• Informatie
    Welkom Samsung Printer Klanten

Ondersteuning nodig voor uw Samsung printer? HP is er om te helpen! Meer informatie

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP computers - Sneltoetsen, hotkeys en speciale toetsen (Windows)

Dit document is voor HP computers met Windows.
Ontdek nuttige toetsenbordfuncties in Windows waarmee u sneller en gemakkelijker kunt navigeren, taken kunt maken en functies kunt uitvoeren.
Veelvoorkomende sneltoetsen
Gebruik de toetsencombinaties om veelvoorkomende taken uit te voeren in Windows.
  opmerking:
De Windows-toets op uw toetsenbord wordt aangeduid als een Windows vlag-pictogram of en wordt gebruikt in vele toetscombinaties.
Taak
Toets(en)
Resultaat
Help zoeken
F1
Hulp zoeken over de software of de app die momenteel actief is. Druk op F1 terwijl u op het bureaublad van Windows bent voor hulp met Windows.
Kopiëren
Ctrl + C
Kopieer een selectie naar het klembord van Windows om later te plakken.
Plakken
Ctrl + V
Plak een vorige geknipte of gekopieerde selectie in een app.
Knippen
Ctrl + X
Verwijder een selectie en kopieer deze naar het klembord van Windows om later te plakken.
Opslaan
Ctrl + S
Sla een bestand op van de momenteel actieve app.
Een actie ongedaan maken
Ctrl + Z
Maak de laatste actie in Windows ongedaan. Herhaal deze toetsencombinatie om vorige acties ongedaan te maken.
Vetgedrukte tekst
Ctrl + B
Geselecteerde tekst vet maken terwijl de tekst wordt bewerkt.
Tekst onderstrepen
Ctrl + U
Geselecteerde tekst onderstrepen terwijl de tekst wordt bewerkt.
Tekst schuingedrukt maken
Ctrl + I
Geselecteerde tekst schuingedrukt maken terwijl de tekst wordt bewerkt.
Een bestand vernietigen
Shift + Delete
Hiermee verwijdert u een geselecteerd bestand in Windows zonder het eerst in de Prullenbak te plaatsen. Het bestand is permanent verwijderd.
Bestandseigenschappen
Alt + Enter (of dubbelklik)
Zoek snel de eigenschappen van een bestand. De toetsencombinatie werkt alleen vanaf het bureaublad, Verkenner of Windows Verkenner.
Schermafbeelding
Prt Scr (Schermafdruk)
Kopieer een afbeelding van het scherm naar het klembord van Windows om later als afbeeldingen te plakken. Op sommige laptops moet u mogelijk Fn ingedrukt houden voordat u op Prt Scn drukt.
Een afbeelding van een venster nemen
Shift + Prt Scr (schermafbeelding)
Kopieer een afbeelding van het huidige scherm (niet het hele scherm) naar het klembord van Windows om later als afbeeldingen te plakken.
Een scherm of webpagina sluiten
Druk met het actieve venster op Alt + F4 (functietoets F4)
Sluit het momenteel actieve venster of de app. Deze taak kan nuttig zijn wanneer u een webpagina wilt sluiten die geen knop sluiten op het scherm heeft.
Afsluiten of Windows opnieuw opstarten
Druk met de actieve Windows desktop op Alt + F4 (functietoets F4)
Open een venster waarin u de aan/uit-functies, zoals Afmelden, Slaapstand, Opnieuw opstarten en Afsluiten kunt selecteren.
Open het menu Start of het startscherm
De Windows-toets of
Ctrl + Esc
Open of sluit het menu Start of het startscherm.
Open een menuvenster of menuonderdeel
Alt + de lettertoets die overeenkomt met de onderstreepte letter van het menu of het menuonderdeel
In plaats van een muis te gebruiken om menu's of items te selecteren, kunt u de toetsencombinatie gebruiken.
Open een snelmenu (contextueel)
Shift + F10 (functietoets F10)
In plaats van een muis te gebruiken om met de rechtermuisknop op een item in Windows te klikken, gebruikt u deze toetscombinatie.
