• Informatie

HP printers - Installeren en gebruiken van de HP Smart-app (Android, Apple iOS, iPadOS)

Dit document is van toepassing op HP printers en Android, Apple iOS-en iPadOS-smartphones en-tablets.
Gebruik de HP Smart-app om af te drukken, te scannen, printerproblemen op te lossen en een printer in een draadloos netwerk te configureren.
Wellicht is er een HP-account vereist voor het gebruik van bepaalde HP Smart-functies. Als u geen account hebt, kunt u er een maken tijdens de installatie van de software.
opmerking:
Dit document is bedoeld voor de HP Smart-app op mobiele Android-, iOS en iPadOS. Als u een Windows 10-computer of een Mac gebruikt, gaat u naar de HP Smart-app installeren en gebruiken (Windows 10)de HP Smart-app (Mac) installeren en gebruiken.

Stap 1: Een overzichtsvideo bekijken

Stap 2: De app HP Smart installeren en de printer configureren

Installeer de HP Smart-app op een mobiel apparaat met Android OS 7.0 (Nougat) of hoger, of Apple iOS 12.0 of hoger of iPadOS.
  1. Ga naar 123.hp.com vanuit een browser op uw telefoon of tablet en installeer de HP Smart-app.
  2. Controleer of uw mobiele apparaat is verbonden met uw draadloze netwerk en of de Bluetooth-functie aan staat en open vervolgens de HP Smart-app.
    Informatie over privacy en gegevensverzameling wordt weergegeven.
  3. Klik op een van de volgende opties, afhankelijk van de gewenste functie:
    • Een nieuwe printer instellen: Een nieuwe printer instellen of verbinding maken met een printer die al is geïnstalleerd.
    • AanmeldenAanmelden: Maak een HP-account aan of meld u aan bij uw HP-account voor het gebruik van HP Smart-features. Wanneer u wordt gevraagd om accountcontrole, volgt u de instructies op het scherm om de verificatiecode te zoeken.
    • Ga nu naar: Ga naar het beginscherm van de HP Smart-app.
  4. Sta de machtigingen Bluetooth en locatie toe, indien hierom wordt gevraagd.
    Voor meer informatie over het gebruik van Bluetooth en de locatie van de HP Smart-app, gaat u naar Waarom is de HP Smart-app Bluetooth en locatie machtiging nodig in Veelgestelde vragen (faq's) van dit document.
  5. Op het beginscherm:
    • Als uw printer wordt weergegeven, gaat u verder met de volgende stap.
    • Als uw printer wordt weergegeven metInstellen van de printer, volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie van uw printer te voltooien en ga verder met de volgende stap.
    • Als uw printer niet wordt weergegeven, tikt u op het Printer toevoegen om een printer te selecteren in de lijst met gevonden printers of om een nieuwe printer in te stellen. Volg daarna de instructies op het scherm.
Als u tijdens het instellen van de printer problemen ondervindt, raadpleegt u Wat moet ik doen als mijn printer tijdens de installatie niet wordt gevonden? in de sectie Veelgestelde vragen (FAQ's) van dit document.
opmerking:
Beperkingen in Android 7.0 (Nougat) en later kunnen verhinderen dat de Wi-Fi printer kan worden ingesteld met de HP Smart-app voor Android. Als de installatie van de draadloze printer niet is gelukt, gaat u vanaf een Windows- of Mac-computer of iOS-apparaat of iPadOS-apparaat naar 123.hp.com om via HP installatie met ondersteuning een draadloze verbinding in te stellen. U kunt de printer ook verbinden via de wizard voor draadloos instellen op het bedieningspaneel of Wi-Fi Protected Setup (WPS). Zodra u via Wi-Fi verbinding hebt, kan HP Smart de printer detecteren en is afdrukken mogelijk. Ga naar Instellen printer voor HP Smart-app mislukt (Android) voor gedetailleerde stappen.

Stap 3: Afdrukken, scannen en kopiëren

Gebruik HP Smart om op verschillende manieren te kopiëren, scannen en af te drukken. U moet zich mogelijk aanmelden bij uw HP-account voor het gebruik van bepaalde HP Smart-functies.

Stap 4: Printervoorkeuren, berichten en benodigdheden beheren

Op de pagina met printerinstellingen kunt u de printerinstellingen beheren, berichten bekijken en benodigdheden bestellen.
opmerking:
Locaties van instellingen variëren per mobiel apparaat.
  • De printer weergeven en beheren: Tik op het pictogram van uw printer om de pagina met printerinstellingen te openen. U kunt de status van de printer weergeven, afdrukken op afstand beheren als deze beschikbaar is, de printervoorkeuren wijzigen, printerrapporten afdrukken, netwerkinformatie en meer bekijken.
    opmerking:
    Printerinformatie, rapporten en hulpprogramma's variëren per printer.
  • Berichten weergeven: Tik op het pictogram Meldingen (Android) of het pictogram Printer (iOS) om foutmeldingen te bekijken. Om afdrukactiviteit, Mobile Fay, Smart Tasks-activiteiten en speciale aanbiedingen te bekijken, tikt u op het pictogram Meldingen.
  • Benodigdheden bestellen: Tik op de tegel Benodigdheden als u benodigdheden wilt bestellen en uw HP Instant Ink-account wilt beheren.

Stap 5: Informatie over extra functies

Ontdek extra functies van de HP Smart-app.
  • Overal printen: Gebruik uw mobiele apparaat om afdruktaken te verzenden via internet als u niet bij uw printer bent. U kunt op afstand toegang tot uw printer geven. deze optie is beschikbaar op bepaalde HP printers. Ga naar Print Anywhere met de HP Smart-app voor meer informatie.
  • Smart Tasks: Maak snelkoppelingen om bestanden af te drukken, te e-mailen of op te slaan vanuit de HP Smart-app. Ga naar Smart Tasks gebruiken voor meer informatie.
  • Mobiel faxen: Verzend faxen van uw mobiele apparaat naar een faxapparaat of printer die geschikt is voor faxen. Ga naar Faxen verzenden met de HP Smart-app voor meer informatie.
  • Printables: Toegang tot gratis afdrukbare inhoud voor kinderen, zoals werkbladen, kleurplaten, puzzels en leesmateriaal.
  • Help en ondersteuning: Informatie over HP Smart, printer-en verbindingsgegevens, hoe u kunt afdrukken, scannen en delen, koppelingen naar extra hulp en ondersteuning en snel en gratis hulp van onze virtuele medewerker krijgen. Talen van de virtuele medewerker die worden ondersteund, zijn Engels, Spaans, Duits, Nederlands, Frans, Japans, vereenvoudigd Chinees en Portugees.
  • Account: Ga naar de startpagina van uw HP-account waar u de HP-account kunt beheren, uw printers wilt toevoegen en HP-voordelen wilt beheren.

Veelgestelde vragen

Bekijk deze veelgestelde vragen over de app HP Smart.