• Informatie

HP computers - Bestanden opslaan op schijf (Windows 10, 8)

Dit document is van toepassing op alle HP computers met beschrijfbaar schijfstation en Windows 10 of 8.
Als uw computer een cd-rw, dvd-rw of dvd +rw-station heeft, kunt u dit gebruiken om een gegevensschijf te branden die bestanden bevat, zoals back-ups van uw belangrijke documenten of mp3-muziekbestanden.
opmerking:
Bij computers voor bedrijven zijn mogelijk beveiligingsrestricties van toepassing waarbij optische schijven alleen voor de leesfunctie gebruikt kunnen worden. Neem contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf of met uw lokale IT-dienst om dit te controleren.

Bestanden opslaan op een schijf

Gebruik de volgende stappen om bestanden op een schijf op te slaan.
opmerking:
Als u een conventionele muziek-cd (cd-audio) wilt maken, hebt u Windows Media Player van Microsoft of andere software nodig om een schijf te maken. Een schijf die mp3-bestanden bevat, is niet hetzelfde als cd-audio en deze wordt niet afgespeeld in oudere audiospelers die mp3-audio niet herkennen.
  1. Zoek in Windows naar Verkenner en open deze functie.
  2. Klik op Deze computer.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het schijfstation en selecteer Uitwerpen. Verwijder de schijf uit het station die nu is uitgeworpen.
    Afbeelding : Schijf uitwerpen
    Menu met Uitwerpen geselecteerd
  4. Plaats een lege schijf in het station en sluit het station. De hoeveelheid vrije ruimte wordt weergegeven onder het stationspictogram en het pictogram verandert om het type schijf dat is geplaatst weer te geven.
    Afbeelding : Pictogram van het station toont dat een beschrijfbare schijf is geplaatst
    Pictogram van het station toont dat een beschrijfbare schijf is geplaatst
  5. Dubbelklik op het schijfpictogram om het venster Op schijf branden te openen.
  6. Typ een titel voor de schijf (standaardwaarde is de datum) en selecteer Zoals een USB-flashstation of Met een cd/dvd-speler afhankelijk van hoe u de schijf wilt gebruiken.
    Afbeelding : Opties voor hoe u de schijf wilt gebruiken
    Opties voor hoe u de schijf wilt gebruiken
  7. Als u Zoals een USB-flashstation selecteert, worden de bestanden naar de schijf gekopieerd. U kunt bestanden op de schijf meerdere malen opslaan, bewerken en verwijderen maar de schijf werkt mogelijk niet op andere computers en apparaten. Volg de volgende stappen om deze optie te gebruiken:
    1. Klik op Volgende in het venster Een schijf branden.
      Een bericht Sleep bestanden naar deze map om ze aan de schijf toe te voegen wordt weergegeven.
    2. Selecteer de bestanden die aan de schijf moeten worden toegevoegd en sleep ze naar het stationspictogram. Als u bijvoorbeeld foto's van uw bloementuin wilt kopiëren van de map Foto's, sleept u de map Foto's van de bloementuin naar het stationspictogram.
      Afbeelding : Bestanden slepen naar het stationspictogram
      Bestanden slepen naar het stationspictogram
    3. Zodra alle bestanden zijn gekopieerd, kunt u de schijf uitwerpen.
  8. Als u Met een cd/dvd-speler selecteert, worden de bestanden naar de schijf geschreven. Deze bestanden niet kunnen worden bewerkt of verwijderd van de schijf, maar deze schijf kan wel worden gebruikt op de meeste computers. Volg de volgende stappen om deze optie te gebruiken:
    1. Klik op Volgende in het venster Een schijf branden. Het formatteringsproces van de schijf begint.
      Een bericht Sleep bestanden naar deze map om ze aan de schijf toe te voegen wordt weergegeven.
    2. Ga naar de bestanden, selecteer ze en sleep ze naar het stationspictogram.
      Afbeelding : Bestanden slepen naar het stationspictogram
      Bestanden slepen naar het stationspictogram
      De bestanden worden weergegeven in een venster Bestanden zijn klaar om op de schijf te worden geschreven.
    3. Klik met de rechtermuisknop op het lege gedeelte en selecteer Naar schijf branden.
      Afbeelding : Naar schijf branden selecteren
      Locatie van Naar schijf branden
    4. Typ de titel van de schijf (standaardwaarde is de datum) in het venster Deze schijf voorbereiden, selecteer de opnamesnelheid en klik op Volgende. De geselecteerde bestanden worden naar de schijf gebrand.
      Afbeelding : Venster Schijf voorbereiden
      Venster Schijf voorbereiden
    5. Als het brandproces is voltooid, wordt een venster De bestanden zijn met succes op de schijf gebrand geopend. Klik op Voltooien om het venster te sluiten.

De schijfstation opname-eigenschappen wijzigen

Gebruik de volgende stappen om de schijfstation opname-eigenschappen de wijzigen.
  1. Klik met de rechtermuisknop op het station, selecteer Eigenschappen en klik op het tabblad Opname om het volgende venster te openen.
    Afbeelding : Opname-eigenschappen
    Tabblad Opnemen in het venster Eigenschappen
  2. Selecteer Algemene instellingen om te kiezen hoe de huidige PDF-sessie moet worden afgesloten wanneer een voor één of meerdere sessies geschikte schijf wordt uitgeworpen.
  3. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.