HP printers - Foto's afdrukken (Mac)

Dit document is van toepassing op HP printers en Mac computers met macOS of OS X.
Foto's van betere kwaliteit afdrukken vanaf een Mac met het juiste papiersoort en de juiste afdrukinstellingen.
Video-overzicht
Stap 1: Fotopapier in de hoofdinvoerlade plaatsen
Plaats fotopapier in hoofdinvoerlade. Hoe u het papier plaatst, is afhankelijk van de plaats van de lade en het type printer dat u hebt.
  opmerking:
Als de printer een aparte fotopapierlade heeft en u wilt deze gebruiken, raadpleegt u de gebruikershandleiding voor het afdrukken vanaf de lade.
  1. Verwijder al het gewone papier uit de hoofdinvoerlade.
  2. Plaats de korte rand van het fotopapier in de lade op basis van het type printer. Als het papier een geperforeerde tab heeft voor het verwerken van de foto nadat deze is afgedrukt, plaats u het papier zodat het tabblad naar u gericht is om te voorkomen dat hierop wordt afgedrukt.
    • Inkjetprinters met lade aan de achterzijde: Glanzend of afdrukzijde naar boven gericht
    • Inkjetprinters met een lade aan de voorzijde: Glanzend of afdrukzijde naar beneden gericht
    • LaserJet printers met een lade aan de voorzijde: Glanzend of afdrukzijde naar boven gericht
    Fotopapier in de invoerlade aan de achterzijde plaatsen
    Fotopapier in de invoerlade aan de voorzijde plaatsen
    Fotopapier in de invoerlade aan de achterzijde plaatsen
    Fotopapier in de invoerlade aan de voorzijde plaatsen
  3. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen totdat ze tegen de rand van het papier rusten.
Stap 2: De foto afdrukken
Open het afdrukdialoogvenster om de beschikbare instellingen voor het afdrukken van foto's te selecteren en te wijzigen.
  opmerking:
Afdrukinstellingen en menunamen verschillen per printer en de applicatie waarmee u afdrukt.
  1. Voordat u afdrukt, bewerkt u de foto om kleuren, helderheid, contrast en andere vormgevingsinstellingen te verbeteren.
  2. Open de foto, klik op Bestand en klik vervolgens op Afdrukken. Selecteer een lay-out voor de app Foto's en klik vervolgens op Afdrukken.
    Het venster Afdrukinstellingen wordt geopend.
  3. Als u de volgende opties in het venster niet ziet, klikt u op Details weergeven.
    Voorbeeld van afdrukinstellingen met Details weergeven geselecteerd
  4. Selecteer de printer in het menu Printer.
  5. Sommige printers hebben vooraf gedefinieerde Voorinstellingen voor het fdrukken van foto's. Selecteer in het menu Voorinstellingen een optie die van toepassing is op de afdruktaak of het papiersoort.
  6. Selecteer het papier waarop u wilt afdrukken in het menu Papierformaat. Indien nodig, klikt u op de pijl bovenaan of onderaan het pop-upmenu om meer formaten weer te geven.
    Sommige papierformaten hebben meerdere opties. Zorg ervoor dat u het juiste papierformaat selecteert, zoals 4x6 inch/10x15 cm zonder rand, als u foto's zonder rand wilt afdrukken.
  7. Selecteer de Afdrukstand van de foto (portret voor verticaal of liggend voor horizontaal).
  8. Klik op het menu met de afdrukopties zonder naam in het midden van het dialoogvenster voor toegang tot meer afdrukinstellingen.
    Pop-upmenu zonder naam voor printerinstellingen geopend met Lay-out geselecteerd
  9. Breng eventuele wijzigingen aan de afdruktaakinstellingen aan. Raadpleeg de volgende lijst voor meer informatie.
    • Papiertype: Als u het juiste papiertype selecteert, brengt de printer de inkt op de juiste manier aan op het papier dat u in de printer hebt geplaatst. Klik op Media en kwaliteit en klik vervolgens op het menu Papiertype.
    • Papierlade: Als de printer meer dan één lade heeft, selecteert u de lade waarin het fotopapier is geplaatst. Klik op Media en kwaliteit en selecteer een optie uit het menu Doorvoer van.
    • Afdrukken in kleur of zwart-wit: Selecteer of deselecteer Zwart-wit in het hoofddialoogvenster. Het menu Voorinstellingen bevat ook opties voor kleur en zwart-wit.
    • Afdrukkwaliteit aanpassen: Klik op Media en kwaliteit en verplaats de schuifregelaar Kwaliteit naar de gewenste instelling.
    • Een rand toevoegen of verwijderen: Klik op Lay-out en klik op het menu Rand om een randbreedte te selecteren of selecteer Geen voor afdrukken zonder rand.
    • Gespiegeld afdrukken: De afbeelding of het document spiegelen voor opstrijkpatronen. Klik op Lay-out en selecteer vervolgens de optie Horizontaal draaien.
  10. Klik op Afdrukken.
Tips voor het afdrukken van kwaliteitsfoto's
Lees deze tips en aanbevelingen voor het afdrukken van de beste afbeeldingen met uw HP printer.
  • HP fotopapier gebruiken: HP fotopapiersoorten zijn geoptimaliseerd voor gebruik met inkjetprinters en bieden afdrukkwaliteit voor knutselprojecten of framing.
  • Foto's van hoge resolutie nemen: Foto's van hogere resolutie leiden tot scherpere en levendigere afdrukken.
  • Foto's bewerken voordat u ze afdrukt: Gebruik de hulpprogramma's voor fotobewerking om de afbeelding bij te snijden en de kleuren, helderheid, het contrast en andere instellingen voor vormgeving te verbeteren voordat u afdrukt.
  • Controleer het beeldscherm van de computer: Als het beeldscherm van de computer kleuren onjuist weergeeft is de afdrukkwaliteit van de foto mogelijk niet goed. Probeer de standaardinstellingen voor kleur van de monitor te wijzigen of gebruik een hulpprogramma voor kalibratie om de nauwkeurigheid van de kleuren te bevestigen.
  • Selecteer Beste kwaliteit in afdrukinstellingen: Instellingen voor hogere afdrukkwaliteit bieden de beste resultaten.
Veelgestelde vragen
Lees deze vragen voor aanvullende instructies en vereisten voor het afdrukken van foto's.