• Informatie
    Welkom Samsung Printer Klanten

Ondersteuning nodig voor uw Samsung printer? HP is er om te helpen! Meer informatie

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - ReadyBoost gebruiken (Windows 8)

Dit document is van toepassing op alle computers met Windows 8.
Windows 8 ReadyBoost is een hulpprogramma dat de prestaties van de computer kan verbeteren met behulp van een verwisselbaar opslagapparaat, zoals een USB-flashstation. Het flashgeheugenapparaat fungeert als een extra geheugen waartoe de computer veel sneller toegang heeft dan vanuit vele soorten vaste schijven via SATA.
U kunt hiervoor slechts één flashgeheugenstation per keer gebruiken. Veel verschillende flashstations kunnen worden gebruikt, maar niet allemaal. Lees het volgende gedeelte voor voorwaarden.
Vereisten
De computer moet een USB 2.0-poort hebben voor het functioneren van ReadyBoost. Het USB-apparaat moet een geheugen hebben tussen 256 MB en 4 GB. Daarnaast moet het USB-apparaat minimaal 2,5 MB verwerkingscapaciteit hebben voor 4000 willekeurige leesbewerkingen en 1,75 MB verwerkingscapaciteit voor 512.000 willekeurige schrijfbewerkingen. Dit moet duidelijk zijn aangegeven op de verpakking. Als u de verpakking niet meer hebt, kunt u de procedure uitproberen met een willekeurig USB-geheugenapparaat. De computer wordt hierdoor niet beschadigd. Er verschijnt een foutmelding als de memory stick niet kan worden gebruikt.
Het is verstandig om alle bestanden van de memory stick te verwijderen voordat u deze gebruikt voor ReadyBoost.
ReadyBoost gebruiken
  1. Schakel de computer in.
  2. Steek het USB-apparaat in de USB-poort.
    Rechtsboven in het scherm wordt een klein berichtenvenster weergegeven. Windows voert een snelle test uit om te controleren of het apparaat geschikt is voor ReadyBoost.
    Afbeelding : Nieuw USB-apparaat gedetecteerd
    Afbeelding van het Windows 8-scherm wanneer een nieuw station wordt gebruikt.
  3. Tik of klik op het berichtenvenster om het venster Kiezen wat moet gebeuren met verwijderbare stations voor het USB-apparaat te openen (zie de opmerking hieronder als het venster niet wordt geopend).
    Afbeelding : Kiezen wat moet gebeuren
    Venster Automatische afspelen waarin Mijn computer versnellen is geselecteerd
      opmerking:
    Als het venster niet automatisch wordt geopend, opent u het bureaublad en klikt u op de map Bibliotheken. Selecteer het USB-apparaat in het menu en klik met de rechtermuisknop. Klik op Eigenschappen en ga naar het tabblad ReadyBoost.
    Afbeelding : Tabblad ReadyBoost
    Tabblad ReadyBoost waarop Dit apparaat gebruiken is geselecteerd
  4. Klik op Mijn computer versnellen om het tabblad ReadyBoost te openen.
    Afbeelding : Windows ReadyBoost
    Afbeelding van Mijn computer versnellen waarin Windows ReadyBoost is gemarkeerd.
  5. Ga naar het tabblad ReadyBoost en klik op Dit apparaat gebruiken.
    Schakel Windows ReadyBoost in of uit voor een specifiek flashstation. Als het USB-geheugenapparaat is gebruikt door ReadyBoost, en nu gebruikt gaat worden voor het opslaan van bestanden, gaat u naar het venster ReadyBoost en kies Dit apparaat niet gebruiken. Het kan nu weer worden gebruikt voor het opslaan en overbrengen van bestanden.
  6. Gebruik de schuifbalk om de hoeveelheid ruimte te selecteren die aan ReadyBoost moet worden toegekend.
    Als u geen 100% van de ruimte kiest, kan de resterende ruimte worden gebruikt voor het opslaan van bestanden (hoewel dit niet kan terwijl het wordt gebruikt door ReadyBoost voor het verbeteren van de prestatie).
    Afbeelding : Ruimte reserveren voor systeemsnelheid
    Afbeelding van tabblad ReadyBoost waarop de schuifknop voor ruimte die nodig is voor systeemsnelheid is geselecteerd.
  7. Klik op OK. Wacht enkele seconden terwijl het USB-apparaat wordt geconfigureerd.
    ReadyBoost is nu ingeschakeld om het USB-apparaat te gebruiken voor een efficiëntere computer.
Probleemoplossing
Selecteer een van de volgende gedeelten voor probleemoplossingsinformatie:
ReadyBoost uitschakelen
Er treden fouten op
Een tweede USB-apparaat kan niet worden gebruikt voor ReadyBoost
Het apparaat zorgt niet voor een verbetering van de prestatie