• Informatie

HP TouchSmart pc's - Problemen met het aanraakscherm in Windows 7 oplossen

Dit ondersteuningsdocument is van toepassing op HP TouchSmart pc's met Windows 7.

Er gebeurt niets als u op het touchscreen drukt

Als ik op het touchscreen in Windows 7 of de TouchSmart software druk, gebeurt er niets. De muisaanwijzer beweegt niet of objecten worden niet gemarkeerd.
Voer elke volgende stap uit totdat de muisaanwijzer zich naar een punt verplaatst dat wordt aangeraakt op het bureaublad van Windows:
  1. Maak het scherm schoon.
    Schakel de computer uit en spuit glasreiniger op een zachte, vochtige doek en veeg het scherm voorzichtig schoon om vuil en vegen te verwijderen. Spuit schoonmaakmiddel nooit rechtstreeks op het scherm. Besteed extra aandacht aan de hoeken aan de binnenkant links- en rechtsboven aan het scherm. Zet de computer aan als u gereed bent.
    Druk op het scherm om te kijken of het reageert. Als dat niet het geval is, gaat u verder.
  2. Schakel de computer uit vanuit het menu Start en koppel het netsnoer los.
  3. Terwijl het netsnoer is losgekoppeld, drukt u op de aan-uitknop op de computerbehuizing en wacht u 5 seconden.
  4. Sluit het netsnoer aan en druk op de aan-uitknop om de computer in te schakelen.
    Druk op het scherm om te kijken of het reageert. Als dat niet het geval is, gaat u verder.
  5. Zorg dat de aanraakopties als volgt zijn geactiveerd:
    1. Klik op Start en daarna op Configuratiescherm.
    2. Klik op Hardware en geluiden.
    3. Scroll omlaag en klik op Pen en aanraken.
      Afbeelding : Venster Hardware en geluiden
       Afbeelding van het venster Hardware en geluiden
    4. Zorg ervoor dat op het tabblad Aanraken de optie Uw vinger als invoerapparaat gebruiken is geselecteerd.
      Afbeelding : Venster Pen en aanraken
       Afbeelding van het venster Pen en aanraken
    5. Klik op OK.
      Druk op het scherm om te kijken of het reageert. Als dat niet het geval is, gaat u verder.
  6. Als het aanraakscherm nog steeds niet werkt, gebruikt u Microsoft Systeemherstel gebruiken (Windows 7) om het systeem te herstellen naar een tijdstip waarop het wel werkte. Sla deze stap over als het aanraakscherm nooit gewerkt heeft.
    Druk op het scherm om te kijken of het reageert. Als dat niet het geval is, gaat u verder.
  7. Ga naar Een HP-systeemherstel uitvoeren (Windows 7) om het systeem te herstellen tot de oorspronkelijke systeemconfiguratie, als het touchscreen nog steeds niet werkt.
    Druk op het scherm om te kijken of het reageert. Als dat niet het geval is, gaat u verder.
  8. Laat de computer nakijken als het aanraakscherm nog steeds niet werkt.

Er verschijnt een toets naast het aangeraakte punt, niet op het aanraakpunt zelf

Ga naar het Windows-bureaublad en druk op de bureaubladachtergrond als u vermoedt dat de aanraakfunctie niet correct werkt. Als de muisaanwijzer onmiddellijk onder uw vingertop beweegt, werkt de toetsfunctie correct. Indien de muisaanwijzer meer dan 1,3 centimeter weg van uw vingertop beweegt, moet u het scherm schoonmaken en kalibreren. Schakel de computer uit en spuit glasreiniger op een zachte, vochtige doek en veeg het scherm voorzichtig schoon om vuil en vegen te verwijderen. Spuit geen glasreiniger rechtstreeks op het scherm en besteed extra aandacht aan de hoeken links- en rechtsboven in het scherm. Raadpleeg Het scherm kalibreren (Windows 7) om het scherm te kalibreren.