• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Foutmeldingen 'Er is weinig schijfruimte' verhelpen (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq pc's met Windows 7.
Windows gebruikt schijfruimte voor de bestandencache en de virtueel geheugencache. Bestanden worden niet opgeslagen, schijven worden niet gebrand en de computer kan onbetrouwbaar worden als de hoeveelheid vrije ruimte op de vaste schijf te laag is.
Gebruik de volgende methoden om de hoeveelheid vrije schijfruimte op uw computer te vergroten. Door het vergroten van de schijfruimte worden foutmeldingen door weinig schijfruimte voorkomen en prestaties verbeterd.
Stap 1: De prullenbak leegmaken in Windows 7
Neem de volgende stappen om de prullenbak te legen:
  1. To be changed to: Dubbelklik op het pictogram Prullenbak op het Windows-bureaublad.
  2. Herstel eventuele bestanden die per ongeluk zijn verwijderd door deze een voor een met de rechtermuisknop aan te klikken en vervolgens Terugzetten te selecteren.
  3. Klik op Prullenbak leegmaken. De inhoud van de prullenbak wordt verwijderd van de vaste schijf (meestal is dit C:) .
  4. Klik ter bevestiging op Ja.
  5. Sluit de Prullenbak.
Stap 2: Tijdelijke bestanden en mappen verwijderen in Windows 7
To be changed to: Door tijdelijke bestanden en mappen te verwijderen vergroot u de vrije ruimte op de vaste schijf en zorgt u ervoor dat Windows sneller toegang heeft tot de vaste schijf. Het helpt eveneens bij problemen met het plaatsen van afdruktaken in de wachtrij. Windows gebruikt een TEMP-map voor het tijdelijk opslaan van bestanden die voor kortdurend gebruik zijn bestemd. Na verloop van tijd kan het aantal bestanden flink oplopen en problemen veroorzaken. Voer de juiste stappen voor uw Windows-versie uit om deze bestanden te verwijderen:
  1. Sluit alle open softwareprogramma's.
  2. Klik op Start Klik op Alle programma's, Bureau-accessoires, Systeemwerkset en klik vervolgens op Schijfopruiming.
  3. Selecteer de schijf die u wilt opruimen en klik op OK.
    Afbeelding : Schijf selecteren
    Afbeelding van het venster Schijfopruiming: Station selecteren
    Er verschijnt een bericht waarin staat dat Schijfopruiming bezig is te berekenen hoeveel ruimte u kunt vrijmaken op de door u gekozen schijf.
    Afbeelding : Voortgangsvenster van Schijfopruiming
    Afbeelding van Voortgang schijfopruiming
  4. Plaats selectiemarkeringen naast alle typen bestanden die u door Schijfopruiming wilt laten verwijderen. Tijdelijke bestanden kunnen probleemloos worden verwijderd.
      let op:
    Het selecteren van sommige opties kan een negatief effect hebben. Als u niet zeker weet wat u kunt verwijderen, moet u geen bestanden verwijderen tot u weet welke belangrijk zijn.
    Afbeelding : Schijfopruiming
    Afbeelding van scherm Schijfopruiming
  5. Klik op OK.
  6. Klik op Bestanden verwijderen.
Stap 3: Verwijderen van ongewenste programma's in Windows 7
Het verwijderen van ongewenste programma's zorgt voor meer schijfruimte. Voer de volgende stappen uit om ongewenste programma's te verwijderen en de vrije schijfruimte te vergroten:
  1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen.
  3. Selecteer het programma dat u wilt verwijderen.
    Afbeelding : Een programma verwijderen of wijzigen
    Afbeelding van het venster Programma's en onderdelen
  4. Klik op Verwijderen of Verwijderen/wijzigen boven in de programmalijst.
  5. Lees en reageer op meldingen die verschijnen terwijl de software van uw computer wordt verwijderd.
Stap 4: Tv-opnamen verwijderen in Windows 7
Tv-opnamen nemen veel schijfruimte in beslag. U kunt veel ruimte vrijmaken op de vaste schijf door opnamen te verwijderen. Volg deze stappen om schijfruimte vrij te maken door opnamen te verwijderen in Windows Media Player:
  1. Klik op Start, klik op Alle programma' s en klik vervolgens op Windows Media Center.
  2. Blader naar Tv en klik op Tv-opnamen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het te verwijderen programma en klik op Verwijderen.
    Afbeelding : Een tv-opname verwijderen
    Afbeelding van Windows Media Center, waarin wordt aangegeven hoe u een tv-opname kunt verwijderen
Stap 5: Instellingen voor systeemherstel aanpassen in Windows 7
Systeemherstel is een functie van Windows waarmee systeemsoftware en -instellingen naar een bepaalde datum kunnen worden teruggezet. Systeemherstel doet dit door de wijzigingen in systeembestanden op te slaan in een herstelpunt. Deze herstelpunten zijn belangrijk, maar veel herstelpunten nemen veel schijfruimte in beslag. Als u niets aanpast, kan Systeemherstel tot vier procent van de ruimte op uw vaste schijf in beslag nemen. Met 4 of 5 herstelpunten kunt u de meeste problemen oplossen.
Gebruik de volgende stappen om de ruimte te beperken die Systeemherstel gebruikt voor herstelpunten:
  1. Klik op Start, klik met de rechtermuisknop op Computer en selecteer Eigenschappen.
  2. Klik in het taakvenster aan de linkerkant op Systeembeveiliging.
    Afbeelding : Systeemeigenschappen
    Scherm Systeemeigenschappen
    Het tabblad Systeembeveiliging wordt geopend.
    Als u wordt gevraagd om een beheerderswachtwoord of bevestiging, typt u het wachtwoord of geeft u de bevestiging.
    Afbeelding : Systeembeveiliging
    Systeembeveiliging
  3. Klik op Configureren.
  4. U kunt Max gebruik: verslepen om de hoeveelheid schijfruimte die het systeem voor systeemherstelpunten voorbehoudt te verminderen naar 2% te slepen. U kunt een hoger of lager percentage kiezen, afhankelijk van het gewenste aantal herstelpunten en de capaciteit van de vaste schijf.
  5. Klik op Sluiten.
Stap 6: Controleren of er genoeg schijfruimte beschikbaar is in Windows 7
Bekijk de hoeveelheid vrije ruimte op de vaste schijf om te controleren of er genoeg vrije ruimte is. Als er te weinig vrije ruimte is, minder dan 5% van de totale schijfruimte, kunnen er fouten optreden. Volg deze stappen om de ruimte van uw vaste schijf te controleren:
  1. Klik op Start en vervolgens op Computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de vaste schijf (meestal (C:)) en klik vervolgens op Eigenschappen.
  3. Klik op het tabblad Algemeen om te zien hoeveel vrije schijfruimte beschikbaar is op de vaste schijf.
    Afbeelding : Stationeigenschappen met de hoeveelheid beschikbare vrije ruimte
    Afbeelding van vrije schijfruimte op de vaste schijf
  4. Als er minder dan 5% van de totale schijfruimte beschikbaar is, kunt u fouten voorkomen door schijfruimte vrij te maken.