• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in het Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebook-pc's - Problemen oplossen met dockingstations

Dit document is van toepassing op HP en Compaq notebook-pc's met een dockingstation.
Dit document bevat aanbevelingen om problemen op te lossen die kunnen optreden wanneer u uw computer gebruikt met elk model van dockingstations van HP. Gebruik de informatie in dit document om te controleren of uw computer compatibel is met het dockingstation en met de netadapter en zo verbindingsproblemen op te lossen en drivers van apparaten bij te werken.
HP produceert verschillende modellen van dockingstations met verschillende dockingmethoden en verbindingsmethoden voor externe apparaten. In de volgende afbeeldingen worden twee voorbeeldmodellen weergegeven.
In voorbeeld één plaatst u de computer in de dockingstationaansluiting van het docking station. De andere verbindingen bevinden zich aan de achterkant en de zijkanten van het dockingstation.
Afbeelding : Voorbeeld één - Dockingstationmodel
Afbeelding: Voorbeeld één - Dockingstationstijl
In voorbeeld twee schuift u de computer op een weergavepaneel op het dockingstation. Het dockingstation wordt met de computer verbonden via een verbindingskabel die zich aan de achterkant van het weergavepaneel bevindt. De andere verbindingen bevinden zich aan de achterkant en de zijkanten van het dockingstation.
Afbeelding : Voorbeeld twee - Dockingstationmodel
Afbeelding: Voorbeeld twee - Dockingstationmodel
Als u problemen ervaart met een HP dockingstation, probeert u de volgende oplossingen.
Controleren of het dockingstation compatibel is met uw computerserie/-model
Als u een dockingstation gebruikt dat niet compatibel is met uw computer gebruikt, kunt u problemen ondervinden. De dockingverbindingen van de computer die zich aan de onderkant van de computer bevinden, variëren afhankelijk van het computermodel. Om het dockingstation correct te laten werken, moeten de dockingpunten, uitwerpmechanismen en elektrische verbindingen op het dockingstation compatibel zijn met de verbindingen op uw computermodel.
    Afbeelding : Dockingstationverbindingen
    Afbeelding: Dockingstationverbindingen
  1. Dockingmechanismen van de computer (punten)
  2. Uitwerpmechanismen voor de computer
  3. Computerverbinding
Afbeelding : Computerverbindingen die met dockingstationverbindingen zijn uitgelijnd
Afbeelding: Computerverbindingen die met dockingstationverbindingen zijn uitgelijnd
Doe een van de volgende zaken om te controleren of uw computer compatibel is met een dockingstation:
  1. Als u de producthandleiding hebt die bij het dockingstation is geleverd, dan zoekt u een lijst met compatibele computers in de handleiding.
  2. Als u de producthandleiding niet hebt, zoekt u de modelnaam op het dockingstation. Dit nummer bevindt zich doorgaans op het servicelabel aan de onderkant, achterkant of zijkant van het dockingstation.
    Afbeelding : Servicelabel met productnaam en productnummer
    Afbeelding: Servicelabel met productnaam en productnummer
    Afbeelding : Servicelabel met productnaam en P/N-nummer
    Afbeelding: Servicelabel met productnaam en P/N-nummer
      opmerking:
    Als u de modelnaam niet hebt, volg dan de stappen in Uw dockingstation vinden zonder modelnaam.
  3. Als uw dockingstation niet compatibel is met uw laptop, raadpleeg dan Een compatibel dockingstation voor uw laptop zoeken voor stappen om een compatibel dockingstation te vinden.
Uw dockingstation zoeken zonder een modelnaam
Als u een dockingstation gebruikt dat niet compatibel is met uw computer gebruikt, kunt u problemen ondervinden. Zoek het P/N- of productnummer op de achterkant van het dockingstation om zonder de modelnaam na te gaan of u een compatibel dockingstation voor uw computer hebt. Dit nummer bevindt zich doorgaans op het servicelabel aan de onderkant, achterkant of zijkant van het dockingstation.
Afbeelding : Servicelabel met productnaam en productnummer
Afbeelding: Servicelabel met productnaam en productnummer
Afbeelding : Servicelabel met productnaam en P/N-nummer
Afbeelding: Servicelabel met productnaam en P/N-nummer
Als u de productnaam of het P/N-nummer hebt, zoek dit dan op de HP website; het productnummer kunt u zoeken vanuit een webbrowser.
  • Vanaf de HP website
    1. Ga naar de HP website en typ dockingstation in het vak Zoeken.
    2. Selecteer Dockingoplossingen zoeken voor uw bedrijf, boven in de lijst met resultaten.
    3. Zoek uw dockingstation op naam of P/N-nummer (bijvoorbeeld VB041AA #ABA), indien beschikbaar.
    4. Klik onder Compatibiliteit op Alles weergeven en zoek vervolgens uw computer in de lijst met compatibele apparaten.
        opmerking:
      Als uw dockingstation niet compatibel is met uw laptop, raadpleeg dan Een compatibel dockingstation voor uw laptop zoeken voor stappen om een compatibel dockingstation te vinden.
