• Informatie

De printerhardware instellen voor de HP DeskJet 3050 (J610a) All-in-One printerserie

Inleiding

In dit document wordt uitgelegd hoe u de onderdelen van het apparaat installeert. Voer deze stappen uit voordat u de software voor het apparaat op uw pc installeert.

De printer installeren

Stap één: De printer uit de verpakking halen

1. Verwijder de tape en het karton aan de buitenzijde van de printer.
    Afbeelding : De tape van de buitenzijde van de printer verwijderen
    Afbeelding: De tape van de buitenzijde van de printer verwijderen
  2. Open de klep aan de voorzijde, open de cartridgeklep en verwijder de tape en het karton uit de binnenzijde van de printer.
    Afbeelding : De tape en het verpakkingsmateriaal uit de printer verwijderen
    Afbeelding: De tape en het verpakkingsmateriaal uit de printer verwijderen
  3. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten

Stap twee: De inhoud van de doos controleren

De inhoud kan per land/regio verschillen. Kijk op de verpakking voor een lijst met onderdelen die in de doos worden meegeleverd.

Stap drie: Het netsnoer en de adapter aansluiten

1. Sluit het netsnoer aan op de achterzijde van de printer.
    Afbeelding : Het netsnoer op de achterkant van de printer aansluiten
    Afbeelding: Het netsnoer op de achterzijde van de printer aansluiten
  2. Sluit het netsnoer aan op de voeding en vervolgens op een wandstopcontact.
    Afbeelding : Het netsnoer op de voeding en vervolgens op een wandstopcontact aansluiten
    Afbeelding: Het netsnoer op de voeding en vervolgens op een wandstopcontact aansluiten

Stap vier: Het apparaat inschakelen

Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
Afbeelding : De printer inschakelen
Afbeelding: De printer inschakelen

Stap vijf: De taal en regio selecteren

Nadat de printer is ingeschakeld, toont het display van het bedieningspaneel een lijst met mogelijke taalinstellingen. Gebruik de volgende stappen om de standaard taal en land/regio voor uw printer in te stellen.
  1. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de knop () naast de pijl omlaag () om zo nodig door de talen te bladeren.
  2. Druk op de knop () naast OK om de keuze te bevestigen.
  3. Druk op de knop () naast de pijl omlaag () om zo nodig door de regio's te bladeren.
  4. Druk op de knop () naast OK om de keuze te bevestigen.
    Afbeelding : Een taal en regio op het bedieningspaneel van de printer selecteren
    Afbeelding: Een taal en regio selecteren

Stap zes: Gewoon papier plaatsen

1. Til de invoerlade omhoog.
    Afbeelding : De invoerlade omhoog tillen
    Afbeelding: De invoerlade omhoog tillen
  2. Trek het verlengstuk van de lade naar buiten.
    Afbeelding : Het verlengstuk van de lade naar buiten trekken
    Afbeelding: Het verlengstuk van de lade naar buiten trekken
  3. Schuif de papierbreedtegeleider helemaal naar buiten en plaats vervolgens gewoon wit papier in de invoerlade.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleider naar buiten schuiven en papier plaatsen
    Afbeelding: De papierbreedtegeleider naar buiten schuiven en papier plaatsen
  4. Wanneer u daarom wordt gevraagd, drukt u op de knop () naast OK op het bedieningspaneel van de printer om te bevestigen dat u papier in de printer hebt geplaatst.
    Afbeelding : Op de knop naast OK op het bedieningspaneel van de printer drukken
    Afbeelding: Op de knop naast OK op het bedieningspaneel van de printer drukken

Stap zeven: De cartridges installeren

1. Open de cartridgeklep. De wagen verplaatst zich naar het midden van de printer. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
  2. Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking en trek daarna voorzichtig aan het roze treklipje om de plastic tape te verwijderen.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. Plaats geen nieuwe tape over de cartridges. Het aanraken van deze onderdelen kan leiden tot verstoppingen, problemen met de inkt en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    Afbeelding: De tape van de cartridge verwijderen
  3. Pak de cartridge aan de zijkanten vast, met de inktsproeiers naar de printer gericht. Plaats de cartridge vervolgens in de sleuf. Zorg dat het pictogram op de cartridge overeenkomt met het pictogram op de houder.
    • De driekleurencartridge () moet in de sleuf aan de linkerzijde
    • De zwarte cartridge () moet in de sleuf aan de rechterzijde
    Afbeelding : De cartridge in de houder plaatsen
    Afbeelding: De cartridge plaatsen
  4. Duw de cartridge naar voren in de houder totdat hij vastklikt.
    Afbeelding : De cartridge vastklikken
    Afbeelding: De cartridge vastklikken
  5. Herhaal deze stappen om de andere cartridge te plaatsen.
  6. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
  7. Druk op de knop () naast OK op het bedieningspaneel van de printer.
    Afbeelding : Op de knop naast OK op het bedieningspaneel van de printer drukken
    Afbeelding: Op de knop naast OK op het bedieningspaneel van de printer drukken
  8. Wacht 30 seconden totdat de uitlijningspagina automatisch wordt afgedrukt.
    Afbeelding : De uitlijningspagina wordt na 30 seconden automatisch afgedrukt
    Afbeelding: De uitlijningspagina wordt na 30 seconden automatisch afgedrukt

Stap acht: De cartridges uitlijnen

1. Open de scannerklep.
  2. Plaats de uitlijningspagina met de bedrukte zijde omlaag in de rechteronderhoek van de glasplaat. Gebruik de aanwijzingen langs de scannerglasplaat voor hulp bij het plaatsen van de uitlijningspagina.
    Afbeelding : Uitlijningspagina op de glasplaat leggen
    Afbeelding: Uitlijningspagina op de glasplaat leggen
  3. Sluit de scannerklep.
    Afbeelding : Sluit de scannerklep
    Afbeelding: Sluit de scannerklep
  4. Druk op de knop () naast OK op het bedieningspaneel van de printer.
    Afbeelding : Op de knop naast OK op het bedieningspaneel van de printer drukken
    Afbeelding: Op de knop naast OK op het bedieningspaneel van de printer drukken
    De printer scant de uitlijningspagina, waarmee de uitlijning wordt voltooid.