HP Single-Function en Multi-Function printers - Onherstelbare fout 'Fatal Error 1601' (MSI 1601) wordt weergegeven tijdens de HP software-installatie in Windows XP

Probleem
De foutmelding MSI Error 1601 wordt weergegeven op de computer wanneer de HP software wordt geïnstalleerd op een computer met Windows XP. De rest van de tekst in het bericht kan variëren.
Oplossing
Als u niet de bovenstaande tijdelijke oplossing wilt gebruiken, volgt u deze oplossingen in de opgegeven volgorde om het probleem op te lossen.
  opmerking:
Voor enkele van de volgende oplossingen moet u de computer opnieuw opstarten. Het is verstandig deze pagina aan uw favorieten toe te voegen, zodat u dit document kunt raadplegen nadat u de computer opnieuw heeft opgestart.
Stap één: Sla de installatiebestanden op de computer op
  1. Open een nieuw venster om naar de pagina Software en drivers verkrijgen te gaan:
    Klik met de rechtermuisknop op de koppeling Software en drivers verkrijgen en klik vervolgens op Openen in nieuw venster.
  2. Typ desgevraagd uw productnummer en klik op Volgende. Wellicht moet u ook op uw model klikken in een lijst met vergelijkbare producten.
  3. Selecteer uw besturingssysteem en klik op Volgende.
  4. Klik op het plusteken () naast Driver en klik vervolgens op de driver die u wilt downloaden.
  5. Lees de minimale systeemvereisten en extra instructies door. U kunt ook op Aanwijzingen bekijken () klikken voor volledige downloadinstructies.
  6. Klik op Downloaden. Met deze optie kunt u de software op elk willekeurig moment installeren als de download is voltooid.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Klik op Lokaal station (C:). Er verschijnt een lijst met de inhoud van de harde schijf van de computer.
      opmerking:
    Sla de installatiebestanden niet op het Windows bureaublad op.
  9. Klik op Nieuwe map en geef de nieuwe map de naam hpdisk.
  10. Klik op Opslaan. De installatiebestanden worden opgeslagen in de map hpdisk.
Stap twee: Verwijder alle tijdelijke bestanden
  1. Klik op Start () op de taakbalk en vervolgens op Uitvoeren.
  2. In het veld Open, typ %temp% en klik vervolgens op OK. De inhoud van de map Temp wordt weergegeven op de computer.
  3. Selecteer alle bestanden in de map Temp en druk vervolgens op de Delete-toets om de bestanden te verwijderen.
      opmerking:
    U mag de map Temp niet selecteren of verwijderen. Verwijder alleen de bestanden in de map. Indien de melding Toegang geweigerd tijdens het verwijderingsproces op het scherm verschijnt, klikt u dan op OK om het bericht over te slaan en verder te gaan met het verwijderen van bestanden.
Stap drie: Gebruik MSCONFIG om opstartservices uit te schakelen
  1. Klik op Start () op de taakbalk en vervolgens op Uitvoeren. In het vak Openen, typt u msconfig en klik vervolgens op OK.
  2. Klik op het tabblad Algemeen.
      opmerking:
    Noteer nu de instellingen op het tabblad Algemeen. U heeft deze informatie aan het eind van dit proces nodig om de instellingen opnieuw op de oorspronkelijke configuratie in te stellen.
  3. Klik op Selectief opstarten.
  4. Klik op de selectiemarkering indien er een selectiemarkering verschijnt naast Opstartonderdelen in het geheugen laden om deze te wissen.
  5. Klik op het tabblad Services en schakel het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen in.
  6. Klik op Alles uitschakelen om alle selectievakjes in de lijst leeg te maken.
  7. Klik op het tabblad Opstarten en selecteer elk HP item in de lijst.
  8. Klik op Toepassen, klik op OK en klik vervolgens op Opnieuw opstarten.
Stap vier: Maak de registratie van Microsoft Windows Installer ongedaan en registreer het opnieuw
  1. Klik op Start () en vervolgens op Uitvoeren.
  2. In het vak Openen typt u msiexec / unregister en daarna klikt u op OK.
  3. Klik op Start en klik vervolgens op Uitvoeren.
  4. In het vak Openen typt u msiexec / regserver en daarna klikt u op OK.
Stap vijf: Controleer de versie van het Service Pack
  1. Klik op Start () op de taakbalk en vervolgens op Uitvoeren.
  2. In het vak Openen, typt u winver en daarna klikt u op OK.
  3. Het venster Over Windows wordt geopend.
  4. Bekijk het versienummer van het Service Pack in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op OK om het venster te sluiten.
    Afbeelding : Controleer de versie van het Service Pack
    Het versienummer van het Service Pack staat bovenin het venster.
    • Als het versienummer van het Service Pack 0 of 1 is, gaat u naar de Microsoft website om Windows XP Service Pack 3 te downloaden en te installeren en gaat u verder met de volgende stap om de versie van uw Windows Installer te controleren.
    • Als het versienummer van het Service Pack 2 of 3 is, gaat u door naar de volgende stap om de versie van Windows Installer te controleren.
  1. Klik op Start () en vervolgens op Uitvoeren. Het venster Uitvoeren verschijnt.
  2. In het veld Openen typt u msiexec.exe /?. Klik vervolgens op OK. Het venster Windows Installer wordt geopend.
  3. Zoek het versienummer boven in het venster en noteer dit.
    Afbeelding : Windows Installer
    Afbeelding: Windows Installer
Volg deze koppeling om de huidige versie te zien en installeer deze indien nodig. Als de versie die beschikbaar is op de website van Microsoft dezelfde versie is als op uw computer, hoeft u deze niet te installeren.
Klik op deze link:
Opmerking: Als de voorafgaande koppeling niet beschikbaar is, dan heeft Microsoft de download mogelijk verplaatst. Op www.Microsoft.com kunt u zoeken naar "Microsoft Windows Installer".
Wanneer de installatie voltooid is, probeert u de HP software opnieuw te installeren.
Stap acht: De software opnieuw installeren
  1. Klik met de rechtermuisknop op Start () in de taakbalk en klik vervolgens op Verkennen.
  2. Klik op C:\ links in het venster, dubbelklik op hpdisk en dubbelklik vervolgens op het hp pictogram. De installatie wordt nu gestart.
  3. Laat de installatie normaal verder gaan.
Op het einde van de probleemoplossing en nadat de HP software werd geïnstalleerd, kunt u de opstartprogramma's en diensten opnieuw activeren met gebruik van de volgende instructies:
  1. Klik op Start, en klik vervolgens op Uitvoeren. Het venster Uitvoeren wordt geopend.
  2. In het veld Openen: typt u msconfig en klik vervolgens op OK. Het venster van het hulpprogramma MSCONFIG opent.
  3. Klik op het tabblad Algemeen.
  4. Selecteer Normaal opstarten om de programma's te activeren die eerder werden uitgeschakeld.
  5. Klik op Toepassen, en klik vervolgens op Sluiten.
  6. Klik op Opnieuw opstarten om de wijzigingen te bevestigen en start de computer opnieuw op.