HP Photosmart 5510 series - Scantips en probleemoplossing (Mac OS X)

Scannen: tips
  • Zorg ervoor dat de te kopiëren zijde van het origineel naar beneden is gericht en past in de rechterbenedenhoek van de glasplaat.
  • Reinig het scannerglas en zorg ervoor dat er geen vuil meer aan kleeft voor de beste resultaten.
  • Indien u scant via een draadloos netwerk en indien u een firewall op uw computer hebt geïnstalleerd, moet u mogelijk de firewall configureren om een verbinding met de printer mogelijk te maken. Bezoek het HP Wireless Printing Center online voor meer informatie:
Scannen: probleemoplossing Beeldkwaliteit
Indien de scankwaliteit niet is wat u ervan had verwacht, moet u ervoor zorgen dat het origineel correct is geplaatst. Het moet naar beneden zijn gericht en overeenstemmen met de rechterbenedenrand. Reinig het scannerglas en zorg ervoor dat er geen vuil meer aan kleeft voor de beste resultaten.
Oplossing: reinig de glasplaat
  1. Zet de printer uit, trek de stekker uit het stopcontact en til de klep omhoog.
  2. Reinig de glasplaat met een zachte doek of spons, die u vochtig hebt gemaakt met een niet-schurend glasschoonmaakmiddel.
      let op:
    Gebruik geen schuurmiddelen, aceton, benzeen of tetrachloormethaan op de glasplaat. Dit kan hierdoor worden beschadigd. Giet of spuit geen vloeistof rechtstreeks op de glasplaat. De vloeistof kan onder de glasplaat lopen en het apparaat beschadigen. Bevochtig of bespuit de doek met vloeistof voor u hem op de glasplaat brengt.
  3. Om vlekvorming tegen te gaan moet u de glasplaat drogen met een droge, zachte, linnenvrije doek, zoals een brillendoekje.
  4. Sluit het netsnoer weer aan en schakel de printer in.
Scannen: probleemoplossing Scanfout
Indien er niets gebeurt wanneer u probeert te scannen, moet u deze oplossingen proberen om het probleem te verhelpen. De oplossingen staan in volgorde, met de meest waarschijnlijke oplossing eerst. Als de eerste oplossing het probleem niet oplost, gaat u verder met de resterende oplossingen tot het probleem is opgelost.
Oplossing 1: Indien u over een draadloos netwerk scant, moet de functie Scannen naar computer zijn ingeschakeld
  1. Indien u probeert te scannen via het voorpaneel van de printer, moet u mogelijk de functie draadloos scannen naar computer inschakelen. Controleer het voorpaneel van de printer op volgend foutbericht: Geen computer gevonden. Zorg ervoor dat de printersoftware is geïnstalleerd op uw computer en dat "Scannen naar computer" is ingeschakeld via de printersoftware.
      opmerking:
    De functie Scannen naar computer is standaard ingeschakeld bij installatie, maar deze kan manueel worden uitgeschakeld in de HP-software.
  2. Open het HP-printerhulpprogramma.
  3. Klik bij Scaninstellingen op Scannen naar computer.
  4. Zorg ervoor dat Scannen naar computer inschakelen is geselecteerd.
  5. Probeer opnieuw te scannen.
  6. Indien uw printer nog steeds geen verbinding kan maken met het draadloze netwerk, kunt u verder informatie over het opsporen van fouten met draadloze netwerken opvragen op het HP Afdrukcentrum draadloos:
Oplossing 2: Wacht tot de printer klaar is met andere taken.
  1. Bekijk het aan/uit-lampje. Als het knippert, is de printer bezig.
    Als de printer bezig is met een andere taak, zoals een afdruk- of scantaak, wordt de scantaak pas uitgevoerd wanneer de printer klaar is met de huidige taak.
  2. Wacht tot de huidige handeling is afgelopen en het Aan-lampje stopt met knipperen.
  3. Probeer opnieuw te scannen.
Oplossing 3: Het programma opnieuw opstarten
  1. Sluit het programma van waaruit u scant af, en start het opnieuw op.
  2. Probeer opnieuw te scannen.
Oplossing 4: Sluit alle open programma's
  1. Sluit open programma's.
      opmerking:
    Dit geldt ook voor de programma's die op de achtergrond actief zijn, zoals screensavers en antivirusprogramma's. Vergeet niet het antivirusprogramma weer te activeren nadat u het scannen hebt voltooid.
  2. Probeer opnieuw te scannen.
Oplossing 5: Controleer of uw printer is verbonden met het stroomnet
  1. Controleer of het netsnoer goed is aangesloten op de printer en op de netsnoeradapter, als er bij uw printer een is geleverd.
      Afbeelding : Afbeelding - De aansluitingen van het netsnoer controleren
    1. 1 Stroomaansluiting van de printer
    2. 2 Aansluiting op stopcontact
  2. Controleer het lampje van de knop Aan op de voorzijde van de printer. Als het lampje niet brandt, is de printer uitgeschakeld. Druk op de knop Aan om de printer in te schakelen.
      opmerking:
    Als de printer geen elektrische stroom ontvangt, sluit het dan op een ander stopcontact aan.
