HP Photosmart 5510 series - Er kan niet worden afgedrukt (Mac OS X)

Er kan niet worden afgedrukt (Mac OS X)
Als u problemen hebt hij het afdrukken moet u volgende oplossingen proberen om het probleem te verhelpen. De oplossingen staan in volgorde, met de meest waarschijnlijke oplossing eerst. Als de eerste oplossing het probleem niet oplost, gaat u verder met de resterende oplossingen tot het probleem is opgelost.
Oplossing 1: controleer of de printer is ingeschakeld
  1. Controleer het lampje van de knop Aan op de voorzijde van de printer. Als het lampje niet brandt, is de printer uitgeschakeld. Zorg dat het netsnoer stevig is aangesloten op de printer en een stopcontact. Druk op de knop Aan om de printer in te schakelen.
  2. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 2: Controleer of het papier goed in de invoerlade is geplaatst
  1. Voer een van de volgende bewerkingen uit:
    Papier met volledig formaat laden
    1. Schuif de papierbreedtegeleiders naar buiten. Verwijder dan de reeds geplaatste media.
      Afbeelding : Schuif de papierbreedtegeleider naar de uiterste stand.
      Plaats papier:
      • Plaats het papier in de invoerlade met de korte rand naar voren en de afdrukzijde naar beneden.
        Afbeelding : Plaats een stapel papier
      • Schuif de stapel papier naar voren totdat de stapel niet verder kan.
      • Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen tot deze tegen de rand van het papier aankomen.
        Afbeelding : Schuif de papierbreedtegeleider naar rechts
          opmerking:
        Indien u de papierlade tijdens het vullen naar buiten schoof, moet u deze terug naar binnen schuiven voor u afdrukt.
      • Klap het verlengstuk van de papierlade uit.
    Papier van klein formaat laden
    1. Schuif de papierlade naar buiten en schuif de breedtegeleiders voor het papier naar buiten.
      Afbeelding : Schuif de papierbreedtegeleider naar links
      Verwijder al het papier uit de lade.
      Plaats papier:
      • Plaats de stapel fotopapier in de papierlade met de korte rand naar voren en de afdrukzijde naar beneden.
        Afbeelding : Plaats fotopapier in de lade
      • Schuif het fotopapier zo ver mogelijk in de printer tot de stapel niet verder kan.
          opmerking:
        Als het fotopapier dat u gebruikt is voorzien van geperforeerde lipjes, plaatst u het fotopapier zo dat de lipjes zo dicht mogelijk bij u liggen.
      • Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen tot deze tegen de rand van het papier aankomen.
        Afbeelding : Schuif de papierbreedtegeleider naar binnen
          opmerking:
        Indien u de papierlade tijdens het vullen naar buiten schoof, moet u deze terug naar binnen schuiven voor u afdrukt.
  2. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 3: Controleer of er foutmeldingen zijn
  1. Controleer het printerbeeldscherm op foutberichten.
  2. Los eventuele fouten op.
  3. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 4: Wanneer u een USB-verbinding gebruikt, koppelt u de USB-kabel los en sluit hem vervolgens weer aan
  1. Koppel de USB-kabel los van de printer en de computer.
  2. Wacht 5 tot 10 seconden.
  3. Sluit de USB-kabel aan op de printer en de computer.
    Afbeelding : Afbeelding - De USB-kabel controleren
      opmerking:
    Lange USB-kabels kunnen een negatief effect hebben op de prestaties. Controleer of de kabel niet langer is dan 3 meter.
    Controleer ook of u de USB-kabel niet onbedoeld in de Ethernet-poort hebt gestoken. De Ethernet-poort lijkt erg op de USB-poort en de USB-connector past in de Ethernet-poort.
  4. Probeer opnieuw te scannen.
Oplossing 5: bepaal of de werking van de printer is onderbroken of de printer offline is
  1. Klik in Systeemvoorkeuren op Afdrukken & Faxen.
  2. Klik op de knop Afdrukwachtrij openen.
  3. Klik op een afdruktaak om deze te selecteren.
    Gebruik de volgende knoppen om de afdruktaak te beheren:
    • Wissen: hiermee annuleert u de geselecteerde afdruktaak.
    • Uitstellen: hiermee onderbreekt u de geselecteerde afdruktaak.
    • Hervatten: hiermee hervat u een onderbroken afdruktaak.
    • Printer onderbreken: hiermee onderbreekt u alle afdruktaken in de wachtrij.
  4. Als u wijzigingen hebt doorgevoerd, probeert u opnieuw af te drukken.
Oplossing 6: Start de computer opnieuw op
  1. Sla deze pagina op als favoriet, zodat u indien nodig kunt terugkeren. Start dan de computer opnieuw op.
  2. Probeer uw printer opnieuw te gebruiken.
Oplossing 7: Controleer of u uw printerdrivers moet bijwerken
  1. Volg de onderstaande link naar de pagina Downloads voor software en stuurprogramma.
    Indien ondersteund in uw taal is er een link waarop u kan klikken om te bepalen of uw printerdrivers reeds up-to-date zijn.
  2. Indien een bijgewerkt printerstuurprogramma beschikbaar is, volg dan de instructies om het te installeren. Probeer dan opnieuw af te drukken.
Oplossing 8: Neem contact op met HP-ondersteuning
  1. Indien geen van deze oplossingen hielpen, biedt HP diverse ondersteuningsopties voor uw printer.
    Om het ondersteuningscontact te vergemakkelijken, houdt u de volgende informatie bij de hand:
    • Productnaam (HP Photosmart 5510 series)
    • Modelnummer (bevindt zich aan de binnenkant van de cartridgeklep)
      Afbeelding : Afbeelding - Het modelnummer vinden
    • Het serienummer van de printer (een uit 10 tekens bestaande code)
      Het serienummer bevindt zich op een sticker op de achter- of onderkant van de printer. Het serienummer is de code op de sticker die uit tien tekens bestaat. De code bevat cijfers en letters, maar geen streepjes.
  2. Volg de link beneden om de ondersteuningspagina voor uw printer te bekijken.
    Kies wanneer hierom wordt gevraagd uw land/regio en klik vervolgens op HP contacteren voor informatie over het bekomen van technische ondersteuning .
  3. Bezoek de HP-ondersteuningsforums en kom in contact met HP-gebruikers om inzicht te krijgen en voor tips en antwoorden op vragen over uw printer. Volg onderstaande link naar de forums. (HP ondersteuningsforums zijn niet beschikbaar in alle talen.)