HP printers - De printer raakt zijn wifiverbinding kwijt

Dit document is bedoeld voor HP printers die in een draadloos netwerk worden gebruikt.
Na het met succes aansluiten van uw printer op een draadloos netwerk, valt de verbinding uit en gaat de printer offline en kunt u niet meer afdrukken of scannen.

Stap 1: HP Print and Scan Doctor uitvoeren (alleen Windows)

Download HP Print and Scan Doctor en voer dit uit om printerhardware- en verbindingsproblemen automatisch vast te stellen en op te lossen.
Als de Print and Scan Doctor uw printer niet vindt bij de stap Kies uw product, klikt u op Mijn apparaat is niet vermeld voor stappen om de printer te verbinden. Als een verbindingsprobleem is gedetecteerd, volg de instructies en klik op Opnieuw.
Probeer af te drukken. Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2: Plaats de computer en de printer dichter bij de router

Als uw printer en computer te ver weg van de router staan of er staan objecten in de weg, kan de wifiverbinding te zwak zijn.
Zet de printer en de computer waar u mee afdrukt dichter bij de router voor het verbeteren van de signaalsterkte. Plaats de apparaten zodanig dat metalen objecten, muren en elektronica die radiosignalen voortbrengen het wifisignaal niet kunnen storen.
Probeer af te drukken. Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 3: De interferentie van het draadloze kanaal minimaliseren

Andere netwerken in de buurt die op hetzelfde kanaal van de router werken kunnen de wifisignalen storen. Controleer of er lokale netwerken zijn die zich op uw kanaal bevinden en wijzig in een ander kanaal via de instellingen van de router, indien nodig.
Voorbeeld van overlapping tussen kanalen van draadloze netwerken
  1. Druk een netwerkconfiguratiepagina af.
    opmerking:
    De methode voor het afdrukken van een netwerkconfiguratie- of netwerkoverzichtspagina is afhankelijk van het type bedieningspaneel dat u hebt.
    Printers met een bedieningspaneel
    • Druk een pagina af met de DraadlozeNetwerkinstellingen of het Setup-menu.
    • Ga naar het menu Rapporten en selecteer Netwerkoverzicht of Netwerkconf.
    Printers zonder een bedieningspaneel met aanraakscherm
    • Druk tegelijkertijd op de toetsen Draadloos en Informatie.
    • Druk tegelijkertijd op de toetsen Draadloos en Start Copy Black.
    • Houd de knop Hervatten/Annuleren of Hervatten gedurende 2 tot 10 seconden ingedrukt om een informatiepagina af te drukken.
  2. Bekijk de lijst met ontdekte 802.11 netwerken op de laatste pagina en zoek het kanaal van uw draadloze netwerk.
    Het kanaal voor uw draadloze netwerk zoeken
    • Als uw netwerk niet van een gezamenlijk kanaal gebruik maakt heeft het probleem niet met wifikanaal-interferentie te maken. Ga door naar de volgende stap.
    • Als uw netwerk gebruikt maakt van een gezamenlijk kanaal, gaat u verder met deze stappen om het routerkanaal te wijzigen.
  3. Open de setup-webpagina van de router. Typ het IP-adres van de router voor uw merk uit de volgende tabel in een adresbalk, druk op Enter, en meld u aan.
    opmerking:
    Deze IP-adressen worden uitsluitend verstrekt ter informatie en werken niet voor alle routermodellen. Raadpleeg de documentatie van uw internetprovider of router voor instructies voor toegang tot de router.
    Merk router
    IP-adres
    Gebruikersnaam
    Wachtwoord
    3Com
    http://192,168.1.1
    admin
    geen wachtwoord vereist of admin
    ASUS
    http://192.168.1.1
    admin
    admin
    Belkin
    http://192.168.2,1
    geen gebruikersnaam vereist of admin
    geen wachtwoord vereist
    D-Link
    http://192.168.0,1
    admin of user
    geen wachtwoord vereist of admin
    Linksys
    http://192,168.1.1
    admin, geen gebruikersnaam vereist of Comcast
    admin, geen wachtwoord vereist of 1234
    Netgear
    http://192.168.0,1
    admin
    password, 1234, of setup
  4. Gebruik het configuratiemenu om het wifikanaal te wijzigen. Bijvoorbeeld, als u en verschillende andere netwerken van kanaal 1 gebruikmaken, wijzig het kanaal dan naar een ongebruikt kanaalnummer.
Probeer af te drukken. Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 4: De verbinding met de printer controleren

Ga naar problemen met een draadloze printerverbinding oplossen om problemen met de draadloze verbinding op te lossen.