HP producten - Beeldscherminstellingen, achtergrondafbeelding, pictogrammen en schermbeveiliging wijzigen (Windows 8)

Dit document is van toepassing op computers met Windows 8.
Pictogramgrootte, schermbeveiliging, bureaubladachtergrond of lettergrootte wijzigen en andere beeldscherminstellingen in Windows 8.
Afbeelding : Windows 8 startscherm
 Afbeelding van Windows-startscherm
  opmerking:
Als u niet de nieuwste versie van Windows 8 gebruikt, kunnen sommige afbeeldingen en informatie in dit document verschillen. U kunt de nieuwste versie verkrijgen via de Microsoft Store.
De grootte van het scherm wijzigen in Windows 8
In Windows wordt de schermgrootte standaard ingesteld op de oorspronkelijke resolutie (de ware resolutie van een LCD-monitor). Voer deze stappen uit om de beeldschermresolutie te wijzigen in of terug te zetten op de oorspronkelijke (standaard) resolutie. Op een LCD- of LED-monitor kunnen items in Windows enigszins buiten focus worden weergegeven bij gebruik van een schermresolutie die niet overeenkomt met de oorspronkelijke resolutie van uw monitor.
Uw startscherm aanpassen in Windows 8
Pas het startscherm van Windows 8 aan uw persoonlijke stijl en behoeften aan.
Het bureaublad van Windows 8 wijzigen
Voer de volgende stappen uit om uw Windows-bureaubladervaring aan te passen.
De schermhelderheid aanpassen in Windows 8
Volg deze instructies om de schermhelderheid aan te passen via de instellingen in het Charms-menu.
  1. Beweeg de cursor naar de rechterbovenhoek van het startscherm om het Charms-menu te openen.
  2. Klik op Instellingen.
    Afbeelding : Charms-menu
    Het Charms-menu met Instellingen geselecteerd
  3. Klik op Helderheid. Als helderheid niet beschikbaar is, raadpleegt u de instructies om de helderheid aan te passen via HP My Display.
    Afbeelding : Instellingen
    Windows 8-instellingen met Helderheid geselecteerd
  4. Klik op de schuifbalk en sleep deze omhoog of omlaag om de helderheid van het scherm aan te passen.
    Afbeelding : Balk voor helderheidregeling
    Balk voor helderheidregeling
Als de helderheid-functie niet beschikbaar is in Instellingen, gebruikt u HP My Display om de helderheid aan te passen.
Nadat u op Instellingen in het Charms-menu hebt geklikt, en deze Helderheid als Niet-beschikbaar aangeeft, gaat u verder met deze instructies.
  1. In het startscherm typt u HP My Display
  2. Klik op HP My Display.
    Afbeelding : HP My Display
    Zoeken met HP My Display geselecteerd
  3. Klik op Aanpassen.
    Afbeelding : Scherm HP My Display Mode
    Modusscherm met Aanpassen geselecteerd
  4. U kunt de helderheid van het scherm aanpassen met behulp van de schuifregelaar.
    Afbeelding : Scherm Aanpassen
    Scherm Aanpassen met de knop Helderheid geselecteerd
Geavanceerde beeldscherminstellingen in Windows 8
  opmerking:
Uw computer heeft mogelijk meer tabbladen dan hier worden vermeld. Veel fabrikanten van videokaarten leveren instellingen die zijn ontworpen voor hun specifieke videohardware. Deze extra instellingen variëren per type videohardware dat wordt gebruikt en worden hier niet besproken.
Volg deze stappen om de geavanceerde beeldscherminstellingen te openen.
  1. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad en klik op Aan persoonlijke voorkeur aanpassen.
  2. Klik op Beeldscherm om het Beeldschermvenster te openen.
  3. Klik op Beeldscherminstellingen wijzigen om het venster Beeldscherminstellingen te openen.
    Afbeelding : Weergave-instellingen wijzigen
    Afbeelding van het venster Schermresolutie waarin de instelling Weergave wijzigen is gemarkeerd.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen.
    Afbeelding : Beeldscherminstellingen
    Het venster Schermresolutie met de locatie van Geavanceerde instellingen.
Schermbeveiliging gebruiken in Windows 8
In Windows zijn een aantal schermbeveiligingen vooraf geladen. Schermbeveiligingen voorkomen dat het beeld als een echobeeld in de fluorescerende laag van CRT-monitors wordt gebrand. Ze worden ook gebruikt als entertainment wanneer de computer niet in gebruik is. Volg deze stappen om de schermbeveiliging te wijzigen:
  1. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad en klik op Aan persoonlijke voorkeur aanpassen.
  2. Klik op Schermbeveiliging.
    Afbeelding : Het venster Persoonlijke instellingen
    Venster Aan persoonlijke voorkeur aanpassen, met locatie van Schermbeveiliging
  3. Selecteer de schermbeveiliging die u wilt gebruiken uit het menu.
    Afbeelding : Schermbeveiligingsinstellingen
    Afbeelding van de schermbeveiligingsinstellingen.
  4. Klik op Instellingen om een venster met instellingen voor de geselecteerde schermbeveiliging te openen (indien er instellingen beschikbaar zijn).
  5. Klik op Voorbeeld om te zien hoe de schermbeveiliging op het computerscherm zal worden weergegeven. Beweeg de muis om terug te gaan naar het venster Weergave-eigenschappen wanneer u het voorbeeld van de schermbeveiliging bekeken hebt.
  6. Selecteer het aantal minuten in het veld Wachten. Dit is het aantal minuten met inactiviteit dat moet zijn verstreken voordat de schermbeveiliging wordt geactiveerd.
      opmerking:
    Zorg ervoor dat het aantal minuten voor de schermbeveiliging minder is dan het aantal minuten voordat het beeldscherm in de slaapstand gaat.
  7. Selecteer Aanmeldingsscherm weergeven bij hervatten als u wilt dat het aanmeldingsscherm wordt geopend wanneer iemand de computer probeert te gebruiken nadat de screensaver is geopend.
  8. Klik op OK om de instellingen op te slaan en sluit het venster Weergave-eigenschappen.