  3. Verbreek de stroomverbinding door het netsnoer aan de achterzijde van de printer te verwijderen.
  4. Haal het netsnoer uit het stopcontact.
  5. Wacht minstens 15 seconden.
  6. Sluit het netsnoer weer aan op het wandstopcontact.
  7. Sluit het netsnoer weer aan de achterzijde van de printer aan.
  8. Als de printer niet automatisch wordt ingeschakeld, druk dan op de Aan-knop om het in te schakelen.
  9. Probeer opnieuw te scannen.
Oplossing 6: Start de computer opnieuw op
  1. Start de computer opnieuw nadat u de software opnieuw hebt geïnstalleerd.
  2. Probeer opnieuw te scannen.
Oplossing 7: Wanneer u een USB-verbinding gebruikt, koppelt u de USB-kabel los en sluit hem vervolgens weer aan
  1. Koppel de USB-kabel los van de printer en de computer.
  2. Wacht 5 tot 10 seconden.
  3. Sluit de USB-kabel aan op de printer en de computer.
    Afbeelding : Afbeelding - De USB-kabel controleren
      opmerking:
    Lange USB-kabels kunnen een negatief effect hebben op de prestaties. Controleer of de kabel niet langer is dan 3 meter.
    Controleer ook of u de USB-kabel niet onbedoeld in de Ethernet-poort hebt gestoken. De Ethernet-poort lijkt erg op de USB-poort en de USB-connector past in de Ethernet-poort.
  4. Probeer opnieuw te scannen.
Oplossing 8: Indien u een USB-verbinding gebruikt, probeer dan een andere USB-poort op de computer
  1. Als er andere USB-apparaten op de computer zijn aangesloten, sluit de andere apparaten dan af, behalve het toetsenbord en de muis.
  2. Wanneer de USB-kabel rechtstreeks is aangesloten op de computer, probeert u deze aan te sluiten op een andere USB-poort van de computer.
  3. Probeer opnieuw te scannen.
Oplossing 9: Als u een USB-hub gebruikt, controleer dan of de hub goed werkt
  1. Maak de USB-kabel los en plaats hem terug in de hub. Probeer dan opnieuw om de printer te gebruiken.
  2. Schakel de hub uit en vervolgens weer in.
  3. Sluit de USB-kabel van de hub af en sluit de kabel vervolgens direct op de computer aan.
  4. Probeer opnieuw te scannen.
Oplossing 10: Verwijder de HP-printer en -software volledig en installeer deze opnieuw
  1. Klik op Deïnstalleren en volg de aanwijzingen om de software te verwijderen.
  2. Wanneer een melding verschijnt op de computer die u vraagt opnieuw op te starten, selecteert u Klik hier om later opnieuw op te starten.
  3. Koppel de printer los van de computer en start de computer opnieuw op.
      opmerking:
    Het is belangrijk dat u de printer loskoppelt voordat u de computer opnieuw opstart. Sluit tijdens het deïnstalleren de printer niet aan op uw computer tot u hierom wordt gevraagd.
  4. Plaats de cd-rom van de printer in het cd-romstation van uw computer en start vervolgens het installatieprogramma.
      opmerking:
    Als het configuratieprogramma niet wordt weergegeven, zoekt u naar het bestand setup.exe op de cd-rom en dubbelklikt u op dit bestand.
  5. Volg de instructies op het scherm en de installatie-instructies die bij de printer werden meegeleverd.
  6. Probeer opnieuw te scannen.
Oplossing 11: Neem contact op met HP-ondersteuning
  1. Indien geen van deze oplossingen hielpen, biedt HP diverse ondersteuningsopties voor uw printer.
    Om het ondersteuningscontact te vergemakkelijken, houdt u de volgende informatie bij de hand:
    • Productnaam (HP Photosmart 5510 series)
    • Modelnummer (bevindt zich aan de binnenkant van de cartridgeklep)
      Afbeelding : Afbeelding - Het modelnummer vinden
    • Het serienummer van de printer (een uit 10 tekens bestaande code)
      Het serienummer bevindt zich op een sticker op de achter- of onderkant van de printer. Het serienummer is de code op de sticker die uit tien tekens bestaat. De code bevat cijfers en letters, maar geen streepjes.
  2. Volg de link beneden om de ondersteuningspagina voor uw printer te bekijken.
    Kies wanneer hierom wordt gevraagd uw land/regio en klik vervolgens op HP contacteren voor informatie over het bekomen van technische ondersteuning .
  3. Bezoek de HP-ondersteuningsforums en kom in contact met HP-gebruikers om inzicht te krijgen en voor tips en antwoorden op vragen over uw printer. Volg onderstaande link naar de forums. (HP ondersteuningsforums zijn niet beschikbaar in alle talen.)