• Informatie

Er wordt een ADF-papierstoring gemeld op de HP Officejet 4610 All-in-One, Officejet 4620, Deskjet Ink Advantage 4610 en 4620 e-All-in-One printerserie

Probleem

Wanneer u de automatische documentinvoer (ADF) gebruikt om te kopiëren, scannen of faxen, wordt het foutbericht 'Het origineel is vastgelopen of de documentinvoer (ADF) is vuil. Open de ADF-klep om het origineel te verwijderen. Zie de gebruikershandleiding voor het reinigen van de ADF' weergegeven op het bedieningspaneel van het product.

Oplossing één: De papierstoring verhelpen

Voer deze stappen in de aangegeven volgorde uit om het vastgelopen papier uit de ADF te verwijderen.

Stap één: Het vastgelopen papier verwijderen

Voer deze stappen uit om vastgelopen papier uit de ADF te verwijderen.
  1. Haal alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerladen van de ADF.
      let op:
    Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier.
    Afbeelding : Verwijder alle losse vellen papier uit de ADF-laden
    Afbeelding: Al het losse papier uit de ADF-lade verwijderen
  2. Til klep van de automatische documentinvoer op.
    Afbeelding : De klep van de automatische documentinvoer optillen
    Afbeelding: De klep van de automatische documentinvoer optillen
  3. Zoek de lipjes op de zijkanten van het ADF-mechanisme en breng de lipjes vervolgens voorzichtig omhoog om het ADF-mechanisme op te tillen.
    Afbeelding : Til het mechanisme van de automatische documentinvoer omhoog
    Afbeelding: Zoek de lipjes en til het ADF-mechanisme omhoog
  4. Trek het papier voorzichtig uit het mechanisme van de automatische documentinvoer.
      let op:
    Als het papier scheurt terwijl u het van het ADF-mechanisme verwijdert, controleert u de rollen en wieltjes op gescheurde stukjes papier die in het product kunnen zijn achtergebleven. Als u niet alle stukjes papier uit het apparaat verwijdert, is er een grotere kans dat er weer papier vastloopt.
  5. Laat het mechanisme van de automatische documentinvoer zakken.
  6. Breng de klep van de ADF omlaag en druk er vervolgens op totdat de vergrendeling vastklikt.

Stap twee: Een kopie maken met behulp van de ADF

Volg deze stappen om een kopie te maken met gebruik van de automatische documentinvoer.
  1. Pak de hoofdinvoerlade aan beide zijden vast, en trek deze er vervolgens uit tot het stopt.
  2. Schuif de papierbreedtegeleiders zo ver mogelijk uit indien nodig.
  3. Plaats ongebruikt, gewoon wit papier in de papierlade en schuif de papierbreedtegeleiders stevig tegen het papier aan.
    Afbeelding : Plaats het papier in de hoofdinvoerlade
    Afbeelding: Plaats het papier in de hoofdinvoerlade
  4. Duw de invoerlade weer terug in het apparaat.
  5. Plaats één pagina van het originele onbeschadigde document met de bedrukte zijde naar boven in de automatische documentinvoer.
  6. Duw het origineel naar voren totdat het bericht 'Origineel geplaatst' wordt weergegeven op het bedieningspaneel.
  7. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen tot deze tegen de rand van het papier aankomen. Duw de papiergeleiders niet zo strak naar binnen dat ze tegen het papier klem komen te zitten.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleiders verschuiven
    Afbeelding: De papierbreedtegeleiders verschuiven
  8. Druk op de knop () naast Kopiëren.
  9. Druk op de knop naast Kopieën.
  10. Het scherm Kopieënwordt weergegeven met de opties (+) en (-). Druk op de knop naast OK om één enkel exemplaar af te drukken.
  11. Druk op de knop naast Zwarte kopie of Kleurenkopie.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing twee: De ADF en de glasstrook schoonmaken

U kunt papierstoringen in de automatische documentinvoer helpen voorkomen door te controleren of de onderdelen in de ADF schoon zijn en er geen stof of plakkerig materiaal op zit. Dit geldt ook voor de invoer- en uitvoerladen, het scheidingskussen, de glasstrook van de ADF en de oppakrollen.

Stap één: De rollen in de ADF reinigen

Doe het volgende om de rollen in de ADF te reinigen.
  1. Verzamel de volgende materialen.
    • Een schone, pluisvrije doek
    • Diverse schone wattenstaafjes
    • Flessenwater of gedistilleerd water
  2. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  3. Ontkoppel het netsnoer aan de achterzijde van het product als dat nog is aangesloten.
  4. Ontkoppel de USB-kabel van de achterzijde van het product als deze nog is aangesloten.
  5. Til de klep van de automatische documentinvoer op en zoek het scheidingskussen.
    Afbeelding : De klep van de automatische documentinvoer optillen
    Afbeelding: De klep van de automatische documentinvoer optillen
    Afbeelding : Het scheidingskussen
    Afbeelding: Het scheidingskussen
  6. Maak een schone pluisvrije doek licht vochtig met flessenwater of gedestilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.
  7. Veeg het scheidingskussen voorzichtig af. Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
  8. Zoek de lipjes op de zijkanten van het ADF-mechanisme, en breng de lipjes vervolgens voorzichtig omhoog om het ADF-mechanisme op te tillen.
  9. Maak een schone pluisvrije doek licht vochtig met flessenwater of gedestilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.
  10. Reinig de ADF-rollen. Druk de doek tegen de rollen en draai ze met uw vingers omhoog. Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding : De ADF-rollen reinigen
    Afbeelding: De ADF-rollen reinigen
  11. Maak een schoon wattenstaafje licht vochtig met flessenwater of gedestilleerd water en wring het overtollige water uit het wattenstaafje.
  12. Zoek de rollen achter het ADF-mechanisme.
    Afbeelding : Zoek de rollen achter het ADF-mechanisme
    Afbeelding: Zoek de rollen achter het ADF-mechanisme
  13. De rollen achter het ADF-mechanisme reinigen. Druk het wattenstaafje tegen de rollen en draai ze met uw vingers omhoog. Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding : De rollen achter het ADF-mechanisme reinigen
    Afbeelding: De rollen achter het ADF-mechanisme reinigen
  14. Wacht totdat de rollen helemaal droog zijn.
  15. Maak een schone pluisvrije doek licht vochtig met flessenwater of gedestilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.
  16. Veeg de pluisvrije doek voorzichtig over de glasstrook achter het ADF-mechanisme om het te reinigen.
    Afbeelding : De glasstrook achter het ADF-mechanisme
    Afbeelding: De glasstrook achter het ADF-mechanisme
  17. Laat de glasstrook volledig opdrogen.
  18. Sluit het ADF-mechanisme voorzichtig.
  19. Zoek de oppakrollen onder de ADF-deksel.
    Afbeelding : De oppakrollen onder het ADF-deksel
    Afbeelding: De oppakrollen onder het ADF-deksel
  20. Maak een schone pluisvrije doek licht vochtig met flessenwater of gedestilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.
  21. Druk de doek tegen de oppakrollen en draai ze met uw vingers omhoog. Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
  22. Wacht totdat de rollen helemaal droog zijn.
  23. Breng de klep van de ADF omlaag en druk er vervolgens op totdat de vergrendeling vastklikt.
  24. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  25. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.

Stap twee: Een kopie maken met behulp van de ADF

Maak nog een kopie met behulp van de ADF.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing drie: Het apparaat resetten

Volg deze stappen om het product te resetten.

Stap één: Een stroomreset uitvoeren

Volg deze stappen om een reset uit te voeren door uit- en weer inschakelen.
  1. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  2. Haal de stekker uit het stopcontact.
  3. Wacht minstens 15 seconden.
  4. Steek de stekker weer in het stopcontact.
  5. Sluit het netsnoer weer aan op de printer.
  6. Schakel de printer in.

Stap twee: Een kopie maken met behulp van de ADF

Maak nog een kopie met behulp van de ADF.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing vier: Laat het product nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.