• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Problemen met inbelverbindingen oplossen (in Windows 8)

Dit document is van toepassing op HP computers met Microsoft Windows 8.
Dit document bevat oplossingen voor bekende problemen met inbelmodems. Verbindingsproblemen kunnen ontstaan door slechte geluidskwaliteit via de telefoonlijn, slechte kabelaansluitingen (gebogen kabels of pinnen), veel verkeer bij de internetprovider of modemdrivers en -software die incorrect zijn geconfigureerd. Dit document helpt bij het oplossen van dergelijke problemen. Lees iedere stap en voer deze uit totdat er een oplossing voor uw probleem is gevonden.
  opmerking:
Niet alle computers zijn voorzien van een inbelmodem. Als uw computer niet van een inbelmodem is voorzien, dan kunt u een externe modem verbinden via een USB-kabel of u kunt een modemkaart installeren.
Bij het oplossen van problemen met modemverbindingen is het aan te raden eerst dit gehele document te lezen voordat u begint met oplossen van de verbindingsproblemen. Het is tevens aan te raden dit document af te drukken ter referentie bij het oplossen van problemen.
  opmerking:
Als u niet de nieuwste versie van Windows 8 gebruikt, kunnen sommige afbeeldingen en informatie in dit document verschillen. U kunt de nieuwste versie verkrijgen via de Microsoft Store.
Voordat u begint
Controleer de volgende items voordat u begint met het oplossen van problemen met inbelverbindingen:
  • Om Windows voor te bereiden voor het oplossen van de meeste problemen met betrekking tot surfen op internet, stelt u als volgt de internetinstellingen opnieuw in:
    1. Sluit alle open Internet Explorer-vensters.
    2. Typ configuratiescherm in het startscherm om de charm Zoeken te openen en selecteer vervolgens Configuratiescherm in de zoekresultaten.
      Afbeelding : Configuratiescherm
      Configuratiescherm
    3. Klik op Netwerk en internet en vervolgens op Internetopties.
      Afbeelding : Internetopties
      Afbeelding van het Netwerk- en Internetscherm met Internetopties gemarkeerd.
      Het venster Eigenschappen van internet wordt nu geopend.
    4. Klik op het tabblad Geavanceerd en klik vervolgens op de knop Beginwaarden.
      Afbeelding : De knop Beginwaarden op het tabblad Geavanceerd van het venster Eigenschappen van internet
      De knop Beginwaarden op het tabblad Geavanceerd van het venster Eigenschappen van internet
      Het venster Instellingen voor Internet Explorer opnieuw instellen verschijnt nu.
    5. Lees de informatie op het scherm en klik dan op Opnieuw instellen.
      Afbeelding : Stel de instellingen van Internet Explorer opnieuw in
      Venster Instellingen voor Internet Explorer opnieuw instellen
    6. Nadat Windows de instellingen voor Internet Explorer opnieuw heeft ingesteld, klikt u op Sluiten.
  • Controleer of het telefoonsnoer is aangesloten op de RJ11-poort van de modem en niet op de RJ45-poort van de netwerkkaart. Probeer opnieuw verbinding te maken als het telefoonsnoer op de verkeerde aansluiting was aangesloten.
    Afbeelding : RJ11-modemaansluiting
  • Controleer of er een account is ingesteld bij een internetprovider. De informatie die noodzakelijk is voor het instellen van uw account moet u van uw provider hebben ontvangen: ten minste één telefoonnummer voor toegang, een wachtwoord (indien vereist), speciale software voor het instellen van het account (indien gebruikt) en speciale configuratie-informatie (onder andere gegevens voor e-mail via pop3, nieuwsgroepen en coderings- of compressie-instellingen). De provider kan antwoord geven op vragen met betrekking tot het instellen van het account en u helpen de noodzakelijke aanpassingen in Windows te maken (als u dit niet al hebt gedaan).
  • Gebruik een RJ11-telefoonsnoer met een lengte van maximaal 1,83 meter. Indien mogelijk gebruikt u een ander snoer dan het snoer dat al op de modem is aangesloten.
  • Controleer of u toegang hebt tot een analoge telefoonlijn (een RJ11-wandcontactdoos).
  • Zoek een werkende analoge telefoon.
Stap 1: Controleer de telefoonlijnverbinding en geluidskwaliteit
Een slechte telefoonlijn kan tot gevolg hebben dat u geen verbinding kunt maken, dat de verbinding tussentijds wordt verbroken en dat gegevens met lage snelheid worden overgebracht. Controleer of de telefoonlijn of -verbinding het probleem veroorzaakt.
Klik op de kop of het bijbehorende plusteken (+) om de informatie uit te vouwen.
Stap 2: Kies en beluister het toegangsnummer
Bel met een telefoon het toegangsnummer dat wordt gebruikt voor internet en luister aan de hoorn.
Stap 3: Controleer inbelopties
Moet u een 9 kiezen voor u kunt bellen? Gebruikt u wisselgesprek op dezelfde lijn? Gebruikt u normaal gesproken een telefoonkaart om naar buiten te bellen? Als de modem geen verbinding met de provider kan maken of de internetverbinding plotseling wordt verbroken omdat er een ander gesprek op dezelfde lijn binnenkomt, neemt u de volgende stappen om de kiesregels voor de modem aan te passen. Als de modem eerder wel via dit telefoonnummer met de provider verbinding kon maken, slaat u deze stap over.
Stap 4: Contact opnemen met de internetprovider
Als de computer nog steeds geen verbinding met internet kan maken en de hardwaretests voor de modem met succes worden voltooid, is de internetverbindingssoftware van de provider mogelijk niet correct geconfigureerd of zijn de instellingen van de modem niet goed afgestemd op het telefoonsysteem van de provider. Neem contact op met de provider voor hulp met het configureren van de instellingen in Windows en de providersoftware.