• Informatie

HP DeskJet, Photosmart 5520 printers - Eerste keer printer instellen

Dit document is van toepassing op de HP Photosmart 5520, 5521, 5522, 5524, 5525, en DeskJet Ink Advantage 5525 e-All-in-One printers.
Als u een printer voor de eerste keer wilt instellen, haalt u de printer uit de doos, sluit u het netsnoer aan, plaatst u het papier en installeert u de inktcartridges en richt u deze uit.
opmerking:
De printersoftware is te vinden op 123.hp.com.

Stap 1: De printer uit de doos halen

Haal de printer uit de doos en verwijder alle tape, stickers en verpakkingsmateriaal van de printer.
  1. Haal de printer uit de doos.
  2. Verwijder alle tape en verpakkingsmateriaal van de buitenzijde van de printer.
    Al het verpakkingsmateriaal van de buitenzijde van de printer verwijderen
  3. Open de cartridgeklep en verwijder de tape aan de binnenzijde van de printer.
    De cartridgeklep openen en de tape aan de binnenzijde van de printer verwijderen
  4. Sluit de cartridgeklep.
  5. Trek de papierlade naar buiten en verwijder de tape van de lade.
    Tape van de papierlade verwijderen
  6. Duw de papierlade helemaal in de printer totdat deze vastklikt.

Stap 2: Het netsnoer aansluiten en uw voorkeuren instellen

Steek de stekker van de printer in een stopcontact, schakel de printer in en stel uw voorkeuren in.
  1. Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer en vervolgens op het stopcontact.
    opmerking:
    Sluit nu nog geen USB-kabel aan. De verbinding met de computer wordt gemaakt tijdens de software-installatie.
    Het netsnoer aansluiten
  2. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
  3. Raak op het bedieningspaneel van de printer uw taal en vervolgens Ja aan. Het menu Regio instellen verschijnt.
    Uw taal selecteren
  4. Raak uw gewenste Land/Regio aan en raak dan Ja aan.

Stap 3: Papier in de invoerlade plaatsen

Plaats gewoon U.S. Letter- of A4-papier in de invoerlade.
  1. Open de klep van de papierlade, trek de papierlade naar buiten.
  2. Schuif de papierbreedtegeleiders naar de buitenste stand.
    De papierbreedtegeleiders naar de uiterste stand schuiven
  3. Plaats een stapel gewoon papier in de lade, met de korte zijde naar het product toe en de afdrukzijde omlaag. Duw het papier in de lade totdat het niet verder kan.
    Plaats het papier in de lade
  4. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen tot ze tegen de randen van het papier rusten. Schuif de lade vervolgens naar binnen tot deze niet meer verder kan.
    De papierbreedtegeleiders tegen de randen van het papier schuiven en de lade naar binnen schuiven
  5. Klap het verlengstuk van de papierlade uit en til het verlengstuk op.
    Opentrekken en het verlengstuk van de papierlade optillen

Stap 4: De inktcartridges installeren

Installeer de HP-inktcartridges die bij uw printer in de doos zijn meegeleverd.
  let op:
Wanneer u de printer gereed maakt voor het eerste gebruik, moet u de cartridges plaatsen die in de verpakking zijn meegeleverd. Deze cartridges zijn voorzien van het etiket SETUP en zorgen ervoor dat de printer wordt gekalibreerd voordat de eerste afdruktaak wordt uitgevoerd. Als u de SETUP-cartridges niet plaatst wanneer u de printer voorbereid voor het eerste gebruik, treedt er een fout op.
  1. Als de printer is uitgeschakeld, drukt u op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
  2. Open de cartridgeklep. De wagen met cartridges verplaatst zich naar het cartridgegebied.
    De cartridgeklep openen
  3. Haal de nieuwe inktcartridge uit de verpakking en trek de oranje tab recht naar achteren om de plastic omhulling te verwijderen.
      let op:
    Zorg dat u de oranje tab volledig verwijdert en dat de plastic verpakking enigszins is losgekomen voordat u het oranje kapje in de volgende stap verwijdert. Anders kan er inkt lekken uit de inktcartridge. Wanneer u de plastic verpakking verwijdert, scheurt het papieren label boven op de inktcartridge iets, wat nodig is om de inktcartridge goed te ventileren.
    De plastic verpakking van een nieuwe inktcartridge verwijderen
  4. Houd de inktcartridge aan de zijkanten vast en draai vervolgens het oranje kapje linksom om het los te breken van de inktcartridge.
    Het oranje kapje van de inktcartridge verwijderen
  5. Plaats de inktcartridge in de sleuf en duw de inktcartridge omlaag totdat deze op zijn plaats vastklikt.
    De cartridge plaatsen
  6. Herhaal deze stappen om de andere cartridges te plaatsen.
  7. Sluit de cartridgeklep.

Stap 5: De printer uitlijnen

De printer uitlijnen met behulp van het bedieningspaneel.
  1. Raak in het beginscherm het pictogram Instellingen aan , en vervolgens Extra.
  2. Raak de pijl omlaag aan , en vervolgens Printer uitlijnen. De uitlijningspagina wordt afgedrukt.
  3. Til de klep van de printer op en plaats de uitlijningspagina met de bedrukte zijde omlaag in de rechterbenedenhoek van de glasplaat van de scanner.
    De uitlijningspagina op de glasplaat plaatsen
  4. Sluit de bovenklep en druk op het bedieningspaneel op OK. De printer wordt automatisch uitgelijnd. Druk op OK om verder te gaan.

Stap 6: De printersoftware installeren

De HP printerhardware is nu ingesteld en u kunt de printersoftware installeren. Ga naar 123.hp.com. Deze stapsgewijze service vindt automatisch het juiste stuurprogramma of de juiste app voor de versie van het besturingssysteem van uw computer of het type mobiele apparaat. Volg de instructies om de driver of app te downloaden en installeren. Tijdens de installatie wordt u gevraagd om de verbinding met de printer in te stellen.