HP OFFICEJET PRO X451 AND X551 MFP SERIES - Verbindingsproblemen met het apparaat oplossen

Problemen met rechtstreekse USB-verbindingen oplossen

Als het apparaat rechtstreeks op een computer is aangesloten, moet u de USB-kabel controleren.
  • Controleer of de kabel zowel op de computer als op de printer is aangesloten.
  • Controleer of de kabel niet langer is dan 5 m. Probeer een kortere kabel.
  • Controleer of de kabel goed werkt door deze aan te sluiten op een ander apparaat. Vervang de kabel zo nodig.

Netwerkproblemen oplossen

Doorloop de volgende punten om te controleren of het apparaat met het netwerk communiceert. Druk voordat u begint een configuratiepagina af vanaf het bedieningspaneel van het apparaat en zoek het IP-adres van het apparaat op deze pagina.

Slechte fysieke verbinding

1. Verifieer dat het apparaat op de juiste ethernet-poort is aangesloten met de juiste kabel.
  2. Controleer of de kabels stevig zijn bevestigd.
  3. Controleer aan de achterzijde van het apparaat of er twee lampjes branden bij de ethernet-poort: oranje geeft activiteit aan, groen de koppelingsstatus.
  4. Probeer een andere kabel of een andere netwerkpoort op de netwerkrouter, hub of switch als het probleem aanhoudt.

De computer maakt gebruik van een onjuist IP-adres voor dit apparaat

1. Ga naar de printereigenschappen en klik op het tabblad Poorten op de computer. Controleer of het huidige IP-adres van het apparaat is geselecteerd. Het IP-adres van het apparaat staat vermeld op de configuratiepagina of is te vinden via het bedieningspaneel.
  2. Als u het apparaat hebt geïnstalleerd met de standaard TCP/IP-poort van HP, schakelt u het vakje Altijd afdrukken naar dit apparaat, zelfs als het IP-adres verandert in.
  3. Als u het apparaat hebt geïnstalleerd met een standaard TCP/IP-poort van Microsoft, gebruikt u de hostnaam in plaats van het IP-adres.
  4. Als het IP-adres juist is, verwijder dan het apparaat uit de lijst met geïnstalleerde printers en voeg het vervolgens weer toe.

De computer kan niet met het apparaat communiceren

1. Test de netwerkcommunicatie door het apparaat te pingen.
    1. Open een opdrachtregel op uw computer. In Windows: klik op Start, klik op Uitvoeren en typ vervolgens cmd.
    2. Typ ping, gevolgd door het IP-adres voor uw apparaat.
    3. Het netwerk en het apparaat functioneren als er op het scherm retourtijden worden weergegeven.
  2. Als de ping-opdracht is mislukt, controleer dan of de netwerkrouter, -hubs of -switches zijn ingeschakeld en controleer vervolgens of de netwerkinstellingen, het apparaat en de computer allemaal voor hetzelfde netwerk zijn geconfigureerd.

Het apparaat maakt gebruik van de verkeerde koppelings- en duplexinstellingen voor het netwerk

Hewlett-Packard adviseert deze instelling in de automatische modus te laten (de standaardinstelling). Wanneer u deze instellingen wijzigt, dient u deze ook voor uw netwerk te wijzigen.

Nieuwe softwareprogramma's zorgen mogelijk voor compatibiliteitsproblemen

Controleer of nieuwe softwareprogramma's juist zijn geïnstalleerd en de juiste printerdriver gebruiken.

Uw computer of werkstation is mogelijk niet juist ingesteld

1. Controleer de netwerkstuurprogramma's, printerdrivers en netwerkomleiding.
  2. Controleer of het besturingssysteem juist is geconfigureerd.

Het apparaat is uitgeschakeld of andere netwerkinstellingen zijn niet juist

1. Controleer op de configuratiepagina de status van het netwerkprotocol. Schakel het protocol indien nodig in.
  2. Configureer de netwerkinstellingen zo nodig opnieuw.