• Informatie

• Feedback

HP LaserJet Enterprise 600 M601-, M602- en M603-printer - Een uitvoerbak selecteren

De printer heeft vier uitvoerlocaties: de bovenste uitvoerbak (standaard), de achterste uitvoerbak, de optionele stapelaar of stapelaar/nietmachine en de optionele postbus met vijf bakken.

Afdrukken naar de bovenste (standaard) uitvoerbak

In de bovenste uitvoerbak wordt het papier in de juiste volgorde verzameld met de voorzijde omlaag. De bovenste uitvoerbak moet worden gebruikt voor de meeste afdruktaken en voor transparanten. Let erop dat de achterste uitvoerbak gesloten is als u de bovenste uitvoerbak gebruikt. Ter voorkoming van storingen mag de achterste uitvoerbak tijdens het afdrukken niet worden geopend of gesloten.
Afbeelding : Locatie van de bovenste uitvoerbak

Afdrukken naar de achterste uitvoerbak

Het apparaat drukt altijd af naar de achterste uitvoerbak als deze open is. Papier dat naar deze bak wordt afgedrukt, komt met de afdrukzijde naar boven en met de laatste pagina bovenop (omgekeerde volgorde) in de bak terecht.
Afdrukken vanuit lade 1 naar de achterste uitvoerbak geeft de meest rechte doorvoerbaan. Door de achterste uitvoerbak te openen, kunt u de afdrukresultaten bij de volgende formaten verbeteren:
  • Enveloppen
  • Etiketten
  • Klein papier met aangepast formaat
  • Briefkaarten
  • Papier dat zwaarder is dan 120 g⁠/⁠m⁠2
Wanneer de achterste uitvoerbak wordt geopend, zijn de duplexeenheid (indien geïnstalleerd) en de bovenste uitvoerbak niet beschikbaar. Ter voorkoming van storingen mag de achterste uitvoerbak tijdens het afdrukken niet worden geopend of gesloten.
  1. Als u de achterste uitvoerbak wilt openen, pak u de hendel boven op de bak vast en trekt u de bak omlaag.
  2. Schuif het verlengstuk uit.

Afdrukken naar de optionele stapelaar of nietmachine/stapelaar

De optionele stapelaar of optionele nietmachine/stapelaar kan maximaal 500 vel papier bevatten (van 75 g⁠/⁠m⁠2). De stapelaar accepteert het standaardpapierformaat en aangepaste formaten. De nietmachine/stapelaar accepteert het standaardpapierformaat en aangepaste formaten, maar alleen de formaten Letter, Legal en A4 kunnen worden geniet. Probeer geen andere soorten afdrukmateriaal, zoals etiketten of enveloppen te verzenden.
opmerking:
Als een nietmachine/stapelaar is geïnstalleerd, zal het apparaat de afgedrukte afbeeldingen automatisch 180° draaien op alle papierformaten, ook als de afdruktaak wordt geniet. Papiersoorten die met de juiste afdrukstand moeten worden afgedrukt, zoals briefhoofdpapier of geperforeerd papier, moeten eventueel in een andere richting worden geplaatst.
Als u wilt afdrukken naar de optionele stapelaar of optionele nietmachine/stapelaar, selecteert u de optie in het programma, in het printerstuurprogramma of op het bedieningspaneel van de printer.
Voordat u de optionele stapelaar of de optionele nietmachine/stapelaar gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de printerdriver zodanig is ingesteld dat deze wordt herkend. U hoeft deze instelling slechts één keer uit te voeren.
Windows
  1. Windows XP, Windows Server 2003 en Windows Server 2008 (te beginnen vanuit de standaardweergave van het menu Start): klik op Start en vervolgens op Printers en faxapparaten.
    Windows XP, Windows Server 2003 en Windows Server 2008 (te beginnen vanuit de klassieke weergave van het menu Start): klik op Start, Instellingen en vervolgens op Printers.
    Windows Vista: klik op Start, Configuratiescherm en vervolgens in de categorie Hardware en geluiden op Printer.
    Windows 7: Klik op Start en klik op Apparaten en printers.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het driverpictogram en selecteer Eigenschappen of Printereigenschappen.
  3. Klik op het tabblad Apparaatinstellingen.
  4. Stel in het gedeelte Installeerbare opties de optie Automatische configuratie in op Nu update uitvoeren.
Mac
  1. Klik in het menu Apple op het menu Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op het pictogram Afdrukken en faxen.
  2. Selecteer het apparaat aan de linkerzijde van het scherm.
  3. Klik op de knop Opties en benodigdheden.
  4. Klik op het tabblad Driver.
  5. Configureer de geïnstalleerde opties.

Afdrukken naar de postbus met vijf bakken

De optionele postbus met vijf bakken bevat vijf uitvoerbakken die vanuit het bedieningspaneel kunnen worden geconfigureerd om afdruktaken op verschillende manieren te sorteren.
  1. Druk op de knop Beginscherm .
  2. Open de volgende menu's:
    • Beheer
    • Instellingen voor postvak Multi-Bin
    • Werkstand
  3. Druk op de pijl omlaag om te selecteren hoe de postbus met vijf bakken de taken moet sorteren:
    Postvak
    Iedere bak wordt toegewezen aan een gebruiker of een groep gebruikers. Dit is de standaardinstelling.
    Stapelaar
    Alle bakken worden gebruikt om exemplaren van een taak te stapelen. Taken worden eerst naar de onderste bak gestuurd, vervolgens naar de op één na onderste, enzovoort. Wanneer alle bakken vol zijn, houdt de printer op met afdrukken.
    Taakscheiding
    Iedere afdruktaak wordt naar een andere bak gestuurd. Taken worden naar een lege bak gestuurd, te beginnen bij de bovenste bak en doorlopend naar de onderste.
    Sorteereenheid
    Exemplaren van één en dezelfde afdruktaak worden in afzonderlijke bakken gesorteerd.
  4. Druk op de knop OK om de optie te selecteren.