  • Vanuit een browser
    1. Open uw browser en typ het productnummer samen met HP.com in het zoekveld.
    2. Open de koppeling die informatie over 'Gedetailleerde specificaties en garantie-informatie'.
    3. Klik op Alle compatibele producten weergeven voor een lijst met alle compatibele computers voor dat werkstation, en zoek vervolgens uw computer in de lijst met compatibele apparaten.
        opmerking:
      Als uw dockingstation niet compatibel is met uw laptop, raadpleeg dan Een compatibel dockingstation voor uw laptop zoeken voor stappen om een compatibel dockingstation te vinden.
Een compatibel dockingstation voor uw laptop zoeken
Als u een dockingstation gebruikt dat niet compatibel is met uw computer gebruikt, kunt u problemen ondervinden. U kunt een lijst met dockingstations die compatibel zijn met uw laptop vinden op het gegevensblad voor uw laptop. Ga naar de HP website en typ de naam van uw laptopmodel en het gegevensblad om het gegevensblad te zoeken of om uw computermodel te vinden. Kijk vervolgens op het tabblad Accessoires voor een lijst met compatibele dockingstations.
Controleren of de netadapter compatibel is met het dockingstation
De vereisten voor de netvoeding variëren afhankelijk van het computerapparaat. Het ene dockingstation heeft bijvoorbeeld 90W nodig en een ander 120W. Door een incompatibele netadapter te gebruiken, kan het dockingstation mogelijk niet correct werken. Bovendien kunt u de voeding van het dockingstation onmiddellijk of na een tijdje beschadigen door een incompatibele netadapter te gebruiken.
    Afbeelding : Netadapter, snoer en stopcontact
     Afbeelding: Netadapter en snoer
  1. Netadapter
  2. Netsnoer
Controleer of u de netadapter gebruikt die bij uw dockingstation is geleverd. De netadapters en verbindingen op veel computerapparaten zien er soortgelijk uit; ze zijn echter niet noodzakelijk uitwisselbaar.
Als u niet zeker bent of de adapter compatibel is met uw computer, raadpleegt u de onderhouds- en reparatiehandleiding voor uw dockingstation. Bij bepaalde modellen vindt u deze handleiding op de website van HP Support aan de hand van de volgende instructies:
  1. Klik op deze koppeling om de website van HP Consumer Support te openen en voer de naam of het model voor uw dockingstation in het zoekvak in.
      opmerking:
    Als u geen modelnaam hebt, volgt u stappen in Uw dockingstation zoeken zonder een modelnaam.
  2. Selecteer de optie Handleidingen voor uw dockingstation in de lijst met zoekresultaten.
  3. Klik op Reparatie- en onderhoudshandleiding.
  4. Open het onderdeel Specificaties in de Reparatie- en onderhoudshandleiding.
      opmerking:
    Als u de informatie over de voeding niet kunt vinden in het onderdeel Specificaties, kunt u proberen naar de informatie te zoeken door netsnoer of voeding in het vak Zoeken bovenaan de pagina in te voeren.
  5. Vergelijk de informatie over de voeding met de informatie over de voeding op de zijkant of onderkant van het dockingstation.
    Afbeelding : Informatie over de voeding aan de onderkant van een dockingstation
    Afbeelding: Informatie over de voeding aan de onderkant van een dockingstation
Controleren of de computer correct in het dockingstation is geplaatst
Mogelijk is de computer correct uitgelijnd met het dockingstation, maar niet volledig in het dockingstation geplaatst. Controleer of de uitlijningspennen op het dockingstation zijn uitgelijnd met de gaten aan de onderkant van de computer.
Afbeelding : Computerverbindingen die met dockingstationverbindingen zijn uitgelijnd
Afbeelding: Computerverbindingen die met dockingstationverbindingen zijn uitgelijnd
Afbeelding : Computerverbindingen die niet met dockingstationverbindingen zijn uitgelijnd
Afbeelding: Computerverbindingen die niet met dockingstationverbindingen zijn uitgelijnd
Het dockingproces varieert tussen de verschillende types dockingstations. Docking is normaal gezien een proces dat uit twee stappen bestaat:
  1. Plaats de computer in de correcte hoek en lijn de computer vervolgens uit met het dockingstation. Soms beschikken de computer en het dockingstation over uitlijningsmarkeringen.
    Afbeelding : De computer met het dockingstation uitlijnen
    Afbeelding: De computer met het dockingstation uitlijnen
  2. Duw de computer op zijn plaats. Mogelijk hoort u een klikgeluid wanneer de computer correct is geplaatst.
    Afbeelding : De computer in het dockingstation drukken
    Afbeelding: De computer in het dockingstation drukken
Controleren of de kabels van het dockingstation goed zijn aangesloten
Als u problemen hebt met uw dockingstation, controleer dan of elke kabel is aangesloten op het dockingstation en alle netverbindingen stevig en goed zijn aangesloten.
