• Informatie

HP pc's - Fout in Windows 7: De gebruikersprofielservice verhindert het aanmelden. Gebruikersprofiel kan niet worden geladen

Dit document is van toepassing op computers met Windows 7.
Als u probeert om u op de computer aan te melden, ontvangt u de volgende foutmelding:De gebruikersprofielservice verhindert het aanmelden. Gebruikersprofiel kan niet worden geladen.
Soms kan het probleem worden opgelost door het systeem uit te schakelen en weer op te starten. Als dit niet helpt, kan het profiel beschadigd zijn geraakt. In dat geval moeten de bestanden van de gebruiker naar een nieuwe gebruikersaccount worden gekopieerd en de beschadigde account volledig van de computer worden verwijderd.
Volg de stappen in dit document op volgorde totdat het probleem is opgelost.

Stap 1: Sluit de computer af en start deze opnieuw op

Het probleem kan mogelijk worden opgelost door de computer volledig uit en weer in te schakelen waarna u weer op de gebruikersaccount kunt inloggen. Neem deze stappen om de computer volledig uit en weer in te schakelen:
  1. Sluit de computer af (niet opnieuw opstarten).
  2. Als de computer volledig is afgesloten, wacht 5 seconden en start de computer dan opnieuw op.
  3. Probeer aan te melden met de gebruikersaccount met het probleem.
    • Als het lukt met de account aan te melden, is het probleem opgelost.
    • Als het niet lukt aan te melden, is de account mogelijk beschadigd geraakt. Ga verder met de volgende stap.

Stap 2: Zoek naar de HP SimplePass software.

Volg de volgende stappen om te controleren of HP SimplePass is geïnstalleerd en om een uitvoerbaar bestand dat het probleem wellicht veroorzaakt te hernoemen.
  1. Start de computer opnieuw op en druk meteen herhaaldelijk op F8.
  2. Selecteer met de pijltoetsen Veilige modus in het Windows-menu Geavanceerde opties en druk op ENTER.
  3. Klik op Start en typ truesuiteservice.exe in het zoekveld.
  4. Zoek truesuiteservice.exe op in de lijst met resultaten:
    • Als truesuiteservice.exe niet wordt weergegeven in de lijst met resultaten gaat u naar het volgende gedeelte. Stap 3: Maak een nieuwe gebruikersaccount aan.
    • Als truesuiteservice.exe wordt weergegeven in de lijst met resultaten geeft u het bestand de volgende naam: truesuiteservice.backup
      opmerking:
      Door dit bestand te hernoemen worden automatische aanmeldingen op de webpagina SimplePass voorkomen met behulp van een fingerprint reader. Dit probleem kan worden opgelost door SimplePass te verwijderen en vervolgens de laatste versie te installeren.
  5. Start de computer opnieuw op en meld u aan.

Stap 3: Maak een nieuwe gebruikersaccount aan

Als u Stap 1 hebt uitgeprobeerd en nog steeds de foutmelding ontvangt wanneer u probeert aan te melden met de gebruikersaccount, dan is de account misschien beschadigd geraakt. Maak een nieuwe account aan en kopieer de bestanden van de oude account voordat u de oude account verwijdert.
Volg de volgende stappen om een nieuwe gebruikersaccount te maken:
  1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik onder Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht op Gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen.
    Afbeelding : Gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen
    Afbeelding van het gedeelte Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht in het Configuratiescherm
    Als u hierom wordt gevraagd, voer dan het administratorwachtwoord in of klik op Doorgaan.
  3. Klik op Een nieuwe account maken.
  4. Typ de naam van de nieuwe account, klik op een accounttype en klik vervolgens op Account maken.
    Er wordt een nieuwe account gemaakt.
Nadat de nieuwe account is gemaakt, volgt u de volgende stappen om de bestanden van de oude account naar de nieuwe te kopiëren:
opmerking:
U moet ten minste drie gebruikersaccounts op de computer hebben om deze stappen te kunnen voltooien, inclusief de account die u zojuist hebt gemaakt.
  1. Log in als een gebruiker, maar niet als de nieuwe gebruiker die u zojuist hebt aangemaakt en ook niet met de gebruiker waar u de bestanden van wilt kopiëren.
  2. Klik op Start en klik vervolgens op Documenten.
  3. Klik op Alt om de menubalk te openen, klik op Extra en klik vervolgens op Mapopties.
    Afbeelding : Menu Extra
    Afbeelding van het Menu Extra
  4. Klik op het tabblad Weergave, selecteer Verborgen bestanden en mappen weergeven en haal vervolgens het vinkje weg bij Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen.
    Afbeelding : Tabblad Weergeven
    Afbeelding van het venster Mapopties
  5. Klik op Ja in het waarschuwingsvenster dat wordt weergegeven.
    Afbeelding : Waarschuwing
    Afbeelding van het waarschuwingsvenster
  6. Klik op OK.
  7. Ga naar de map C:\Users\Oude_gebruikersnaam, waarbij C de partitie is waarop Windows is geïnstalleerd en 'Oude_gebruikersnaam' de naam van het gebruikersprofiel is waarvan u de bestanden wilt kopiëren.
    Afbeelding : Map van de oude gebruiker
    Afbeelding van Windows Explorer
  8. Selecteer alle bestanden en mappen in deze map, met uitzondering van de volgende bestanden:
    • Ntuser.dat
    • Ntuser.dat.log
    • Ntuser.ini
  9. Druk op Alt om de menubalk te openen, klik op Bewerken en klik vervolgens op Kopiëren.
  10. Ga naar de map C:\Users\New_Username folder, waarbij C de partitie is waarop Windows is geïnstalleerd en 'New_Username' de naam van het nieuwe gebruikersprofiel is dat u hebt aangemaakt.
  11. Druk op Alt om de menubalk te openen, klik op Bewerken en klik vervolgens op Plakken.
  12. Log in met de nieuwe gebruikersaccount en controleer de bestanden die u hebt gekopieerd.
    Als de bestanden gekopieerd zijn, gaat u door met de volgende stap om het oude profiel te verwijderen.
    Als de bestanden niet gekopieerd zijn, herhaalt u de stap om de bestanden te kopiëren.
    opmerking:
    Als u een e-mailprogramma zoals Windows Mail hebt met e-mailberichten die u wilt bewaren, importeer dan uw e-mailberichten en adressen in het nieuwe gebruikersprofiel voordat u het oude profiel verwijdert.

Stap 4: Verwijder het profiel volledig met gebruik van Microsoft Fix it

Nu u alle bestanden van de corrupte gebruikersaccount hebt gekopieerd, kunt u dat profiel volledig van de computer verwijderen. Om het profiel volledig te verwijderen, klikt u op Microsoft Fix it: