HP OFFICEJET PRO X451 AND X551 MFP SERIES - Problemen met de productsoftware oplossen in Mac

De printerdriver wordt niet in de lijst met printers en faxapparaten weergegeven

1. Controleer of het GZ-bestand van het apparaat zich in de volgende map op de vaste schijf bevindt: Library/Printers/PPDs/Contents/Resources. Installeer de software zo nodig opnieuw.
  2. Als het GZ-bestand zich in deze map bevindt, is het PPD-bestand mogelijk beschadigd. Verwijder het bestand en installeer de software opnieuw.

De apparaatnaam wordt niet weergegeven in de lijst met printers en faxapparaten

1. Controleer of de kabels juist zijn aangesloten en het apparaat is ingeschakeld.
  2. Druk een configuratiepagina af om de productnaam te controleren. Controleer of de naam op de configuratiepagina overeenkomt met de apparaatnaam in de lijst met printers en faxapparaten.
  3. Vervang de USB- of ethernet-kabel door een kabel van hoge kwaliteit.

De printerdriver zorgt er niet automatisch voor dat het geselecteerde apparaat wordt weergegeven in de lijst met printers en faxapparaten

1. Controleer of de kabels juist zijn aangesloten en het apparaat is ingeschakeld.
  2. Controleer of het GZ-bestand van het apparaat zich in de volgende map op de vaste schijf bevindt: Library/Printers/PPDs/Contents/Resources. Installeer de software zo nodig opnieuw.
  3. Als het GZ-bestand zich in deze map bevindt, is het PPD-bestand mogelijk beschadigd. Verwijder het bestand en installeer de software opnieuw.
  4. Vervang de USB- of ethernet-kabel door een kabel van hoge kwaliteit.

Er is geen afdruktaak verzonden naar het apparaat van uw keuze

1. Open de afdrukwachtrij en start de afdruktaak opnieuw.
  2. Een ander apparaat met een vergelijkbare naam heeft de afdruktaak mogelijk ontvangen. Druk een configuratiepagina af om de productnaam te controleren. Controleer of de naam op de configuratiepagina overeenkomt met de apparaatnaam in de lijst met printers en faxapparaten.

Wanneer het apparaat met een USB-kabel is aangesloten, wordt het apparaat niet weergegeven in de lijst met printers en faxapparaten nadat de driver is geselecteerd

Problemen met software oplossen
  1. Controleer of het besturingssysteem Mac OS X 10.6 of later is.
Problemen met hardware oplossen
  1. Controleer of het apparaat is ingeschakeld.
  2. Controleer of de USB-kabel op de juiste manier is aangesloten.
  3. Controleer of u de juiste hogesnelheids-USB-kabel gebruikt.
  4. Controleer of er niet te veel USB-apparaten stroom onttrekken aan de keten. Koppel alle apparaten van de keten los en sluit de kabel rechtstreeks aan op de USB-poort van de computer.
  5. Controleer of meer dan twee USB-hubs zonder voeding achter elkaar in de keten zitten. Koppel alle apparaten van de keten los en sluit de kabel rechtstreeks aan op de USB-poort van de computer.
    opmerking:
    Het iMac-toetsenbord is een USB-hub zonder eigen voeding.

Bij USB-verbindingen wordt er een algemene printerdriver gebruikt

Als u de USB-kabel hebt aangesloten voordat u de software hebt geïnstalleerd, gebruikt u mogelijk een algemene printerdriver in plaats van de driver voor dit apparaat.
  1. Verwijder de algemene printerdriver.
  2. Installeer de software opnieuw vanaf de bij het apparaat geleverde cd-rom. Sluit de USB-kabel pas aan als hierom wordt gevraagd.
  3. Als er meerdere printers zijn geïnstalleerd, controleert u of u de juiste printer hebt geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Stel in voor in het dialoogvenster Druk af.