• Informatie

HP pc's - Gebruikersaccountbeheer (Windows 10, 8)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Windows 10 of Windows 8.
Gebruikersaccountbeheer informeert u wanneer een softwareprogramma probeert om wijzigen door te voeren op uw computer waarvoor machtiging op beheerdersniveau vereist is. Gebruikersaccountbeheer helpt uw computer beschermen tegen wijziging door onbevoegde bronnen.
Gebruikersaccountbeheer wordt verschillend weergegeven voor standaard gebruikersaccounts en Administrator-accounts.

Gebruikersaccountbeheer met standaard gebruikersaccounts

Als u bent aangemeld bij een standaardaccount en u in Gebruikersaccountbeheer naar een wachtwoord wordt gevraagd, typ dan het beheerderswachtwoord en klik op Ja om door te gaan. U kunt niet doorgaan als u het Administrator-wachtwoord niet kent.

Gebruikersaccountbeheer met Administrator-accounts

Als u aangemeld bent op een Administrator-account, vraagt Gebruikersaccountbeheer toestemming voor een programma om wijzigingen door te voeren op de computer. Standaard wordt Gebruikersaccountbeheer alleen voor Administrators weergegeven wanneer een extern programma wijzigingen probeert door te voeren op de computer.
Klik op Ja om verder te gaan of op Nee om te voorkomen dat het programma wijzigingen aanbrengt op uw computer.
Afbeelding : Gebruikersaccountbeheer voor Administrator
Gebruikersaccountbeheer

Informatie over Gebruikersaccountbeheer-meldingen tijdens het installeren van software

Tijdens de installatie van software verschijnt mogelijk een van de volgende soorten pictogrammen van Gebruikersaccountbeheer:
Pictogram
Type
Beschrijving
Een instelling of functie die onderdeel vormt van Windows heeft uw machtiging nodig om op te starten.
Dit onderdeel heeft een geldig digitale handtekening waarmee wordt gecontroleerd of Microsoft de uitgever van dit item is. Als u dit soort dialoogvenster ziet, is het meestal veilig om door te gaan. Als u er niet zeker van bent, controleert u de naam van het programma of de functie om te beslissen of het iets is dat u wilt uitvoeren.
Een programma dat geen deel uitmaakt van Windows heeft uw machtiging nodig om op te starten.
Dit programma heeft een geldige digitale handtekening. Deze biedt u de zekerheid dat het programma is wat het voorgeeft te zijn. Met een digitale handtekening wordt bovendien de identiteit van de uitgever van het programma gecontroleerd. Als u een dergelijk dialoogvenster ziet, controleert u of dat het programma het programma is dat u wilt uitvoeren en beslis of u de uitgever vertrouwt.
Een programma van een onbekende uitgever heeft uw toestemming nodig om op te starten.
Dit programma heeft geen geldige digitale handtekening van de uitgever. Dit betekent niet noodzakelijk dat er gevaar dreigt, aangezien veel oudere, legitieme programma's niet over een digitale handtekening beschikken. Bij sommige malware en virussen kan dit bericht worden weergegeven tijdens de installatie. U moet extra voorzichtigheid betrachten en een programma alleen laten uitvoeren als u het hebt verkregen van een betrouwbare bron, zoals de originele cd of de officiële website van de uitgever.
  • Als u deze software bij HP hebt verkregen, gaat u naar de pagina HP software en drivers downloaden en downloadt u de nieuwste versie voor uw model.
  • Werk voordat u een installatie uitvoert eerst de antivirusdefinities van uw antivirusprogramma bij en voer een scan uit om eventuele kwaadaardige bestanden die zich in het programma bevinden te detecteren.
  • Als u nu nog steeds twijfelt, installeert u het programma niet.
Uw systeembeheerder heeft een blokkering ingesteld zodat u dit programma niet kunt uitvoeren.
Dit programma is geblokkeerd omdat het bekend staat als een niet-vertrouwd programma. Om dit programma uit te voeren, moet u contact opnemen met uw systeembeheerder.

HP software of stuurprogramma geeft Onbekende uitgever weer in het venster Gebruikersaccountbeheer

De meeste software die beschikbaar is via de website van HP of de installatie-cd's is ondertekend met een geldige digitale handtekening. Bij sommige software wordt in het venster van Gebruikersaccountbeheer de uitgever aangemerkt als Onbekend.
Als het Gebruikersaccountbeheer-bericht aangeeft dat de software die u hebt verkregen bij HP afkomstig is van een onbekende uitgever, gaat u naar de pagina HP software en drivers downloaden en downloadt u de nieuwste versie voor uw model.

Gebruikersaccountbeheer wijzigen of uitschakelen

Schakel het bericht van Gebruikersaccountbeheer uit of voer de volgende stappen uit om de instellingen voor meldingen aan te passen:

Gebruikersaccountbeheer wijzigen of uitschakelen in Windows 8

1. Open het Configuratiescherm in Windows.
  2. Klik op Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht.
    Afbeelding : Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht
    Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht
  3. Klik in het venster Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht op Gebruikersaccounts.
    Het venster Gebruikersaccounts wordt geopend.
    Afbeelding : Gebruikersaccounts
    Geselecteerde gebruikersaccounts
  4. Klik op Instellingen voor Gebruikersaccountbeheer wijzigen.
    Afbeelding : Wijzigingen aanbrengen in uw account
    Geselecteerde instellingen in Gebruikersaccountbeheer wijzigen
  5. Beweeg de schuifbalk omhoog of omlaag om de instellingen voor Gebruikersaccountbeheer in te stellen.
    Als u Gebruikersaccountbeheer wilt uitschakelen, verplaatst u de schuifknop naar beneden (Nooit melden).
    Afbeelding : Kiezen wanneer u een melding wilt ontvangen over wijzigingen aan uw computer
    Kiezen wanneer u een melding wilt ontvangen over wijzigingen aan uw computer
  6. Klik op OK.
    Afhankelijk van uw aangepaste instellingen voor meldingen genereert Gebruikersaccountbeheer een melding over wijzigingen in uw computer.