• Informatie
    Windows 11

Find ofte stillede spørgsmål og svar her.

• Feedback

Bezig met laden...

HP pc's - Een systeemkopie maken en gebruiken om uw computer te herstellen (Windows 8)

Dit document is van toepassing op alle HP en Compaq computers en tablets met Windows 8.
Een systeemkopie is een kopie van alle gegevens op een stationsvolume. Als de vaste schijf defect raakt of kritieke softwarebestanden beschadigd raken, bijvoorbeeld doordat een systeem wordt geïnfecteerd met een computervirus, kunt u de systeemkopie gebruiken om al uw bestanden en andere inhoud van de computer te herstellen. Standaard omvat een systeemkopie de stations die nodig zijn om Windows uit te voeren. De kopie omvat Windows, uw systeeminstellingen, programma's en bestanden. Wanneer u een computer herstelt met een systeemkopie, kunt u niet afzonderlijke items kiezen die u wilt herstellen. Al uw huidige programma's, systeeminstellingen en bestanden worden vervangen door de inhoud van de systeemkopie.
opmerking:
Als u alleen belangrijke bestanden wilt beschermen, gebruik dan het programma Windows Back-up. Windows Back-up is sneller en gebruikt minder ruimte omdat het niet alle gegevens op de vaste schijf in de back-up opneemt. Zie Een back-up maken van uw bestanden (Windows 8) voor meer informatie over Windows Back-up.
opmerking:
Als u niet de nieuwste versie van Windows 8 gebruikt, kunnen sommige afbeeldingen en informatie in dit document verschillen. U kunt de nieuwste versie verkrijgen via de Microsoft Store.

Een systeemkopie maken

Volg deze stappen om een systeemkopie te maken:
  1. Typ bestandsgeschiedenis in het startscherm om de charm Zoeken te openen en selecteer Bestandsgeschiedenis in de zoekresultaten.
    Afbeelding : Zoeken naar Bestandsgeschiedenis
    Afbeelding van zoekresultaten voor Bestandsgeschiedenis
  2. Klik op Back-up systeemkopie.
    Afbeelding : Bestandsgeschiedenis
    Afbeelding van het venster Bestandsgeschiedenis
    Windows zoekt naar beschikbare back-upapparaten.
    Afbeelding : Zoeken naar back-upapparaten
    Afbeelding van het venster Een systeemkopie maken
  3. Kies de locatie waarop u uw systeemkopie wilt opslaan en klik op Volgende.
    • Op een vaste schijf
    • Eén of meer dvd's
    Afbeelding : Waar wilt u de back-up opslaan?
    Afbeelding van het venster Een systeemkopie maken
      waarschuwing:
    Sla de back-up niet op de herstelpartitie op: FACTORY_IMAGE of Recovery. Als u dit doet, wordt de HP herstelinformatie beschadigd.
  4. Selecteer welke stations u in de back-up wilt opnemen en klik op Volgende.
    Afbeelding : Welke stations wilt u in de back-up opnemen?
    Afbeelding van het venster Een systeemkopie maken
  5. Bevestig de instellingen en klik op Back-up starten.
    opmerking:
    Controleer of het externe station voldoende beschikbare ruimte heeft of kijk of u voldoende lege dvd's hebt om de systeemkopie te maken.
    opmerking:
    Als u een Blu-Ray-schijf gebruikt en fout 0x80040154 wordt weergegeven, zorg er dan voor dat u de Blu-Ray-schijf formatteert voordat u uw back-up maakt.
    Afbeelding : Bevestig de back-upinstellingen
    Afbeelding van het venster Een systeemkopie maken
  6. Windows bereidt zich voor op het maken van de systeemkopie.
  7. Als u een back-up op dvd maakt, voorziet u een lege dvd van een naam en plaatst u deze in de dvd-recorder.
    Afbeelding : Etiketteer en plaats een lege schijf
    Afbeelding van het venster Een systeemkopie maken
  8. Als u een back-up op dvd maakt en er een bericht wordt weergegeven dat de dvd moet worden geformatteerd, kiest u de optie om de dvd te formatteren.
    Afbeelding : De schijf formatteren
    Afbeelding van het venster Een systeemkopie maken
  9. Windows slaat de systeemkopie op.
    Afbeelding : Windows slaat de back-up op
    Afbeelding van het venster Een systeemkopie maken
  10. Als u dvd's gebruikt: voorzie een lege dvd van een naam en plaats deze wanneer u dat wordt gevraagd. Blijf de instructies op het scherm volgen tot de kopie is voltooid. Dit kan enkele minuten tot enkele uren in beslag nemen. Bewaar de back-up op een veilige plaats.
  11. Wanneer de systeemkopie is gemaakt, wordt u gevraagd een systeemherstelschijf te maken. Een systeemherstelschijf kan worden gebruikt om de computer opnieuw op te starten als er opstartproblemen optreden. Raadpleeg voor meer informatie over systeemherstelschijven Een Microsoft USB-herstelstation maken en gebruiken (Windows 8).
    Afbeelding : Wilt u een systeemherstelschijf maken?
    Afbeelding van het venster Een systeemkopie maken
  12. Wanneer de systeemkopie is voltooid, klikt u op Sluiten.
    Afbeelding : Systeemkopie voltooid
    Afbeelding van het venster Een systeemkopie maken

