HP Enterprise: de firmware bijwerken

Inleiding

HP levert firmware-updates voor printers, zoals HP ook servicepakketten voor besturingssystemen levert. Hiermee kunnen bekende problemen worden gerapporteerd en nieuwe functies worden toegevoegd gedurende de ondersteuningsduur van uw printer.
Om ervoor te zorgen dat de printer up-to-date is, raadt HP aan om de firmware voor HP Enterprise- en HP Managed-printers bij te werken. Zie Van toepassing zijnde printers.

De firmware bijwerken

Er zijn vier ondersteunde methoden om een firmware-update uit te voeren op deze printer, afhankelijk van of de printer gereed is of een foutstatus heeft:

Info over firmware-downgrades

Als u vanaf een externe locatie de firmware probeert te downgraden naar een versie die ouder is dan FutureSmart versie 4, mislukt de downgrade. Het foutbericht 99.02.32 verschijnt op het bedieningspaneel en in het gebeurtenislogboek wordt 33.05.09 geregistreerd.
Dit komt door een nieuwe beveiligingsfunctie die vereist dat iemand aanwezig is bij de printer om de firmware-downgrade uit te voeren. Deze functie voorkomt dat HP SureStart-printers op afstand worden gedowngraded. Voor meer informatie over deze functie gaat u naar Geïntegreerde beveiligingsfuncties.
HP raadt aan de nieuwste firmware te gebruiken maar als het absoluut nodig is van HP FutureSmart 4 naar HP FutureSmart 3 te downgraden, moet u het menu Preboot gebruiken en fouten vermijden.
opmerking:
Bij het downgraden van de printerfirmware gaan alle oplossingen, opgeslagen taken en huidige instellingen verloren. Het apparaat wordt opnieuw ingesteld op de fabrieksinstellingen.

Van toepassing zijnde printers

Dit document is van toepassing op de volgende printermodellen:
  • HP LaserJet Enterprise
  • HP LaserJet Managed
  • HP Officejet Enterprise
  • HP PageWide Enterprise
  • HP PageWide Managed
Voor een oudere HP LaserJet-printer voor kleine bedrijven gebruikt u de WJA-methode of gaat u naar HP LaserJet: de firmware bijwerken.
Gebruik voor een HP LaserJet Pro-printer de WJA-methode of ga naar HP LaserJet Pro: de firmware bijwerken.

Een configuratiepagina afdrukken

Om de momenteel geïnstalleerde firmwareversie die op de printer staat te bepalen, drukt u een configuratiepagina af met een van de volgende methoden.