Een opdracht opstarten
Windows toets + R
Open het vak Dialoog uitvoeren om Windows opdrachten te typen.
Wisselen tussen apps
Alt + Tab
Alle actieve vensters weergeven. Overschakelen naar een ander venster door herhaaldelijk op de toets tab te drukken terwijl u de toets Alt ingedrukt houdt.
Een venster minimaliseren
Windows toets + Pijl-omlaag
Verwijder het huidige venster uit het zicht zonder te sluiten. U kunt het venster weer openen door op het pictogram van de lade te klikken.
Een venster maximaliseren
Windows-toets + Pijl-omhoog
Wijzig het formaat van het huidige venster om het volledige scherm te vullen.
Alle vensters minimaliseren
Windows toets + M
Minimaliseer alle actieve vensters.
Alle geminimaliseerde vensters herstellen
Windows toets + Shift + M
Herstel alle actieve vensters die zijn geminimaliseerd in het systeemvak.
Toegankelijkheidscentrum
Windows toets + U
Open toegankelijkheidsfuncties, zoals het scherm lezen, hoog contrast schermen, alternatieve opties van de muis en meer.
Taakbeheer openen
Ctrl + Shift + Esc
Open het hulpprogramma taakbeheer om de huidige actieve taken en de netwerkactiviteit te controleren.
Systeemeigenschappen openen
Windows toets + Pauze/Break
Open Systeemeigenschappen voor snelle toegang tot basis systeeminformatie en links naar andere nuttige systeemhulpprogramma's.
Windows 10 snelkoppelingen
Gebruik de toetsencombinaties om snel toegang te krijgen tot veelvoorkomende functies in Windows 10.
Functie
Toets(en)
Resultaat
Menu Start
Toets Windows
of
Ctrl + Esc
Open of sluit het menu Start of het startscherm.
Zoeken
Windows toets + S (Windows 10)
Open een zoekvenster om te zoeken naar bestanden, mappen, apps, instellingen en websites.
Zoeken naar computers
Windows toets + Ctrl + F
Zoek de computers op een lokaal netwerk.
Dicteren
Windows toets + H
Open de invoerfunctie van Dicteren.
Bestandsverkenner
Windows toets + E
Open een venster Bestandsverkenner om te bladeren door bestanden en mappen op uw computer.
Instellingen
Windows toets + I
Open een venster Instellingen waar u het gedrag van de functies in Windows kunt wijzigen.
Verbinden met apparaten
Windows toets + K
Open de verbinding of apparaten om verbinding te maken met Bluetooth-apparaten.
De computer vergrendelen
Windows toets + L
Vergrendelt de computer om ongeoorloofde toegang te voorkomen terwijl u weg bent.
Vergrendeling Schermstand
Windows toets + O
Laat het scherm roteren als het weergaveapparaat geroteerd is, of voorkom dat het scherm roteert, indien ondersteund.
Geavanceerde instellingen
Windows toets + X
Open het menu Geavanceerde instellingen.
Alle apps bekijken
Windows toets + Tab
Wijzig het formaat van alle actieve vensters en weergeef deze om deze geproportioneerd aan het scherm aan te passen (miniatuurweergave). Gebruik deze weergave om alles wat momenteel is ingeschakeld te zien en af te sluiten of om te wisselen tussen vensters. Herhaal deze toetsencombinatie om alle vensters terug te zetten in hun vorige formaat en plaatsing.
Windows bureaublad
Windows toets + D
Verberg het startscherm of minimaliseer alle actieve vensters en menu's zodat het bureaublad wordt weergegeven. Herhaal deze toetsencombinatie om de vorige weergave te herstellen.
Een venster vastklikken
Windows toets + Pijl-links of Pijl-rechts
Verplaats het huidige venster en wijzig het formaat naar de linker- of rechterhelft van het scherm.
Een schermafbeelding opslaan
Windows toets + Prt Scr (schermafbeelding)
Slaat een afbeelding op als PNG-grafisch bestand naar een map met schermafbeeldingen in uw afbeeldingenbibliotheek.
Windows 8 snelkoppelingen
Gebruik de toetsencombinaties om snel toegang te krijgen tot veelvoorkomende functies in Windows 8.
Functie
Toets(en)
Resultaat
Menu Start
Toets Windows
of
Ctrl + Esc
Open of sluit het menu Start of het startscherm.
Zoeken
Windows toets + F (Windows 8)
Open een zoekvenster om te zoeken naar bestanden, mappen, apps, instellingen en websites.
Zoeken naar computers
Windows toets + Ctrl + F
Zoek de computers op een lokaal netwerk.
Delen
Windows toets + H
Open het menu Delen waar u bestanden of berichten naar andere kunt verzenden.
Bestandsverkenner
Windows toets + E
Open een venster Bestandsverkenner om te bladeren door bestanden en mappen op uw computer.
Instellingen
Windows toets + I
Open een venster Instellingen waar u het gedrag van de functies in Windows kunt wijzigen.
Verbinden met apparaten
Windows toets + K
Open de verbinding of apparaten om verbinding te maken met Bluetooth-apparaten.
De computer vergrendelen
Windows toets + L
Vergrendelt de computer om ongeoorloofde toegang te voorkomen terwijl u weg bent.
Klok
Windows toets + C
Open de klok.
Vergrendeling Schermstand
Windows toets + O
Laat het scherm roteren als het weergaveapparaat geroteerd is, of voorkom dat het scherm roteert, indien ondersteund.
Geavanceerde instellingen
Windows toets + X
Open het menu Geavanceerde instellingen.
Alle apps bekijken
Windows toets + Tab
Wijzig het formaat van alle actieve vensters en weergeef deze om deze geproportioneerd aan het scherm aan te passen (miniatuurweergave). Gebruik deze weergave om alles wat momenteel is ingeschakeld te zien en af te sluiten of om te wisselen tussen vensters. Herhaal deze toetsencombinatie om alle vensters terug te zetten in hun vorige formaat en plaatsing.
Windows bureaublad
Windows toets + D
Verberg het startscherm of minimaliseer alle actieve vensters en menu's zodat het bureaublad wordt weergegeven. Herhaal deze toetsencombinatie om de vorige weergave te herstellen.
Een venster vastklikken
Windows toets + Pijl-links of Pijl-rechts
Verplaats het huidige venster en wijzig het formaat naar de linker- of rechterhelft van het scherm.
Een schermafbeelding opslaan
Windows toets + Prt Scr (schermafbeelding)
Slaat een afbeelding op als PNG-grafisch bestand naar een map met schermafbeeldingen in uw afbeeldingenbibliotheek.
Windows 7 snelkoppelingen
Gebruik de toetsencombinaties om snel toegang te krijgen tot veelvoorkomende functies in Windows 7.
Functie
Toets(en)
Resultaat
Menu Start
Toets Windows
of
Ctrl + Esc
Open of sluit het startmenu.
Bestandsverkenner
Windows toets + E
Open een venster Windows verkenner om te bladeren door bestanden en mappen op uw computer.
Bestanden zoeken
Windows toets + F
Open een venster met zoekresultaten om een bestand of map op uw computer te zoeken.
Zoeken naar computers
Windows toets + Ctrl + F
Zoek de computers op een lokaal netwerk.
De computer vergrendelen
Windows toets + L
Vergrendelt de computer om ongeoorloofde toegang te voorkomen terwijl u weg bent.
Mobiliteitscentrum (voor mobiele apparaten)
Windows toets + X
Open het menu Mobiliteitscentrum voor snelle toegang tot functies die het meest gebruikt worden op laptops en mobiele apparaten: volume, accustatus, draadloos netwerk, enz.
Windows bureaublad
Windows toets + D
Minimaliseer alle actieve vensters en menu's en geef het beeldscherm mee. Herhaal deze toetsencombinatie om de vorige weergave te herstellen.
Een venster vastklikken
Windows toets + Pijl-links of Pijl-rechts
Verplaats het huidige venster en wijzig het formaat naar de linker- of rechterhelft van het scherm.
Toetsen met pictogrammen of symbolen
De meeste toetsenborden worden geleverd met speciale symbolen op de functietoetsen. Uw HP toetsenbord heeft mogelijk extra toetsen of knoppen met pictogrammen. Gebruik deze sectie voor informatie over de betekenis van deze pictogrammen en symbolen.
  opmerking:
Op de meeste laptoptoetsenborden moet u de toetsfningedrukt houden voor u op de toets met het symbool drukt om de functie uit te voeren.
Taak
Symbool
Omschrijving
Draadloos inschakelen
Schakel draadloos internet in of uit. Er is meestal een LED of notificatie op het scherm om de status van de Wi-Fi aan te geven: aan, uit of aan maar niet verbonden. Dit symbool schakelt Bluetooth niet in.
Vliegtuigstand
Schakel alle draadloze communicatie van de computer in of uit.
Presentatiemodus
Schakel naar een andere weergavemodus wanneer een extern beeldscherm wordt aangesloten.
Het toetsenbord verlichten
Schakel toetsenbordverlichting in of uit als uw laptop is uitgerust met een verlicht toetsenbord.
Zoeken
Open een zoekvenster om te zoeken naar bestanden, mappen, apps, instellingen en websites.
Verminder de helderheid van het scherm
Dim de helderheid van het ingebouwde scherm.
Verhoog de helderheid van het scherm
Verhoog de helderheid van het ingebouwde scherm.
Menu/Rechtermuisknop
Open een rechtermuisknopmenu.
Kopiëren
Kopieer de selectie naar het klembord. Hetzelfde als op CTRL + C drukken.
De computer vergrendelen
Sluit Windows af naar het aanmeldscherm.
Zet de computer in stand-bymodus
Zet de computer in slaapstand of stand-bymodus.
Dempen
Demp de luidsprekers of hoofdtelefoons. Herhaal deze combinatie voor geluid.
Volume omlaag
Verlaag het volume van de luidsprekers of hoofdtelefoons.
Volume omhoog
Verhoog het volume van de luidsprekers of hoofdtelefoons.
Media afspelen/pauzeren
Media afspelen of pauzeren zoals muziek of video's. Deze toets werkt niet tenzij media actief is.
Media stoppen
Stop met het afspelen van media, zoals muziek of video's. Deze toets werkt niet tenzij media actief is.
Overslaan (media)
Speel de volgende sectie, het volgende nummer, de volgende audio of video af.
Vorige (media)
Speel de huidige media opnieuw af vanaf het begin. Als u hier herhaaldelijk op drukt, wordt het vorige nummer of de vorige clip afgespeeld.
Delen
Open het menu Delen waar u bestanden of berichten naar andere kunt verzenden.
Instellingen
Open een venster Instellingen waar u het gedrag van de functies in Windows kunt wijzigen.
Scroll Lock
Zet scroll lock aan of uit. Scroll Lock gebruikt de pijltoetsen om in een venster te bewegen in plaats van met de muis of de schuifbalk. Scroll-lock wordt alleen gebruikt door bepaalde software-apps, zoals Microsoft Excel.
Verbinden met apparaten
Open de weergave Verbinden of Apparaten waar u verbinding kan maken met Bluetooth-apparaten.
App-weergave organiseren
Geeft apps naast elkaar weer om ze gelijktijdig te bekijken.
Schakelen tussen apps
Schakelen tussen openstaande apps.
App-opdrachten weergeven
Geef de app-opdrachten weer die beschikbaar zijn voor de app die op dat moment geopend is.
Lijst van apps
Lijst van apps die zijn geopend op de achtergrond.
Verbinding maken met internet
Open de standaard internetbrowser.
Veelgestelde vragen
Beantwoord veelgestelde vragen over het gebruik van functies van een uitschuifbaar toetsenbord.