HP pc's - Cd- of dvd-station kan geen schijven branden (Windows 10, 8)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Windows 10 of 8.
Als u geen muziek of gegevens naar lege cd's of dvd's kunt branden, volgt u de stappen in dit document om het probleem op te lossen.
Bij zakelijke computers kunnen beveiligingsbeperkingen het gebruik van het optische station voor iets anders dan het lezen van de schijf verhinderen. Neem contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf of uw lokale IT-service voor meer informatie.
  opmerking:
In dit document wordt ervan uitgegaan dat uw cd- of dvd-station door Windows wordt herkend en dat het station schijven kan lezen. Als uw software voor het branden van schijven het bericht Er is momenteel geen brander beschikbaar (of iets dergelijks) toont, of als het station geen cd's/dvd's kan afspelen, kan het probleem niet worden opgelost met behulp van dit document. Raadpleeg in dat geval Cd/dvd-station wordt niet gedetecteerd (Windows 10, 8).
Stap 1: Een ander type schijf gebruiken
Als uw computer geen schijven kan branden, probeer dan een ander type schijf te gebruiken. Het type schijf dat u voor het branden gebruikt, moet compatibel zijn met het type schijfstation in uw computer; U kunt dus geen dvd-r-schijf branden met een station dat geen dvd-r-technologie ondersteunt.
Probeer om te testen een aantal verschillende merken cd-r-schijven (beschrijfbare compact disc). Cd-r-schijven worden door alle beschrijfbare schijfstations ondersteund.
Waarom een andere schijf te proberen? Er zijn vele verschillende merken en soorten beschrijfbare schijven met unieke brandeigenschappen - de ene is beter dan de andere. Uw schijfstation kan de verschillende eigenschappen van de laser en de schijfomwenteling aan de eigenschappen van de schijf aanpassen, maar dat geldt niet voor alle schrijfbare media.
Als het station geen schijven van andere merken kan branden, verlaag dan de schrijfsnelheid.
Stap 2: De schrijfsnelheid verlagen
Als uw computer geen schijven kan branden, probeer de schijf dan met een lagere brandsnelheid te branden. Verlaag de brandsnelheid in uw brandsoftware. Wanneer de brandsnelheid wordt verlaagd, duurt het langer om de schijf te voltooien, maar het brandproces verloopt mogelijk succesvoller en een voltooide schijf is betrouwbaarder bij het afspelen op andere apparaten.
Afbeelding : Voorbeeld: CyberLink Power2Go - Opties voor schrijfsnelheid
Voorbeeld: De snelheid van het branden verlagen in CyberLink Power2Go
Stap 3: Het cd-/dvd-station verwijderen uit Apparaatbeheer
Als uw computer geen schijven kan branden, probeer dan het cd/dvd-station te verwijderen. Volg deze stappen om het station uit Apparaatbeheer te verwijderen:
  1. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit hulpprogramma.
  2. Dubbelklik op Dvd/cd-rom-stations om de categorie uit te vouwen.
    Afbeelding : Apparaatbeheer: Dvd/cd-rom-stations
    Venster Apparaatbeheer met de locatie van dvd/cd-rom-stations
  3. Klik met de rechtermuisknop op de stationsnaam en selecteer Verwijderen.
    Afbeelding : Dvd/cd-rom-station verwijderen in Apparaatbeheer
    Venster Apparaatbeheer, dvd/cd-rom-station verwijderen
    Als er een bevestigingsvenster verschijnt, klikt u op OK. De stationsnaam moet nu uit de lijst zijn verdwenen (en de categorie Dvd-/cd-rom-stations is eveneens verwijderd als er maar één station is). Start de computer niet opnieuw op en vernieuw de hardwarelijst niet.
  4. Sluit Apparaatbeheer.
    U moet de volgende stap voltooien voordat u een andere schijf gaat branden.
Stap 4: De registerfilters wissen
Als uw computer geen schijven kan branden, probeer dan de registerfilters te wissen. Neem de volgende stappen om de upper- en lower-registerbestanden te verwijderen:
  1. Verwijder alle cd/dvd-schrijfsoftware (bijvoorbeeld Cyberlink Power2Go) via het venster Programma's en onderdelen in Configuratiescherm. Raadpleeg voor meer hulp Software verwijderen (Windows 10, 8).
      opmerking:
    Controleer of u de brandsoftware opnieuw kunt installeren voordat u deze verwijdert. Als u de software wilt vinden nadat u deze hebt verwijderd, gebruikt u HP Recovery Manager als de brandsoftware van HP is, of gebruik de installatiebestanden als de brandsoftware afkomstig is van een andere leverancier.
