• Informatie
    Windows 11

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen.

Maak vandaag nog een HP-account aan!

Maak sneller verbinding met HP-ondersteuning, beheer al uw apparaten op één plek, bekijk garantie-informatie en meer. Registreren voor een HP-account

• Feedback

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP computers - Testen op hardwareproblemen

Dit document is van toepassing op HP computers.
HP biedt diagnostische software aan om hardwareonderdelen op uw computer te testen en hardwareproblemen te bevestigen.
Begin met het gebruik van de snelle test om snel hardwareproblemen te identificeren. Als er na het uitvoeren van de test geen fouten zijn gevonden, maar uw computer vertoont nog steeds symptomen van een hardwareprobleem, voert u een uitgebreide test uit.
Als een onderdeel een test niet doorstaat, noteert u de ID-code van de fout (24 cijfers) zodat u deze bij de hand hebt wanneer u contact opneemt met de HP Klantenondersteuning. De informatie is ook beschikbaar in de Testlogbestanden in het hoofdmenu.
opmerking:
De afbeeldingen kunnen afwijken, afhankelijk van welke versie van het hulpprogramma u gebruikt.

De snelle test uitvoeren (ongeveer 4 minuten)

Open HP PC hardware Diagnostics en voer de snelle test uit.
  1. Zoek in Windows naar de app HP PC Hardware Diagnostics voor Windows en open deze.
    Als de app niet is geïnstalleerd op uw computer, kunt u de nieuwste versie downloaden van de website van HP Hardware Diagnostics.
  2. Klik op Systeemtests in het hoofdmenu.
  3. Klik op het tabblad Snelle systeemtest.
  4. Klik op Eenmaal uitvoeren.
    Terwijl de test wordt uitgevoerd, worden de resterende tijd en het testresultaat voor ieder onderdeel weergegeven op het scherm.
  5. Als een onderdeel een test niet doorstaat, noteert u de ID-code van de fout (24 cijfers) zodat u deze bij de hand hebt wanneer u contact opneemt met de HP Klantenondersteuning. De informatie is ook beschikbaar in de Testlogbestanden in het hoofdmenu.
    Als er bij de systeemonderdelen geen fouten worden vastgesteld, voert u de uitgebreide test uit.

HP PC Hardware Diagnostics installeren

HP PC Hardware Diagnostics is beschikbaar in twee verschillende versies. De Windows-versie is voor gebruik in Windows. De UEFI-versie is voor gebruik wanneer Windows niet start.