• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in het Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebook-pc's - HP SimplePass vingerafdruklezer gebruiken (Windows 7, Vista)

Dit document is van toepassing op HP notebook-pc's met HP SimplePass vingerafdruklezer.
Een vingerafdruklezer is een beveiligingsapparaat dat een gescande afbeelding van uw vinger gebruikt om u te identificeren. Met vingerafdruk beveiligingssoftware kunt u zich aanmelden bij toepassingen en veilige websites door uw vinger te scannen in plaats van telkens met het toetsenbord uw gebruikersnaam en wachtwoord in te hoeven typen.
  opmerking:
Zie De SimplePass 2011 vingerafdruklezer configureren en gebruiken als uw computermodel HP SimplePass 2011 versie 5.x of later van AuthenTech gebruikt.
Om een vingerafdruklezer te gebruiken moet er ten minste één Windows gebruikersaccount zijn met een bijbehorend wachtwoord voor het aanmelden bij Windows. U kunt op elk moment een nieuwe vingerafdruk of website registreren.
Uw vingerafdrukken aanmelden in SimplePass
U meldt uw vingerafdrukken aan door elke vinger meerdere malen in te scannen totdat het programma de consistente afbeelding van uw vinger heeft. Het is raadzaam om uw wijsvinger aan te melden en ten minste twee andere vingers voor flexibiliteit. In het geval dat u een kras of wondje op uw wijsvinger hebt, of zelfs als hij droog of vuil is, is het mogelijk dat de lezer hem niet herkent. U kunt op elk moment additionele vingerafdrukken toevoegen of verwijderen. Om veiligheidsredenen wordt u om een wachtwoord of een goede scan van uw vingerafdruk gevraagd voordat een vingerafdruk wordt toegevoegd of verwijderd.
Lees een van de volgende secties als u de vingerafdruklezer de eerste keer wilt starten of als u vingerafdrukken na een eerste configuratie wilt toevoegen of verwijderen.
  opmerking:
U moet een geldig gebruikersaccount voor de computer hebben en de vingerafdrukken aanmelden voor dat account voordat u een met wachtwoord beveiligde website kunt registreren.
Registreren of beheren van een beveiligd aanmeldaccount met SimplePass in Windows 7 of Vista
Als u eenmaal een vingerafdruk hebt aangemeld, dan kunt u een beveiligd aanmeldaccount voor een toepassing of een website registreren of beheren. Wachtwoordbeheer verzamelt gebruikersnaam, een wachtwoord en andere waarden die nodig zijn voor aanmelding.
Eenvoudige configuratie met behulp van SimplePass in Windows 7 of Vista
De gemakkelijkste manier om een nieuw wachtwoordaccount in te stellen, is door toepassing HP SimplePass te openen en vervolgens de veilige toepassing of website te openen en beide naast elkaar op het scherm te zetten. Voer onderstaande stappen uit om een nieuwe websiteaanmelding in te stellen.
  1. Gebruik uw browser om naar de aanmeldingspagina voor een veilige website te gaan.
  2. Typ uw Gebruikersnaam en wachtwoord op de aanmeldingspagina en klik op het pictogram voor aanmelding met vingerafdruk dat op de beveiligde website in de browser wordt weergegeven.
    Wachtwoordbeheer wordt geopend en uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de veilige website worden ingevuld.
    Afbeelding : Wachtwoordmanager en aanmeldpagina van website
    Afbeelding van het instelscherm voor HP SimplePass.
  3. Klik in het scherm Wachtwoordbeheer op OK om de aanmeldingsinformatie op te slaan. Wanneer dit wordt gevraagd, schuift u met uw vinger over de vingerafdruklezer om uw identiteit te verifiëren.
Nu mag u zich afmelden en het toepassingsvenster sluiten. Als u het wachtwoordbeheer van de vingerafdruklezer wilt testen, gaat u naar De wachtwoordbeheerfunctie van de SimplePass vingerafdruklezer testen in Windows 7 of Vista.
