op tv is slecht of er zijn zwarte randen rond het beeld
Slechte prestaties, de video loopt vaak vast, het geluid hapert
Meer informatie
Voor meer informatie over WiDi kunt u een van de volgende website raadplegen: