HP printers - Foto's afdrukken (Mac)

Dit document is van toepassing op HP printers en Mac computers met macOS of OS X.
Foto's van betere kwaliteit afdrukken vanaf een Mac met het juiste papiersoort en de juiste afdrukinstellingen.
Video-overzicht
Stap 1: Fotopapier in de hoofdinvoerlade plaatsen
Plaats fotopapier in hoofdinvoerlade. Hoe u het papier plaatst, is afhankelijk van de plaats van de lade en het type printer dat u hebt.
  opmerking:
Als de printer een aparte fotopapierlade heeft en u wilt deze gebruiken, raadpleegt u de gebruikershandleiding voor het afdrukken vanaf de lade.
  1. Verwijder al het gewone papier uit de hoofdinvoerlade.
  2. Plaats de korte rand van het fotopapier in de lade op basis van het type printer. Als het papier een geperforeerde tab heeft voor het verwerken van de foto nadat deze is afgedrukt, plaats u het papier zodat het tabblad naar u gericht is om te voorkomen dat hierop wordt afgedrukt.
    • Inkjetprinters met lade aan de achterzijde: Glanzend of afdrukzijde naar boven gericht
    • Inkjetprinters met een lade aan de voorzijde: Glanzend of afdrukzijde naar beneden gericht
    • LaserJet printers met een lade aan de voorzijde: Glanzend of afdrukzijde naar boven gericht
    Fotopapier in de invoerlade aan de achterzijde plaatsen
    Fotopapier in de invoerlade aan de voorzijde plaatsen
    Fotopapier in de invoerlade aan de achterzijde plaatsen
    Fotopapier in de invoerlade aan de voorzijde plaatsen
  3. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen totdat ze tegen de rand van het papier rusten.
Stap 2: De foto afdrukken
Open het afdrukvenster om de beschikbare instellingen voor het afdrukken van foto's te selecteren en te wijzigen.
  1. Voordat u afdrukt, bewerkt u de foto om kleuren, helderheid, contrast en andere vormgevingsinstellingen te verbeteren.
  2. Open de foto, klik op Bestand en klik vervolgens op Afdrukken. Selecteer een lay-out voor de app Foto's en klik vervolgens op Afdrukken.
    Het venster Afdrukinstellingen wordt geopend.
  3. Als u de volgende opties in het venster niet ziet, klikt u op Details weergeven.
    Afbeelding : Voorbeeld van afdrukinstellingen met Details weergeven geselecteerd
    Voorbeeld van afdrukinstellingen met Details weergeven geselecteerd
  4. Selecteer de printer in het menu Printer.
  5. Sommige printers hebben vooraf gedefinieerde Voorinstellingen voor het fdrukken van foto's. Selecteer in het menu Voorinstellingen een optie die van toepassing is op de afdruktaak of het papiersoort.
  6. Selecteer de Afdrukstand van de foto (portret voor verticaal of liggend voor horizontaal).
  7. Selecteer het papier waarop u wilt afdrukken in het menu Papierformaat. Indien nodig, klikt u op de pijl bovenaan of onderaan het pop-upmenu om meer formaten weer te geven.
    Sommige papierformaten hebben meerdere opties. Zorg ervoor dat u het juiste papierformaat selecteert, zoals 4x6 inch/10x15 cm zonder rand, als u foto's zonder rand wilt afdrukken.
  8. Klik in het midden van het venster op het menu afdrukinstellingen.
    Afbeelding : Pop-upmenu voor printerinstellingen geopend met Lay-out geselecteerd
    Pop-upmenu voor printerinstellingen geopend met Lay-out geselecteerd
  9. Selecteer Papierformaat en kwaliteit in het menu afdrukinstellingen.
  10. Selecteer het Papierformaat en Kwaliteit voor de afdruktaak.
    Als uw printer meerdere papierladen heeft, moet u misschien een specifieke papierlade selecteren (bijvoorbeeld Fotolade) in het menu Bron.
    Afbeelding : Voorbeeld van het menu Papierformaat/Kwaliteit
    Voorbeeld van het menu Papierformaat/Kwaliteit
  11. Klik op Afdrukken.
Tips voor het afdrukken van kwaliteitsfoto's
Lees deze tips en aanbevelingen voor het afdrukken van de beste afbeeldingen met uw HP printer.
  • HP fotopapier gebruiken: HP fotopapiersoorten zijn geoptimaliseerd voor gebruik met inkjetprinters en bieden afdrukkwaliteit voor knutselprojecten of framing.
  • Foto's van hoge resolutie nemen: Foto's van hogere resolutie leiden tot scherpere en levendigere afdrukken.
  • Foto's bewerken voordat u ze afdrukt: Gebruik de hulpprogramma's voor fotobewerking om de afbeelding bij te snijden en de kleuren, helderheid, het contrast en andere instellingen voor vormgeving te verbeteren voordat u afdrukt.
  • Controleer het beeldscherm van de computer: Als het beeldscherm van de computer kleuren onjuist weergeeft is de afdrukkwaliteit van de foto mogelijk niet goed. Probeer de standaardinstellingen voor kleur van de monitor te wijzigen of gebruik een hulpprogramma voor kalibratie om de nauwkeurigheid van de kleuren te bevestigen.
  • Selecteer Beste of Maximale DPI-kwaliteit in afdrukinstellingen: Instellingen voor hogere afdrukkwaliteit bieden de beste resultaten.
Extra afdrukinstellingen
De onderstaande tabel omvat aanvullende afdrukinstellingen voor het afdrukken van foto's.
Instelling
Locatie
Een rand toevoegen of verwijderen
Voeg een witrand toe om de foto of druk af tot de rand van het papier, indien ondersteund door de printer.
Menu Rand in de instellingen voor Lay-out
Een gespiegelde afbeelding afdrukken
Spiegel een afbeelding voor afdruktaken zoals iron-on transfers.
Optie Horizontaal spiegelen in de instellingen voor Lay-out
Type fotopapier
Stel het papiersoort in dat u gebruikt, zoals HP fotopapier, glanzend of mat glanzend zodat de printer het papier goed behandeld en op het papier afdrukt.
Menu Papiersoort of Mediatype in de instellingen voor Papiersoort/kwaliteit of Media en kwaliteit
Papierlade of bron
Als de printer meer dan één lade heeft, selecteert u de lade waarin het fotopapier is geplaatst.
Er zijn meerdere manieren om een lade te selecteren waaruit u print, afhankelijk van de printer.
  • Menu Invoeren van of Papierbron in de instellingen voor Papiersoort/kwaliteit of Media en kwaliteit
  • Selecteer in de instellingen voor Papierinvoer welke pagina's van welke lade moeten worden ingevoerd
  • Voor sommige printers zijn de opties voor papier en lade beschikbaar in het menu Voorinstellingen
Kwaliteit: Gemeten in afdrukresolutie dots per inch (DPI). Hogere DPI produceert scherpere en gedetailleerdere foto's maar vertraagt de afdruksnelheid en verbruikt meer inkt. Raadpleeg Printerspecificaties voor afdruksnelheden (gemeten in pagina's per minuut).
  • Concept: Laagste DPI wordt normaal gesproken gebruikt wanneer de inktcartriges bijna leeg zijn of wanneer hoge afdrukkwaliteit niet nodig is
  • Normaal: Standaard kwaliteitsinstelling geschikt voor de meeste afdruktaken
  • Beste: Betere DPI dan Normaal
  • Maximum DPI: Hoogste DPI-instelling beschikbaar voor sommige printers
Menu Kwaliteit of Afdrukkwaliteit of schuifbalk in de instellingen voor Papiersoort/kwaliteit of Media en kwaliteit
Afdrukken in kleur of zwart-wit: De volgende instellingen zijn mogelijk beschikbaar, afhankelijk van de printer.
  • Kleur: Gebruikt alle cartridges voor het afdrukken van kleurenfoto's
  • Zwart-wit of Alleen zwarte inkt: Printer gebruikt alleen de zwarte inktcartrige; geschikt voor afdrukken van lagere afdrukkwaliteit in zwart-wit
  • Grijstinten: Printer gebruikt inkt uit alle cartridges om een breder aanbod van zwart-wit en grijstinten te produceren; geschikt voor afdrukken van hoge kwaliteit zwart-wit
Er zijn meerdere manieren om afdrukinstellingen voor kleur en zwart-wit te selecteren, afhankelijk van de printer.
  • Selecteer Zwart-wit in het venster Primaire afdrukinstellingen
  • Klik in de instellingen voor Papiersoort/kwaliteit op de driehoek naast Kleuropties (indien beschikbaar), klik op het menu Kleur en selecteer ColorSmart/sRGB voor afdrukken in kleur of Grijstinten om de opties voor grijstinten of alleen zwarte inkt te selecteren
  • Klik in de instellingen voor Kleur op de driehoek naast Geavanceerd
  • Selecteer een kleurenoptie in het menu Voorinstellingen
De foto passend maken voor het papierformaat
Als de foto die u afdrukt groter of kleiner is dan de afmetingen van het papier, wordt de foto automatisch passend gemaakt voor het papier.
Selecteer in de instellingen voor PapierverwerkingPapierformaat passend maken en selecteer het papierformaat in het menu Bestemming papierformaat
Veelgestelde vragen
Lees deze vragen voor aanvullende instructies en vereisten voor het afdrukken van foto's met een Mac.