HP LaserJet Enterprise-printers en -⁠MFP's: firmware bijwerken met Web Jetadmin

Inleiding
HP levert firmware-updates voor printers en MFP's, zoals HP ook servicepakketten voor besturingssystemen levert. Hiermee kunnen bekende problemen worden gerapporteerd en nieuwe functies worden toegevoegd gedurende de ondersteuningsduur van uw printer. Om ervoor te zorgen dat de printer up-to-date is, raadt HP aan om de firmware voor HP Enterprise-printers en -⁠MFP's bij te werken.
  opmerking:
Als u een andere HP LaserJet-printer of -⁠MFP hebt wordt het bijwerken van firmware mogelijk niet aangeraden. Controleer of deze producten in het bestand ReadMe (LeesMij) staan voordat u de firmware bijwerkt.
Dit document bevat instructies over hoe u de firmware kunt bijwerken voor een enkele printer als de printers een gereed- of foutstatus hebben. Ga voor instructies over hoe u de firmware van een enkele printer met een foutstatus kunt bijwerken, of om een enkele printer bij te werken met een USB-flashstation of de geïntegreerde webserver (EWS) naar Update firmware using a USB flash drive or the Embedded Web Server (EWS) (Firmware bijwerken met een USB-flashstation of de geïntegreerde webserver, Engelse versie, c03847949).
  opmerking:
Een gereedstatus wordt aangegeven als Ready (Gereed) wordt weergegeven in het bedieningspaneel, of nadat de printer klaar is met initialiseren en alle lampjes zonder onderbreking branden.
Meer informatie over het bijwerken van Jetdirect-printservers met HP Web Jetadmin, HP Download Manager met FTP of de Jetdirect geïntegreerde webserver, vindt u op www.hp.com/go/wja_firmware.
Wat u moet weten
Bekijk deze vereisten voordat u de firmware bijwerkt:
  • Deze printer kan niet worden bijgewerkt met de traditionele FTP-, LPR- of Port 1900-methoden.
  • Als u een oplossing van derden hebt, raadt HP aan om contact op te nemen met de leverancier om ervoor te zorgen dat de nieuwste firmwareversie hiermee compatibel is.
  • Het kan 10 tot 30 minuten duren voordat het bijwerken van de firmware is voltooid. Dit is afhankelijk van de snelheid van de computer, het verbindingstype naar de printer en afdruktaken die in de wachtrij van de printer staan.
  • Er is een netwerk- of internetverbinding nodig voor het bijwerken van de firmware.
  • Mogelijk hebt u beheerdersrechten of een wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot sommige menu's in het bedieningspaneel.
De firmware bijwerken met Web Jetadmin
HP Web Jetadmin 10.2 SR4 of een nieuwere versie (WJA) kan worden gebruikt om de firmware op afstand bij te werken voor meerdere printers tegelijkertijd als de printers een gereedstatus hebben. Deze stappen moeten alleen worden gebruikt als de printer kan opstarten naar Ready (Gereed).
  opmerking:
Meer informatie over nieuwe publicaties van WJA en opmerkingen bij de publicatie vindt u op www.hp.com/go/wja.
  1. Verbind het clientapparaat met het internet en met het netwerk.
      opmerking:
    Alleen het clientapparaat heeft webtoegang via een browser nodig.
  2. Start Web Jetadmin 10.2 SR4 of een nieuwere versie.
  3. Download de firmware en importeer de firmwareafbeeldingen in Web Jetadmin.
    1. Klik in het gedeelte Device Management (Apparaatbeheer) in het linkerpaneel op Firmware en vervolgens op Repository (Opslagplaats).
    2. Houd Ctrl ingedrukt en klik op elke printer die u wilt bijwerken en vervolgens klikt u rechtsboven op Get images (Afbeeldingen verkrijgen).
    3. Houd Ctrl ingedrukt en klik op elke printer die u wilt bijwerken en vervolgens klikt u rechtsboven op Get images (Afbeeldingen verkrijgen).
    4. Selecteer het vakje Import firmware images (Importeer firmwarebeelden) en klik vervolgens op Done (Voltooid) om de firmware te downloaden.
    5. Vind de printer(s) in de lijst, druk op Ctrl+ klik op iedere printer die u wilt bijwerken en klik vervolgens op Next (Volgende) om de firmware naar de Web Jetadmin-opslagruimte te importeren.
  4. Werk de firmware van Web Jetadmin bij voor meerdere printers tegelijkertijd.
    1. Onder het gedeelte Device Management (Apparaatbeheer) in het linkerdeelvenster klikt u op All Devices (Alle apparaten).
    2. Selecteer de printer(s) die moeten worden bijgewerkt en klik vervolgens op Next (Volgende).
    3. Vanuit het gedeelte Device Management (Apparaatbeheer) klikt u op All Devices (Alle apparaten) of op een apparaatgroep. Vervolgens drukt u op Ctrl+ klik op iedere printer die u wilt bijwerken.
    4. Klik in de onderste helft van het scherm op het tabblad Firmware, druk op Ctrl+ klik op iedere printer die u wilt bijwerken en klik vervolgens op Update (Bijwerken).
    5. Vergelijk de huidige versie van de geïnstalleerde firmware met nieuwere versies die beschikbaar zijn, selecteer de aanbevolen versie of kies Skip (Overslaan) vanuit de vervolgkeuzelijst Newer version (Nieuwere versie) voor iedere printer en klik vervolgens op Next (Volgende).
        opmerking:
      Deze stap kan ook worden gebruikt om de huidige versie van de geïnstalleerde firmware en nieuwere beschikbare versies te controleren.
  5. Wacht totdat het bijwerken is voltooid en totdat de printer(s) opnieuw opstart(en).
      opmerking:
    Schakel de printer NIET uit tijdens het bijwerken. De printer zal automatisch opnieuw opstarten wanneer het updateproces is voltooid. Als het bijwerken van de firmware faalt of onderbroken wordt door bijvoorbeeld een stroomuitval, dan kan het volledig hersteld worden door de firmware opnieuw bij te werken. Web JetAdmin zal een melding tonen die informatie bevat over de fout en een link om het bijwerken nogmaals te proberen.
  6. Controleer nadat de printer of MFP weer online is of de nieuwe firmwareversie is geïnstalleerd.