• Informatie

• Feedback

HP notebook-pc's - Fout: onvoldoende schijfruimte. Er is onvoldoende schijfruimte op HP_Tools (Windows 7) beschikbaar

Dit document is van toepassing op HP notebookcomputers met Windows 7.
Regelmatig verschijnt de foutmelding met betrekking tot onvoldoende schijfruimte, of wanneer u het HP_Tools-station probeert te openen.
Afbeelding : Bericht met betrekking tot onvoldoende schijfruimte
Bericht met betrekking tot onvoldoende schijfruimte

Waarom verschijnen deze foutmeldingen?

Het HP_Tools-station slaat alle benodigde bestanden voor systeemdiagnose op. Het HP_Tools-station is in feite een partitie op de harde schijf van uw computer - het is geen fysiek station. Het heeft veel minder beschikbare ruimte dan station (C:). Als u het HP_Tools-station gebruikt om bestanden op te slaan of als een back-up- of herstelprogramma het HP_Tools-station gebruikt om bestanden op te slaan, raakt het station snel vol. Dit kan ernstige problemen veroorzaken wanneer u systeemdiagnose moet uitvoeren.
Sla geen bestanden op het HP_Tools-station op. De enige bestanden die op het HP_Tools-station mogen staan, moeten benodigd zijn voor een systeemdiagnose. Het HP_Tools-station zou voornamelijk vrije schijfruimte moeten bevatten:
Afbeelding : Ruimte op HP_Tools (E:) in de verkenner weergegeven
Ruimte op HP_Tools (E:) in de verkenner weergegeven

Hoe kan ik deze fouten herstellen?

Om foutmeldingen met betrekking tot onvoldoende schijfruimte te voorkomen, controleer of Systeembeveiliging voor het HP_Tools-station is uitgeschakeld en verwijder bestanden die niet nodig zijn voor systeemdiagnose van het station. Voer de volgende stappen uit:
  let op:
Zorg ervoor dat u een set herstelschijven hebt gecreëerd voordat u deze stappen uitvoert. U kunt de herstelschijven gebruiken om een systeemherstel uit te voeren als het systeem niet meer reageert.
  1. Klik op Start en klik met de rechtermuisknop op Computer.
  2. Kies Eigenschappen.
    Afbeelding : Eigenschappen
    Eigenschappen
  3. Klik op Systeembeveiliging aan de linkerkant van het venster.
    Afbeelding : Systeembeveiliging
    Systeembeveiliging
  4. Zoek het HP_Tools-station in de lijst met beschikbare stations in het gedeelte “Beveiligingsinstellingen”. Controleer of stationsbeveiliging is in- of uitgeschakeld, als het station erbij staat:
    Afbeelding : Instellingen voor systeembeveiliging voor HP_Tools
    Instellingen voor systeembeveiliging voor HP_Tools
    • Sluit dit venster als beveiliging is uitgeschakeld.
    • Selecteer de HP_Tools-stationsnaam en klik vervolgens op Configureren als beveiliging is ingeschakeld. Selecteer Systeembeveiliging uitschakelen en klik op OK.
      Afbeelding : Systeembeveiliging voor HP_TOOLS (E:) uitschakelen
      Systeembeveiliging voor HP_TOOLS (E:) uitschakelen
  5. Klik op Start en klik vervolgens op Computer.
  6. Voordat u back-ups kunt verwijderen of bestanden en mappen kunt herstellen die op het HP_Tools-station zouden kunnen worden opgeslagen, moeten verborgen systeembestanden als volgt weergegeven kunnen worden:
    1. Druk in het verkenner-venster op de Alt-toets op het toetsenbord om de menubalk te laten verschijnen in het venster.
    2. Klik op Extra en selecteer Mapopties.
      Afbeelding : Mapopties
      Mapopties
    3. Selecteer het tabblad Beeld.
    4. Selecteer Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven en verwijder het vinkje bij Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen. Klik op Ja of OK om te bevestigen als er een waarschuwingsmelding verschijnt. Klik op OK om het venster Mapopties te sluiten.
      Afbeelding : Mapopties: Tabblad Weergeven
      Mapopties: Tabblad Weergeven
  7. Dubbelklik op het HP_Tools-station in het verkenner-venster.
    Afbeelding : HP_Tools-station
    HP_Tools-station
  8. Klik op Doorgaan als er een venster verschijnt waarin staat: "U hebt momenteel geen toegangsmachtiging voor deze map".
  9. Als u bestanden in het HP_Tools-station hebt gemaakt of gekopieerd en deze wilt behouden, kopieer dan de bestanden naar een ander station, zoals het C:- station.
  10. Zoek alle bestanden die u eerder hebt opgeslagen in het HP_Tools-station en verwijder deze. Selecteer de bestanden of mappen en druk op Shift + Verwijderen om de bestanden permanent te verwijderen.
    Zoek naar mappen die met een back-upprogramma op uw computer zouden kunnen worden gekoppeld. Als een back-upprogramma bestanden in uw herstelstation opslaat, verplaats dan de map naar een andere locatie en wijzig uw back-upinstellingen zodat de bestanden op een ander station worden opgeslagen.
      let op:
    Verwijder geen bestanden die verband houden met systeemdiagnose! Verwijder HP_WSD.dat, PSF_Rep, de prullenbak en de Hewlett-Packard map niet! Als u dit wel doet, werkt systeemdiagnose mogelijk niet goed meer. Verwijder het bestand niet als u twijfelt.
    Afbeelding : Opgeslagen bestanden op de HP_Tools-partitie (uw pc zal er anders uitzien)
    Opgeslagen bestanden op de HP_Tools-partitie
  11. Er verschijnen meerdere bevestigingsvensters. Klik op Doorgaan en Ja totdat de mappen en bestanden zijn verwijderd.
  12. Stel Windows Mapopties als volgt opnieuw in op de originele instellingen:
    1. Druk in het venster van verkenner op de Alt-toets om het bestandsmenu te bekijken.
    2. Klik op Extra en selecteer vervolgens Mapopties.
    3. Selecteer Verborgen bestanden, mappen en stations niet weergeven en selecteer Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen.
      Afbeelding : Mapopties: Tabblad Weergeven
      Mapopties: Tabblad Weergeven
    4. Klik op OK.
  13. Sluit de verkenner. De berichten met betrekking tot onvoldoende schijfruimte zouden niet meer moeten verschijnen.