• Informatie
    Welkom Samsung Printer Klanten

Ondersteuning nodig voor uw Samsung printer? HP is er om te helpen! Meer informatie

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebook-pc's - Het opladen van de accu duurt langer wanneer de notebook in een warme omgeving wordt gebruikt

Dit probleem heeft invloed op alle notebookmodellen met lithium-ionbatterijen.
Als de notebook wordt gebruikt in een omgeving met een temperatuur die dicht bij de HP bedieningsspecificatie van 35 graden Celsius ligt, kan het opladen van de accu langer duren. Met name als de accu is ontladen en de netadapter is aangesloten, laadt de accu mogelijk niet opnieuw op totdat de interne temperatuur van de accu lager wordt.
De notebook op de netadapter aansluiten
Om dit probleem op te lossen, houdt u de notebook op de netadapter aangesloten. Wanneer de interne temperatuur van de accu onder de 45 graden Celsius is gezakt, wordt het opladen hervat.
Het is normaal dat de interne temperatuur van de accu tijdens het ontladen stijgt. De interne temperatuur van de accu neemt niet toe tijdens het opladen. Nadat de accu is afgekoeld, kan het opladen daarom alleen door externe hittebronnen worden onderbroken.
De batterij opladen
U wordt niet aangeraden om de accu te proberen op te laden in omstandigheden buiten het voorgestelde operationele temperatuurbereik op de productspecificaties.
Houd rekening met de volgende oplaadomstandigheden:
  • Bij 0 graden Celsius laadt de accu niet op.
  • Van 1 graad Celsius tot 10 graden Celsius laadt de accu heel langzaam op. Dit is een natuurlijke beperking van accuceltechnologie.
  • Bij 45 graden Celsius stopt de accu met opladen. Zodra de accu afkoelt tot onder deze temperatuur, wordt het opladen hervat.
  opmerking:
Accucellen worden tijdens het oplaadproces niet warm. Het opladen van de accu zorgt er niet voor dat de accu de temperatuurdrempel overschrijdt. Accucellen worden alleen warm tijdens het ontladingsproces (met accustroom en niet met netvoeding).
Gebruik HP Support Assistant om de notebookaccu te controleren. Voor meer informatie of om de nieuwste versie te downloaden, bezoek de webpagina van HP Support Assistant.
Bezoek bovendien de webpagina's hieronder voor gedetailleerde informatie over gebruik en onderhoud van de notebook onder gepaste omgevingsomstandigheden: