• Informatie

• Feedback

HP pc's - Een draadloos thuisnetwerk maken (Windows 10, 8)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Windows 10 en Windows 8.
Windows biedt ondersteuning voor het installeren van meerdere computers in een thuisnetwerk. Dit is een eenvoudige manier om thuis bestanden te delen. In dit document staan instructies voor het creëren en delen van mappen en bestanden in een draadloos thuisnetwerk.

Een lokaal netwerk en het delen van bestanden instellen

Gebruik de stappen in dit gedeelte om een thuisnetwerk in te stellen met behulp van draadloze hardware.
opmerking:
Voor bepaalde stappen in dit document moet u zich aanmelden in Windows met het hoofdbeheerdersaccount. Normaal gezien is dit het eerste account dat werd gemaakt toen de computer voor het eerst werd ingeschakeld.

Gedeelde bestanden en mappen openen in een lokaal netwerk

Doe het volgende om gedeelde bestanden en mappen te openen:
  1. Zorg ervoor dat Netwerkdetectie en bestanden delen is ingeschakeld.
  2. Typ in het Windows-zoekvak Netwerkcomputers en -apparaten weergeven.
  3. Het venster Netwerk wordt geopend en geeft computers met gedeelde mappen weer die worden gedetecteerd op lokale netwerken.
  4. Dubbelklik op de computer waar u toegang toe wilt hebben.
  5. Als het wordt gevraagd voert u de gebruikersnaam en het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de computer.