HP SlateBook pc's - Het vergrendelingsscherm gebruiken en aanpassen (Android 4.3, 4.2/Jelly Bean)

Dit document is van toepassing op HP notebookcomputers met het besturingssysteem Android 4.3 of 4.2/Jelly Bean.
Wanneer uw notebook in de slaapstand is met het scherm vergrendeld, is het LCD-scherm uitgeschakeld en reageert het niet op aanraking. Om de notebook weer te gebruiken, moet u de tablet ontgrendelen met de ontgrendelingsmethode die momenteel is ingesteld. Gebruik dit document voor meer informatie over de beschikbare vergrendelingsscherminstellingen en ontgrendelingsmethoden.
opmerking:
Afhankelijk van de versie van Android op uw tablet, komen enkele van de afbeeldingen in dit document mogelijk niet precies overeen met uw tablet.

Vergrendelen en ontgrendelen van het scherm

De aan/uit-knop bevindt zich rechtsboven achter het notebookscherm van de SlateBook. Gebruik de aan/uit-knop om het LCD-scherm in en uit te schakelen.
  • Druk met het scherm aan kort op de aan/uit-knop om het LCD-scherm uit te schakelen en te vergrendelen.
  • Druk met het scherm uit kort op de aan/uit-knop om het vergrendelingsscherm weer te geven. Om het standaard vergrendelingsscherm te ontgrendelen, raakt u het vergrendelingspictogram aan en schuift u met uw vinger naar het ontgrendelingspictogram, of klik en sleep het vergrendelingspictogram naar de buitenste cirkel. Of, als u een patroon, PIN of wachtwoord voor het vergrendelingsscherm hebt ingesteld, ontgrendelt u het scherm met uw persoonlijke ontgrendelingsmethode. Zie de volgende secties voor meer informatie.

Een patroon, PIN of wachtwoord kiezen voor uw vergrendelingsscherm in Android 4.2 of 4.3

Met het instellen van een patroon, PIN of wachtwoord voor uw SlateBook kan de beveiliging van de persoonlijke gegevens die u op uw notebook hebt opgeslagen verbeteren. Met een persoonlijke vergrendelingsschermbeveiliging ingesteld kan geen enkele onbevoegde persoon uw notebook gebruiken zonder deze terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.
  1. Klik of tik in het beginscherm op het pictogram Alle apps en klik of tik vervolgens op het pictogram Instellingen .
  2. Klik of tik in het gedeelte Persoonlijk op Beveiliging.
    Afbeelding : Beveiliging
    Beveiliging in het gedeelte Persoonlijk van Instellingen
  3. Klik of tik op Schermvergrendeling.
    Afbeelding : Schermvergrendeling
    Schermvergrendeling in het menu Beveiligingsinstellingen
  4. Kies uw gewenste ontgrendelingsmethode:
    Afbeelding : Schermvergrendeling kiezen
    Schermvergrendeling kiezen
    • Patroon: Met de patroonvergrendelingsmethode tekent u een persoonlijk patroon door uw vinger over het scherm te schuiven om een reeks punten in een willekeurige volgorde met elkaar te verbinden. Of klik en sleep de muisaanwijzer over het scherm om de punten met elkaar te verbinden. Wanneer u op de aan/uit-knop drukt, verschijnen de punten op het scherm. U ontgrendelt het scherm door het patroon te tekenen met uw vinger of de muisaanwijzer.
    • PIN: Deze methode gebruikt een viercijferige PIN-code om de notebook te ontgrendelen. Wanneer u de aan-uitknop aanraakt, verschijnt een toetsenbord op het scherm. Als u de notebook wilt ontgrendelen, klikt of tikt u op de toetsenblokcijfers om uw viercijferige PIN-code in te voeren, waarna u op OK klikt of tikt.
    • Wachtwoord: Maak een wachtwoord met letters, nummers en/of symbolen om uw notebook te ontgrendelen. Wanneer u op de aan/uit-knop drukt, verschijnt een wachtwoordinvoerveld. Klik of tik in het invoerveld, typ uw wachtwoord en klik of tik op Gereed.