De computer herstellen met een systeemkopie

Gebruik de volgende stappen om de computer te herstellen met een systeemkopie.
  1. Plaats de eerste systeemkopieschijf in het schijfstation of sluit de externe vaste schijf met de systeemkopie aan op de computer.
  2. Druk op de Windows-toets + I.
  3. Klik op de knop Voeding onder in Instellingen om een lijst met voedingsopties te openen.
  4. Houd Shift ingedrukt terwijl u op Opnieuw opstarten klikt.
    Afbeelding : Opnieuw opstarten
    Afbeelding van instellingen met Energie, Opnieuw opstarten geselecteerd
  5. Selecteer Problemen oplossen in het scherm Een optie selecteren.
    Afbeelding : Een optie selecteren
    Het scherm Een optie selecteren met Problemen oplossen geselecteerd
  6. Klik in het scherm Problemen oplossen op Geavanceerde opties.
    Afbeelding : Problemen oplossen
    Het scherm Problemen oplossen met Geavanceerde opties geselecteerd
  7. Klik op Herstellen met systeeminstallatiekopie.
    Afbeelding : Geavanceerde opties
    Scherm Problemen oplossen, met Herstellen met systeeminstallatiekopie geselecteerd
    De computer bereidt het herstel met de systeeminstallatiekopie voor.
  8. Klik op het gebruikersaccount, voer het accountwachtwoord in en klik op Doorgaan.
    opmerking:
    Als uw systeemkopie is opgeslagen op dvd's en Windows het systeemkopiebestand niet kan vinden, verwijdert u de eerste schijf uit de set en plaatst u de laatste schijf uit de set. Klik vervolgens op Opnieuw. Als uw systeemkopie is opgeslagen op een externe vaste schijf en Windows de systeemkopie niet kan vinden, koppelt u de schijf los en sluit de schijf opnieuw aan. Klik vervolgens op Opnieuw.
  9. Klik op De nieuwste beschikbare systeemkopie gebruiken (aanbevolen) en klik vervolgens op Volgende.
  10. Klik op de pagina Kies andere opties voor terugzetten op Volgende.
  11. Klik op de bevestigingspagina op Voltooien. Klik vervolgens op Ja. Windows begint met het herstellen van de computer.
  12. Als u dvd's gebruikt, plaatst u de gevraagde schijf wanneer u dat wordt gevraagd en klik op OK. Volg de instructies op het scherm om de computer volledig te herstellen. Dit kan enkele minuten tot enkele uren in beslag nemen. Wanneer Windows de computer heeft hersteld, wordt deze automatisch opnieuw opgestart.