  2. Ontkoppel alle niet-noodzakelijke externe plug-en-play-apparaten, vooral camera's.
  3. Zoek in Windows naar regedit en open dit item.
    Als u wordt gevraagd om een beheerderswachtwoord of bevestiging, typt u het wachtwoord of geeft u de bevestiging.
  4. De Register-editor wordt geopend.
  5. Selecteer Computer in het hoofdvenster.
    Afbeelding : Register-editor
    Register-editor
  6. Klik op Bestand, Exporteren, typ een bestandsnaam die u eenvoudig kunt onthouden en klik op Opslaan.
    Een kopie van het register wordt opgeslagen in de map Documenten voor back-up-doeleinden. Als er problemen optreden na het uitvoeren van deze stappen, gaat u naar het bestand en dubbelklikt u erop om het register te herstellen.
  7. Klik op de pijl naast elk van de volgende items in de lijst om de items uit te vouwen:
    • HKEY_LOCAL_MACHINE
    • SYSTEM
    • CurrentControlSet
    • Control
    • Class
  8. Selecteer 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318. Controleer of u exact deze sleutelnaam hebt geselecteerd.
  9. Als er rechts in het venster van de Register-editor een LowerFilters-waarde wordt vermeld, selecteert u de LowerFilters-waarde en drukt u op Delete. Bevestig het verwijderen door op Ja te klikken.
    Afbeelding : LowerFilters-sleutel in Register-editor
    Register-editor met LowerFilters-waarde geselecteerd
  10. Als er ook een UpperFilters-waarde wordt vermeld, selecteert u UpperFilters rechts in het venster en drukt u op Delete.
    Bevestig het verwijderen door op Ja te klikken.
  11. Verwijder alle overige waarden voor UpperFilters en LowerFilters binnen de code 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318 als deze er zijn.
  12. Sluit de Register-editor, start de computer opnieuw op en wacht totdat Windows de noodzakelijke drivers voor nieuwe hardware configureert.
  13. Nadat alle cd/dvd-brandsoftware is verwijderd, start u de computer opnieuw op en installeert u de software opnieuw. Als u cd/dvd-brandsoftware gebruikt die bij de computer werd geleverd, kunt u de software opnieuw installeren met behulp van HP Recovery Manager. Raadpleeg voor meer informatie het HP ondersteuningsdocument HP Recovery Manager gebruiken om software en drivers te herstellen (Windows 10, 8).
  14. Probeer opnieuw een schijf te maken. Als u nog steeds geen schijf kunt maken die in een ander station gelezen kan worden, gebruikt u Microsoft Systeemherstel.
Stap 5: Microsoft Systeemherstel gebruiken
Als de computer nog steeds niet naar de schijf kan schrijven, gebruikt u Microsoft Systeemherstel om terug te keren naar een tijdstip waarop het station nog werd herkend door Windows. Voor meer informatie over het gebruik van Systeemherstel raadpleegt u het HP ondersteuningsdocument Microsoft Systeemherstel gebruiken (Windows 10, 8) (Engelstalig).
Als u klaar bent, gebruikt u opnieuw het cd/dvd-station om te controleren of het werkt. Als het werkt, bent u klaar. Als dat niet het geval is, gebruikt u HP System Recovery.
Stap 6: HP System Recovery gebruiken
Als de computer nog steeds niet naar de schijf kan schrijven, maakt u een back-up van uw belangrijke bestanden en gebruikt u HP System Recovery. Raadpleeg de volgende HP ondersteuningsdocumenten voor meer informatie over de uitvoering van een Systeemherstel: HP stapsgewijze oplossing - Een HP Systeemherstel uitvoeren.
Wanneer dit is voltooid, gebruikt u het cd-/dvd-station opnieuw om te kijken of een schijf kan branden. Als dit niet het geval is, voer dan een test uit op defecten in de hardware van cd/dvd-stations.
Stap 7: Testen op defecten in de hardware van cd/dvd-stations
De uitlijning van de laser en de hardware die deze ondersteunt moeten altijd zeer nauwkeurig zijn. Naarmate het cd/dvd-station in uw computer ouder wordt, heeft het te lijden onder trillingen, stof, slijtage en andere factoren. Als de computer nog steeds geen schijven kan branden na het uitvoeren van de andere stappen in dit document, moet u het station op hardwareproblemen testen. Raadpleeg een van de volgende HP ondersteuningsdocumenten voor meer informatie over het testen op defecten in de hardware van cd/dvd-stations:
Als de test op het station mislukt, vervangt u het station of laat u de computer nakijken en repareren.