Een nieuwe toepassing of website toevoegen en beheren met behulp van SimplePass in Windows 7 of Vista
Volg deze stappen om website-aanmeldgegevens toe te voegen en uw voorkeuren in te stellen in SimplePass:
  1. Typ de benodigde Gebruikersnaam en Wachtwoord in het aanmeldingsvenster van de toepassing of de website. Selecteer eventuele andere vereiste informatie, zoals de optie Aangemeld blijven.
  2. Uw vinger scannen om het venster Aanmelding toevoegen aan Wachtwoordmanager te openen.
    Afbeelding : Venster Aanmelding toevoegen aan Wachtwoordmanager
    Afbeelding van het scherm voor wachtwoordbeheer voor HP SimplePass.
  3. Voer een unieke gebruikersnaam in het Accountnaam-veld of accepteer de standaard naam.
  4. Voer de Gebruikersnaam, het Wachtwoord of andere waarden in verplichte velden in.
  5. Klik op OK om de waarden te accepteren en het venster te sluiten.
Nu mag u zich afmelden en het toepassingsvenster sluiten. Als u het wachtwoordbeheer van de vingerafdruklezer wilt testen, gaat u naar De wachtwoordbeheerfunctie van de SimplePass vingerafdruklezer testen in Windows 7 of Vista.
De wachtwoordbeheerfunctie van de SimplePass vingerafdruklezer kaartlezer testen in Windows 7 of Vista
Volg deze stappen om de functionaliteit van uw SimplePass vingerafdruklezer te testen en een lijst met in SimplePass geregistreerde accounts weer te geven:
  1. Sluit alle toepassingen en scan uw vinger.
  2. Als de scan van de vingerafdruk wordt herkend, dan wordt er een lijst van alle geregistreerde accounts getoond in het wachtwoordbeheer.
    Afbeelding : Wachtwoordmanager
    Afbeelding van het scherm voor wachtwoordbeheer voor HP SimplePass.
  3. Dubbelklik op het gewenste geregistreerde account om het aanmeldingsvenster te openen.
  4. U kunt uw identiteit verifiëren door uw vingerafdruk te scannen of u kunt op Annuleren klikken en de benodigde informatie via het toetsenbord invoeren.
    Afbeelding : Uw identiteit verifiëren op de aanmeldpagina voor de website
    Afbeelding van het verificatiescherm voor HP SimplePass.
Aanpassen van de gevoeligheid van de SimplePass vingerafdruklezer in Windows 7 of Vista
De afbeelding van uw vingerafdruk die in het programma is opgeslagen, is een representatie van uw vinger op het moment dat deze werd gescand. Het is mogelijk dat de scan niet wordt herkend wanneer uw huid erg droog is of wanneer u uw vinger op de lezer drukt waardoor de huid wordt vervormd, of als u uw vinger in een lichte hoek over de scanner beweegt of te snel of te langzaam beweegt. De gevoeligheid van het programma kan worden aangepast om enige marge in de vingerafdrukherkenning toe te staan.
Ga als volgt te werk om gevoeligheidsinstellingen weer te geven:
  1. Open HP SimplePass Identity Protection.
  2. Selecteer Vingerafdruklezer in het linkerdeelvenster.
  3. Stel de gevoeligheid in op laag, gemiddeld of hoog.
    Afbeelding : Gevoeligheid van vingerafdruklezer
    Afbeelding van het instelscherm voor gevoeligheid voor HP SimplePass.
Als het aanpassen van de instellingen nauwelijks verschil maakt en u nog steeds problemen ervaart met het aanmelden, dan kunt u het originele vingerafdrukbestand verwijderen en uw vingerafdruk opnieuw aanmelden door deze met een gelijkmatigere snelheid, hoek en druk over de scanner te vegen.
De vingerafdrukscanner gebruiken om meerdere gebruikersaccounts te beveiligen
De HP SimplePass vingerafdruklezer voorziet in een makkelijke manier om te beveiligen als meerdere mensen op dezelfde computer werken. Iedereen die de computer gebruikt, moet een eigen gebruikersaccount hebben, en dat account kan via een vingerafdruklezer worden benaderd.
