• Informatie

• Feedback

HP desktop-pc's - Problemen oplossen met bekabelde toetsenborden (Windows 10, 8)

Dit document is bedoeld voor HP en Compaq desktopcomputers met Windows 10 of Windows 8.
Gebruik deze informatie om veelvoorkomende problemen met het toetsenbord op te lossen.
opmerking:
Als u het probleem met uw toetsenbord niet terugvindt in dit document en uw toetsenbord is draadloos, ga dan naar Verbindingsproblemen met het draadloze toetsenbord en de draadloze muis voor meer informatie.

Voordat u begint met het oplossen van het probleem

Voordat u problemen oplost met het toetsenbord, voltooid u de volgende stappen:
opmerking:
U kunt het toetsenbord op toets- of hardwareproblemen testen met de HP Hardware Diagnostic tools die bij uw computer zijn geleverd. Ga naar HP pc's - Testen op hardwareproblemen voor meer informatie.
  1. Sommige stappen voor probleemoplossing in dit document vereisen dat u weet hoe uw toetsenbord wordt aangesloten op de computer. Zoek uit wat voor bekabeld toetsenbord u hebt door aan het einde van de toetsenbordkabel te kijken en dit te vergelijken met de volgende afbeeldingen:
    Type connector
    Afbeelding van de toetsenbordaansluiting
    USB
    Connectortype USB-toetsenbord
    PS/2
    Connectortype PS/2-toetsenbord
  2. Als het toetsenbord niet meer reageert, zoekt u uit of er een probleem met het toetsenbord os of met de softwaretoepassing die u gebruikt.
    • Windows 10: Druk op de Windows- + A-toets en kijk wat er gebeurt.
      • Als het Actiecentrum wordt geopend, werkt het toetsenbord en reageert de software die u gebruikt niet meer. Selecteer het softwareprogramma met behulp van de muis en druk tegelijkertijd op Alt + F4 om de app die niet meer reageert te sluiten.
      • Als het Actiecentrum niet wordt geopend, werkt het toetsenbord of het besturingssysteem niet meer. Raadpleeg het gedeelte Het toetsenbord werkt niet in dit document om de verbindingen te controleren en het toetsenbord met het BIOS en met Windows te synchroniseren.
    • In Windows 8: Druk op de Windows- + C-toets en kijk wat er gebeurt.
      • Als het Charms-menu wordt geopend, werkt het toetsenbord en reageert de software die u gebruikt niet meer. Selecteer het softwareprogramma met behulp van de muis en druk tegelijkertijd op Alt + F4 om de app die niet meer reageert te sluiten.
      • Als het Charms-menu niet wordt geopend, reageert het toetsenbord of het besturingssysteem niet meer. Raadpleeg het gedeelte Het toetsenbord werkt niet in dit document om de verbindingen te controleren en het toetsenbord met het BIOS en met Windows te synchroniseren.