De foutmelding 'Papierstoring' wordt weergegeven voor de HP LaserJet Pro 100 Color MFP's (M175a en M175w)

Probleem

De foutmelding 'Papierstoring' wordt weergegeven op het bedieningspaneel. Het waarschuwingslampje (!) knippert.
opmerking:
Berichten over papierstoringen kunnen terecht of onterecht zijn. Het apparaat kan een papierstoring melden terwijl er geen papierstoring is. Met de volgende stappen worden zowel echte als onechte berichten over papierstoringen opgelost.
Papierstoringen kunnen in meerdere locaties in het product optreden.
    Afbeelding : Locaties van papierstoringen
    Afbeelding: Mogelijke locaties van papierstoringen in het product.
  1. Documentinvoer
  2. Uitvoerlade
  3. Achterklep
  4. Invoerlade
 BELANGRIJK: Voer deze oplossingen in de aangegeven volgorde uit om het probleem op te lossen.

Oplossing één: De papierstoring, nieuw papier plaatsen en een configuratierapport afdrukken

let op:
Door papierstoringen kan er losse toner op de pagina terechtkomen. Als er toner op uw kleding komt, was deze dan in koud water. Door warm water wordt de toner permanent in de stof gezet.
Gebruik geen scherpe voorwerpen, zoals een pincet of punttang, om vastgelopen papier te verwijderen. Schade die wordt veroorzaakt door scherpe voorwerpen, wordt niet gedekt door de garantie.
Trek het vastgelopen papier recht uit het apparaat om het te verwijderen. Als u vastgelopen papier scheef uit het apparaat trekt, kan het apparaat beschadigd raken.

Stap één: Losse vellen papier eerst verwijderen

let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier.
  1. Verwijder alle losse vellen papier uit de invoerlade
    Afbeelding : Verwijder losse vellen papier uit de invoerlade
    Afbeelding: Verwijder losse vellen papier uit de invoerlade.
  2. Verwijder alle losse vellen papier uit de uitvoerlade.
  3. Verwijder alle losse vellen papier uit de documentinvoer.

Stap twee: De papierstoring verhelpen

Neem de volgende stappen om de storing op te lossen op de locatie die wordt aangegeven in de foutmelding op het bedieningspaneel.

Stap drie: Een configuratierapport afdrukken

Druk een configuratierapport af om de hardware van het product te testen.
  1. Plaats ongebruikt, gewoon wit papier van Letter- of A4-formaat in de invoerlade.
  2. Druk op het bedieningspaneel van het apparaat op de knop Instellingen ().
  3. Druk op de knop met de pijl naar rechts () om Rapporten te selecteren en druk op OK.
  4. Druk op de knop met de pijl naar rechts () om Configuratierapport te selecteren en druk vervolgens op OK. Het product drukt een configuratiepagina af.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing twee: De printer resetten, afdrukinstellingen controleren en vervolgens een configuratierapport afdrukken

Neem de volgende stappen om het product te resetten, de afdrukinstellingen te controleren en vervolgens een configuratierapport af te drukken

Stap één: De printer resetten

1. Druk op de aan/uit-knop () om het product uit te schakelen.
    opmerking:
    Mogelijk gaat het product niet uit als u op de aan/uit-knop drukt. Ga desondanks verder met de volgende stap.
  2. Trek het netsnoer los aan de achterkant van het apparaat.
  3. Trek de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.
  4. Wacht 30 seconden.
    Afbeelding : Wacht 30 seconden
    Afbeelding van een zandloper met 30 seconden.
  5. Sluit het netsnoer weer op het stopcontact aan.
  6. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  7. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.

Stap twee: De afdrukinstellingen controleren

Voer de volgende stappen uit om te controleren of de afdrukinstellingen overeenkomen met het geplaatste papier en om de instellingen aan te passen.
opmerking:
De stappen kunnen per softwareprogramma verschillen.
  1. Klik in het menu Bestand in het softwareprogramma op Afdrukken.
  2. Klik in het dialoogvenster Afdrukken op Eigenschappen.
  3. Controleer de instellingen op het tabblad Papier/Kwaliteit, pas ze indien nodig aan en klik vervolgens op OK.
  4. Probeer opnieuw af te drukken.

Stap drie: Een configuratierapport afdrukken

Met het afdrukken van een configuratierapport wordt gecontroleerd of de hardware naar behoren werkt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing drie: Een reinigingspagina en een configuratierapport afdrukken

Tijdens het afdrukken kunnen papierresten, toner en stof zich in het product verzamelen, wat papierstoringen kan veroorzaken. Neem de volgende stappen om een reinigingspagina en vervolgens een configuratierapport af te drukken.

Stap één: Een reinigingspagina afdrukken

1. Druk op het bedieningspaneel van het product op de knop OK.
  2. Druk op de knop met de pijl naar rechts () om naar Service te komen en het te selecteren en druk vervolgens op OK.
  3. Druk op de knop met de pijl naar rechts () om naar Reinigingspagina te komen en het te selecteren.
  4. Druk op OK om het reinigen te starten.
    Het product verwerkt één pagina en keert terug naar de Gereed-status wanneer het reinigingsproces is voltooid.

Stap twee: Een configuratierapport afdrukken

Met het afdrukken van een configuratierapport wordt gecontroleerd of de hardware naar behoren werkt.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.

Oplossing vier: Laat de printer nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.