• Informatie

HP pc's - Foto's van een camera naar uw computer kopiëren (Windows 8)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met een geheugenkaartlezer en een digitale camera.
Importeer uw foto's vanaf uw camera in Windows Fotoviewer, zodat u ze kunt bekijken, organiseren en delen.
opmerking:
Als u niet de nieuwste versie van Windows 8 gebruikt, kunnen sommige afbeeldingen en informatie in dit document verschillen. U kunt de nieuwste versie verkrijgen via de Microsoft Store.

Stap 1: De camera of de geheugenkaart op uw computer aansluiten

Voordat u foto's van uw camera naar uw computer kunt overbrengen, moet u eerst op een van de volgende manieren de hardware waar de digitale foto's op staan op uw computer aansluiten:
OF

Stap 2: Functie Afbeeldingen en video's importeren

Nadat uw hardware is aangesloten, wordt de camera of geheugenkaart geopend en worden de afbeeldingen of video's op het apparaat getoond. Voer deze stappen uit om de foto's vanaf de camera of geheugenkaart naar de computer over te brengen.
  1. Selecteer de afbeeldingen die u naar uw computer wilt importeren. Bij geselecteerde afbeeldingen of video's staat een aankruisvinkje () in de rechterbovenhoek.
  2. Als u wilt dat de naam van elk bestand met een naam begint en niet met gewoon een getal, geeft u een naam op in het weergegeven veld. Zo niet, laat u dit veld leeg.
  3. Klik op Importeren.
    Afbeelding : Importeer de inhoud van uw camera of geheugenkaart
    Openingsscherm dat de inhoud van uw camera of geheugenkaart toont.
    Uw foto's worden naar de afbeeldingenbibliotheek gekopieerd.
    Afbeelding : Foto's worden geïmporteerd
     Het importeren van foto's is in voortgang.
  4. Wanneer het importeren is voltooid, klikt u op Map openen om de afbeeldingen of video's te bekijken.
    Afbeelding : Import voltooid
    Het scherm Gereed! waarin de knop Map openen is gemarkeerd.
    De afbeeldingenbibliotheek wordt geopend, en hierin worden uw geïmporteerde afbeeldingen weergegeven.
  5. Gebruik de schuifregelaar onderaan het scherm om door uw foto's te bladeren.
    Afbeelding : Blader door uw foto's
    Foto's in de afbeeldingenbibliotheek en de schuifbalk.

Stap 3: Uw foto's bekijken via het menu Start

Uw foto's zijn nu zichtbaar via het menu Start.
  1. Tik in het startscherm op de tegel Foto's of selecteer deze tegel om de mappen in de afbeeldingenbibliotheek te bekijken.
    Afbeelding : Tegel Foto's
    Startscherm met tegel Foto's.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het scherm Afbeeldingenbibliotheek om de gereedschappen voor de afbeeldingenbibliotheek te openen
    Afbeelding : Gereedschappen voor afbeeldingenbibliotheek
    Gereedschappen in het scherm Afbeeldingenbibliotheek
    In de afbeeldingenbibliotheek kunt u het volgende doen:
    • Selecteer afzonderlijke mappen door er met de rechtermuisknop op te klikken. Zodra u een map hebt geselecteerd, kunt u deze knippen, kopiëren of verwijderen.
    • - Selecteer alle mappen met het pictogram Alles selecteren rechtsonder in het scherm.
    • - Maak nieuwe mappen om foto's te ordenen met het pictogram Nieuwe map rechtsonder in het scherm.
    • - Extra foto's importeren naar een bestaande map met het pictogram Importeren in de linkerbenedenhoek van het scherm.
  3. Tik op een map of selecteer een map. De inhoud van de map wordt op het scherm weergegeven.
    Als u met de rechtermuisknop op het scherm klikt, kunt u afzonderlijke foto's ordenen, selecteren of verwijderen.
  4. Klik op een foto om deze weer te geven. Klik opnieuw om extra gereedschappen weer te geven die u kunt gebruiken.
    Afbeelding : Gereedschappen voor afzonderlijke foto's
    Gereedschappen voor afzonderlijke foto's
    • - Verwijder de foto met het pictogram Verwijderen.
    • - Kies welke toepassing moet worden gebruikt om de foto te openen met het pictogram Openen met.
    • - Stel de foto in als de afbeelding van het vergrendelingsscherm of de fototegel met het pictogram Instellen als.
    • - Een diavoorstelling maken met het pictogram Diavoorstelling.
    • - Draai de foto met het pictogram Roteren.
    • - Snijd de foto bij met het pictogram Bijsnijden.
    • - Open meer bewerkgereedschappen met het pictogram Bewerken.
opmerking:
Zie de sectie Foto's van Leer hoe u de functies en apps van Windows 8 gebruikt voor meer informatie over het werken met foto's.

Stap 4: Meer doen met Windows Fotoviewer (optioneel)

Als u meer wilt doen met uw foto's, zoals afdrukken, verzenden per e-mail en meer, gebruik dan Windows Fotoviewer.
opmerking:
U kunt de bestanden niet alleen bekijken, maar u kunt via de tabs in Windows Foto Viewer de foto's ook afdrukken, afdrukken bestellen, foto's in een e-mailbericht bijvoegen, de bestanden naar een schijf schrijven of foto's in een ander programma op uw computer openen.
  1. Typ afbeeldingen in het startscherm om de charm Zoeken te openen. Selecteer Afbeeldingen in de zoekresultaten.
    Afbeelding : Afbeeldingen
    Afbeeldingen in het scherm Zoeken
  2. Open in de afbeeldingenbibliotheek de map die de afbeelding bevat die u wilt bekijken.
    Afbeelding : Foto's in de afbeeldingenbibliotheek
    Afbeeldingenmap.
  3. Gebruik een van de volgende opties om Windows Fotoviewer te openen:
    • Dubbelklik op een afbeelding. De afbeelding wordt geopend in de Windows Fotoviewer.
    • Als de afbeelding niet wordt geopend door Windows Fotoviewer, klikt u met de rechtermuisknop de afbeelding en selecteert u Openen met. Selecteer de Windows Fotoviewer.
    Afbeelding : Selecteer Windows Fotoviewer
    Selecteer Windows Fotoviewer
  4. Gebruik de knoppen onder aan het scherm om het formaat van de afbeelding te wijzigen, de afbeelding te draaien of een diavoorstelling te starten.
    Met Windows Fotoviewer kunt u uw foto's kopiëren, afdrukken, e-mailen, branden naar schijf of openen in andere programma's.
    Afbeelding : Opties van Windows Fotoviewer
    Opties van Windows Fotoviewer
    opmerking:
    In Windows Live Photo Gallery zijn nog veel meer opties beschikbaar voor het bewerken, opslaan en delen van afbeeldingen. Zie voor meer informatie over extra functies Windows Live Photo Gallery.