Zo kan een ouder in een gezin een account met beheerdersbevoegdheden hebben waarmee nieuwe programma's kunnen worden geïnstalleerd, terwijl elk van de kinderen een persoonlijk gebruikersaccount heeft met beperkte bevoegdheden voor gebruik, maar niet om programma's te installeren. De instellingen en bestanden van elk kind zijn beschermd en kunnen niet door hun broers of zussen worden benaderd. De ouder, als beheerder, kan alle bestanden benaderen.
Door een vingerafdruklezer met HP SimplePass te gebruiken, kunnen de kinderen zich aanmelden door hun vinger te scannen, waarna ze door de beveiligingssoftware worden geïdentificeerd en ze bij het juiste account worden aangemeld.
Als u meerdere gebruikersaccounts met vingerafdruk wilt instellen, voert u de stappen uit in Uw vingerafdrukken aanmelden in SimplePass terwijl u met de verschillende Windows-gebruikersaccounts bent aangemeld.
Een back-up maken van de configuratie van de SimplePass vingerafdruklezer en deze terugzetten in Windows 7 of Vista
Veel toepassingen en websites maken gebruik van unieke gebruikersnamen en wachtwoorden om de identiteit en gegevens van de gebruiker te beschermen. Hoewel de vingerafdruklezer deze taak kan vergemakkelijken, hebben veel mensen gemerkt dat ze hun wachtwoorden vergeten nadat ze een vingerafdruklezer zijn gaan gebruiken.
Als u de vingerafdruklezer gebruikt voor toegang tot meerdere accounts met verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden, maakt u een back-up van de beveiligingsgegevens en instellingen van de vingerafdruklezer op een verwisselbaar opslagapparaat, bijvoorbeeld op een USB-stick, en bewaart u deze op een veilige locatie, bij de computer vandaan.
Ga als volgt te werk om een back-up van de beveiligingsgegevens en instellingen van de vingerafdruklezer te maken en te herstellen:
  1. Open HP SimplePass Identity Protection.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Back-up maken en terugzetten.
    Afbeelding : Back-up maken en terugzetten
    Afbeelding van het HP SimplePass-scherm waarop Back-up maken en herstellen is gemarkeerd
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om het maken of terugzetten van de back-up te voltooien.
De benodigde software voor SimplePass installeren of bijwerken
De drivers van de vingerafdruklezer en de beveiligingstoepassingen zijn ontworpen om op specifieke modellen en besturingssystemen te functioneren. Alle apparaatdrivers en beveiligingstoepassingen die ontworpen zijn voor de originele configuratie van uw notebook, zijn beschikbaar op de HP Software en Drivers Downloadpagina. Voer de volgende stappen uit om de software te installeren of bij te werken.
  opmerking:
De drivers en programma's die gebruikt zijn voor een model, zijn mogelijk niet compatibel en werken mogelijk niet met andere modellen.
  1. Ga naar de pagina HP drivers en downloads voor uw model.
  2. Volg de aanwijzingen op het scherm. Voer uw modelnummer of productnummer in.
  3. Selecteer Software en drivers downloaden.
  4. Klik op uw besturingssysteem onder Selecteer uw besturingssysteem.
  5. Wanneer u op het besturingssysteem hebt geklikt, zoekt en selecteert u de sectie Software - Beveiliging.
  6. Klik op HP SimplePass Identity Protection Software.
  7. Klik op Downloaden en dan op Opslaan om het bestand op uw harde schijf op te slaan, zoals het bureaublad van de computer.
  8. Dubbelklik op het gedownloade bestand en volg de instructies om de software voor HP SimplePass Identity Protection te installeren.
Het BIOS bijwerken om SimplePass te ondersteunen
Het BIOS van de computer moet het gebruik van een biometrisch apparaat ondersteunen en de vingerafdruklezer moet in het BIOS ingeschakeld zijn. Als u de laatste versie van de HP SimplePass Identity Protection software voor uw computer hebt geïnstalleerd en problemen ervaart, downloadt en installeert u de laatste BIOS voor uw computermodel. Zie Het BIOS bijwerken voor meer informatie.