HP pc's - Oplossen van diagnostische fouten die optreden tijdens het opstarten

Als er tijdens het opstarten van het systeem een probleem optreedt, is het mogelijk dat u een reeks foutmeldingen tegenkomt. Deze foutmeldingen kunnen u of de technische staf bij HP voorzien van informatie over wat er mogelijk mis is met de hardware of de software op de computer. Als het probleem een fout met de hardware betreft, dan genereert het systeem een garantie ID-code die de omstandigheden van de fout valideert voor de vertegenwoordiger van de klantenservice.
opmerking:
Als het foutbericht 3F0 fout of Opstartapparaat niet gevonden verschijnt, controleert u of uw pc Optane-geheugen heeft en of dit goed is geconfigureerd. Zie HP Consumer Desktop-pc's - Opstartapparaat niet gevonden (3F0) of automatisch herstellen van fouten voor desktops, HP Consumer Notebook-pc's - Opstartapparaat niet gevonden (3F0) of automatisch herstellen van fouten voor notebooks. Raadpleeg voor meer informatie over Optane-geheugen HP pc's - Installeren en gebruiken van Intel Optane.

Problemen oplossen met opstartfouten op modellen met UEFI-diagnose

Als een computer met de Unified Extensible Firmware Interface (UEFI)-omgeving niet opstart of een foutmelding weergeeft tijdens het opstartproces, raadpleeg dan de volgende documenten voor de probleemoplossing.

Andere opstartproblemen oplossen

Als een computer niet opstart, of een foutmelding weergeeft tijdens het opstartproces, raadpleeg dan een van de volgende documenten:

Meer informatie over UEFI

Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) is een firmwarecode van een chip op uw moederbord die extra functionaliteit biedt, buiten het Basic Input/Output System (BIOS). UEFI is een manier om handelingen met uw computer te verrichten voordat een besturingssysteem wordt geladen. UEFI biedt extra grafische menu's en systeeminformatie op een computer, en een elementaire diagnostische gegevens op een computer of een tablet.
Zie voor meer informatie Over UEFI en het Opstartmenu.