  • Controleer of het netsnoer van het dockingstation stevig op de stroombron is aangesloten (stekkerdoos of stopcontact) en of de netsnoeradapter veilig op het dockingstation is aangesloten.
      Afbeelding : Voorbeeld - Netadapter, netsnoer en stopcontact
      Afbeelding: Voorbeeld - Netadapter en snoer
    1. Netadapter
    2. Netsnoer
    3. Stopcontact
  • Als uw dockingstation een kabel naar de computer heeft, moet u controleren of de verbinding stabiel is.
    Afbeelding : Voorbeeld - Kabelverbinding met de computer
    Afbeelding: Voorbeeld - Kabelverbinding met de computer
  • Als u een LAN-verbinding of externe apparaten zoals een printer of luidsprekers gebruikt, controleert u of elke kabel stevig is aangesloten op de correcte aansluiting op het dockingstation.
    Afbeelding : Voorbeeld één - Dockingstationverbindingen
    Afbeelding: Voorbeeld één - Dockingstationverbindingen
    Afbeelding : Voorbeeld twee - Dockingstationverbindingen
    Afbeelding: Voorbeeld twee - Dockingstationverbindingen
  • Controleer of er geen kabels of andere objecten zijn die verhinderen dat de computer correct in het dockingstation wordt geplaatst.
  • Controleer of de pennen op al de penverbindingen recht zijn. Na verloop van tijd kunnen bepaalde pennen licht verbuigen.
    Afbeelding : Controleren of de pennen recht zijn
    Afbeelding: Controleren of de pennen recht zijn
De verbindingen van uw dockingstation reinigen
Als u problemen hebt met uw dockingstation, reinigt u de verbindingen van het station. Opgehoopt stof en deeltjes in of rond de verbindingen op het dockingstation kunnen verbindingsproblemen veroorzaken tussen de computer, externe apparaten en het dockingstation.
  1. Verwijder de computer uit het dockingstation.
  2. Schakel het dockingstation uit.
  3. Trek het dockingstation uit het stopcontact.
  4. Ontkoppel alle apparaten die op het dockingstation zijn aangesloten.
  5. Reinig de verbindingen door perslucht te gebruiken en vervolgens met een zachte antistatische doek over de zone rond de verbinding te vegen.
    Afbeelding : Een verbinding met perslucht reinigen
    Afbeelding: Een verbinding met perslucht reinigen
      let op:
    Gebruik reinigingsproducten die zijn ontworpen om elektronica te reinigen.
      let op:
    Volg de instructies die bij het product zijn geleverd wanneer u perslucht gebruikt.
De computer opnieuw starten om problemen met het docking station op te lossen
Als u de verbindingen hebt gecontroleerd en gereinigd en het dockingstation nog steeds niet goed werkt, start de computer dan opnieuw op. Door de computer opnieuw op te starten, wordt het configuratieproces opnieuw uitgevoerd en zoekt de computer alle verbindingen die nodig zijn om correct te werken.
  1. Verwijder de computer uit het dockingstation.
  2. Schakel de computer uit.
  3. Plaats computer in het dockingstation.
  4. Schakel de computer in.
De apparaatdrivers voor uw dockingstation bijwerken
In bepaalde gevallen is het mogelijk dat externe apparaten in het begin niet met een dockingstation werken. Als u problemen hebt met een printer, externe luidsprekers, muis, toetsenbord, beeldscherm of andere externe apparaten, downloadt en installeert u de laatste drivers van de producent. Om de laatste drivers van HP te vinden, opent u de website HP Consumer Support en voert u uw computermodel in het vak Zoeken in. Selecteer in de resulterende zoeklijst de Driver dockingstation onder Software-oplossingen, indien beschikbaar.
  opmerking:
Als u geen modelnaam hebt, volgt u stappen in Uw dockingstation zoeken zonder een modelnaam.
Het BIOS bijwerken om problemen met het dockingstation op te lossen
In zeldzame gevallen werken verschillende energiebesparende modi, zoals sluimer- of slaapstand, mogelijk niet correct bij alle modellen van dockingstations of computers. Om dit probleem of een probleem met een computer die niet uit een energiebesparende modus kan hervatten op te lossen, downloadt en installeert u de laatste versie van de BIOS voor uw computer. Om het laatste BIOS te vinden, opent u de website HP Consumer Support en voert u uw computermodel in het vak Zoeken in. Selecteer de meest recente BIOS-update in de resulterende zoeklijst.
  opmerking:
Als u geen modelnaam hebt, volgt u stappen in Uw dockingstation zoeken zonder een modelnaam.