• Informatie
    Windows 11

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen.

Maak vandaag nog een HP-account aan!

Maak sneller verbinding met HP-ondersteuning, beheer al uw apparaten op één plek, bekijk garantie-informatie en meer. Registreren voor een HP-account

• Feedback

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP OfficeJet 4500, 4575 printers - Inktcartridges vervangen

Dit document is van toepassing op HP OfficeJet 4500 (K710 en G510) en 4575 (K710) All-in-One printers.
Vervang inktcartridges die leeg of bijna leeg zijn door nieuwe, originele HP inktcartridges.

Video: De inktcartridges vervangen

In de volgende video ziet u hoe u cartridges vervangt.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.

Stap 1: Gewoon papier plaatsen

Voordat u de inktcartridges vervangt en het uitlijningsproces begint, plaatst u papier in de printer.
  1. Trek het verlengstuk van de lade naar buiten.
    Afbeelding : Het verlengstuk van de lade naar buiten trekken
    Afbeelding: Het verlengstuk van de lade uitschuiven
  2. Plaats de stapel papier in de invoerlade met de korte rand naar voren en de afdrukzijde naar beneden.
    opmerking:
    Plaats geen papier als het apparaat nog aan het afdrukken is.
  3. Pas de papierbreedtegeleider aan zodat deze tegen de stapel papier rust.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleider aanpassen
    Afbeelding: De papierbreedtegeleider instellen

Stap 2: De inktcartridges vervangen

1. Zet de printer aan.
      let op:
    Als de printer is uitgeschakeld wanneer de cartridgeklep wordt geopend, zal de printer de inktcartridges niet vrijgeven.
  2. Open de voorklep.
    De wagen met cartridges verplaatst zich naar de rechterzijkant van de printer.
    Afbeelding : De voorklep openen
    Afbeelding: De voorklep openen
  3. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
  4. Druk voorzichtig op de inktcartridge om deze te ontgrendelen en trek de inktcartridge uit de sleuf.
    Afbeelding : De zwarte inktcartridge verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de zwarte inktcartridge.
  5. Haal een van de nieuwe inktcartridges uit de verpakking. Raak alleen de zwarte plastic van de inktcartridge aan.
  6. Verwijder voorzichtig de tape.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten of de inktsproeiers niet aan. De beschermende tape op de contactpunten hoeft u niet te vervangen. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De tape verwijderen
    Afbeelding: De tape verwijderen
  7. Pak de inktcartridge aan de zijkanten vast, met de inktsproeiers naar de printer gericht en plaats de inktcartridge in de juiste sleuf.
    • Als u een driekleurencartridge installeert, schuift u deze in de linkersleuf.
    • Als u een zwarte printcartridge installeert, schuift u deze in de rechtersleuf.
    Afbeelding : De inktcartridge in de lege sleuf plaatsen
    Afbeelding: De inktcartridge in de lege sleuf plaatsen
  8. Schuif de nieuwe inktcartridge licht opwaarts gekanteld in de lege sleuf en druk er voorzichtig op totdat de inktcartridge vastklikt.
  9. Herhaal indien nodig de stappen om de andere inktcartridge te inspecteren.
  10. Sluit de voorklep.

Stap 3: De printer uitlijnen

Voor de beste afdrukkwaliteit moet u de inktcartridges uitlijnen.
  1. Wacht na het sluiten van de toegangsklep aan de voorkant tot de printer de uitlijningspagina heeft afgedrukt.
    Afbeelding : Uitlijningspagina
    Afbeelding: Uitlijningspagina
  2. Open de klep van de scanner en plaats de afgedrukte uitlijningspagina met de bedrukte kant op de glasplaat van de scanner.
    Afbeelding : De klep van de scanner openen en de pagina op de glasplaat van de scanner plaatsen
    Afbeelding: De klep van de scanner openen en de pagina op de scannerglasplaat leggen
  3. Sluit de scannerklep.
  4. Druk op OK.
    De printer scant de uitlijningspagina, waarmee de uitlijning is voltooid.

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over het vervangen van de inktcartridges.