HP notebook-pc's - HP Battery Alert wordt weergegeven voordat Windows start

Dit document heeft betrekking op HP notebookcomputers met de HP Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) van eind 2008.
Bij het opstarten voeren HP hulpprogramma's een systeemvalidatie uit. Zodra de computer deze test heeft doorstaan, voeren de hulpprogramma's een accutest uit door de resterende capaciteit van de primaire accu en de capaciteit van een eventuele secundaire accu te controleren.
Update het BIOS naar de nieuwste versie om te bevestigen dat de resultaten van de accu nauwkeurig zijn en voer vervolgens de accutest opnieuw uit vanaf UEFI Setup of HPSA. Voor meer informatie over het bijwerken van het BIOS raadpleegt u het ondersteuningsdocument Het BIOS bijwerken (Notebooks) of Het BIOS bijwerken (Desktops) voor specifieke stappen.
Accucapaciteit
De accucapaciteit is de hoeveelheid energie die de accu kan opslaan om een draagbaar apparaat zoals een notebookcomputer van stroom te voorzien. Hoe lager de accucapaciteit, hoe korter de accu een draagbaar apparaat van stroom kan voorzien. Alle oplaadbare accu's verliezen geleidelijk aan capaciteit. Dit verlies in capaciteit (veroudering) kan niet ongedaan worden gemaakt. De maximale capaciteit van een nieuwe accu kan sterk afwijken van de maximale capaciteit van een accu na een jaar gebruik.
Als het systeem vaststelt dat de capaciteit van de accu erg laag is, wordt er een waarschuwing weergegeven:
Afbeelding A:
HP Battery Alert
Het systeem heeft vastgesteld dat de capaciteit van de onderstaande accu erg laag is.
Vervang deze accu voor optimale prestaties.
Primaire (interne) accu (601)
ENTER - Verdergaan met opstarten
Kijk voor meer informatie op: www.hp.com\go\techcenter\startup
Het bericht wordt 15 seconden weergegeven. Daarna wordt het normale opstartproces hervat.
Verschillen tussen de berichten voor de primaire en secundaire accu
  • Als Primaire (interne) accu (601) wordt weergegeven in de waarschuwing, is de capaciteit van de primaire (interne) accu minder dan 25% van de oorspronkelijke capaciteit. Het nummer "601" geeft de bijbehorende foutcode in het systeemlogboek aan.
  • Als Secundaire (externe) accu (602) wordt weergegeven in de waarschuwing, is de capaciteit van de secundaire (externe) accu minder dan 25% van de oorspronkelijke capaciteit. Het nummer "602" geeft de bijbehorende foutcode in het systeemlogboek aan.
Zorgen dat de Battery Alert niet meer wordt weergeven
Als u wilt dat HP Battery Alert niet meer wordt weergegeven, moet u Battery Test in System Diagnostics (F2) uitvoeren en de accu kalibreren voor optimale prestaties.
U kunt de HP System Diagnostics Battery Test uitvoeren door de computer in te schakelen en onmiddellijk op Esc te drukken om het opstartmenu weer te geven. Druk op de toets F2 (System Diagnostics) en selecteer de optie Battery Test.
Veelgestelde vragen