Papierstoringen oplossen voor HP LaserJet Pro P1505 en P1505n printers

Probleem
Er is papier vastgelopen in het apparaat. Het waarschuwingslampje op het bedieningspaneel knippert.
Afbeelding : Waarschuwingslampje knippert
Oplossing
Voer deze stappen uit om het probleem op te lossen. Wellicht is het niet nodig om alle stappen uit te voeren.
  opmerking:
Berichten over papierstoringen kunnen terecht of onterecht zijn. Het apparaat kan een papierstoring weergeven terwijl er geen papier vastzit. Met de volgende stappen worden zowel echte als onechte berichten over papierstoringen opgelost.
  let op:
Gebruik geen scherpe voorwerpen, zoals een pincet of punttang, om vastgelopen papier te verwijderen. Schade die daardoor wordt veroorzaakt, zal niet worden gedekt door de garantie.
Door papierstoringen kan er losse toner op de pagina terechtkomen. Als er toner op uw kleding komt, was deze dan in koud water. Door warm water wordt de toner permanent in de stof gezet.
Trek bij het verwijderen van vastgelopen papier het papier recht uit het apparaat. Als u vastgelopen papier scheef uit het apparaat trekt, kan het apparaat beschadigd raken.
Stap één: Losse vellen papier eerst verwijderen
Verwijder al het losse papier uit de invoerlade, de prioriteitinvoer en de uitvoerlade.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier.
  1. Open de cartridgeklep en verwijder de printcartridge.
      opmerking:
    Door de klep van de printcartridge te openen en de printcartridge te verwijderen, komt er minder spanning op de printerrollen te staan. Hierdoor wordt schade aan het product voorkomen en kan vastgelopen papier eenvoudiger worden verwijderd.
    Afbeelding : De cartridge verwijderen
    Afbeelding van het verwijderen van de printcartridge
      let op:
    Voorkom schade aan de printcartridge door deze af te dekken met een vel papier zodat de blootstelling aan direct licht wordt geminimaliseerd.
  2. Pak de zichtbare stukken van het papier met beide handen vast, ook in het midden, en trek het papier vervolgens voorzichtig recht uit het printcartridgegebied.
    Afbeelding : Het vastgelopen papier verwijderen
    Afbeelding van het verwijderen van vastgelopen papier.
  3. Kijk of er in het apparaat gescheurde stukjes papier of etiketten zitten en verwijder deze vervolgens.
  4. Verwijder alle vastgelopen papier uit de invoerlade, de prioriteitinvoer en de uitvoerlade. Pak het papier met beide handen vast en trek het voorzichtig uit het apparaat.
  5. Plaats de printcartridge terug en sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De printcartridge terugplaatsen
    Afbeelding van het terugplaatsen van de printcartridge.
Stap drie: De printer resetten
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het product uit te schakelen.
  2. Wacht 30 seconden en druk vervolgens op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
Stap vier: Het papier opnieuw plaatsen
  1. Schuif de papierlengte- en -breedtegeleiders in hun uiterste positie.
    Afbeelding : Papiergeleiders naar buiten schuiven
    Afbeelding van de papierbreedte- en papierlengtegeleiders.
  2. Tik met een stapel gewoon, wit papier op een vlakke ondergrond om de randen van het papier gelijk te krijgen.
      opmerking:
    Waaier het papier niet voordat u het plaatst. U maakt het papier los door het stevig in beide handen vast te houden en het vervolgens te draaien door uw beide handen in tegenovergestelde richting te bewegen.
  3. Plaats de stapel papier in de papierlade met de smalle kant naar voren en de afdrukzijde naar boven. Schuif het papier zo ver mogelijk in de printer.
  4. Schuif de papierlengte- en -breedtegeleiders naar binnen tot aan het papier.
Stap vijf: De afdrukinstellingen controleren
Voer de volgende stappen uit om te controleren of de afdrukinstellingen overeenkomen met het geplaatste papier en om de instellingen aan te passen.
  opmerking:
De stappen kunnen per softwareprogramma verschillen.
  1. Klik in het menu Bestand in het softwareprogramma op Afdrukken.
  2. Klik in het dialoogvenster Afdrukken op Eigenschappen.
  3. Controleer de instellingen op het tabblad Papier/Kwaliteit, pas ze indien nodig aan en klik vervolgens op OK.
  4. Probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem is opgelost met deze stappen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende stap.
Stap zes: Het gedeelte van de printcartridge reinigen
Tijdens het afdrukken kunnen papierresten, toner en stof zich in het product verzamelen, wat papierstoringen kan veroorzaken. Voer deze stappen uit om het gedeelte van de printcartridge schoon te maken.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het product uit te schakelen.
  2. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  3. Wacht totdat het apparaat is afgekoeld.
  4. Open de cartridgeklep en verwijder de printcartridge.
  5. Veeg met een droge, pluisvrije doek het vuil uit het papierpad en de uitsparing van de printcartridge.
    Afbeelding : De uitsparing van de printcartridge reinigen (gearceerd op afbeelding)
    Afbeelding van de uitsparing van de printcartridge.
  6. Plaats de printcartridge terug en sluit de cartridgeklep.
  7. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
    Afbeelding : Het netsnoer weer aansluiten
    Afbeelding van het weer aansluiten van het netsnoer.
  8. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  • Als het probleem is opgelost met deze stappen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende stap.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.
  • Plaats niet te veel afdrukmateriaal in de invoerlade.
  • Verwijder bij plaatsen van nieuw papier in de invoerlade het papier dat al in de invoerlade aanwezig is, tik de stapel nieuw papier op een vlakke ondergrond om de randen gelijk te brengen en plaats het nieuwe papier vervolgens.
  • Stel de papierlengte- en breedtegeleiders bij zodat deze volledig tegen het papier rusten.
  • Zorg dat de invoerlade correct is geplaatst.
  • Voeg geen papier toe aan de invoerlade en verwijder geen papier terwijl er wordt afgedrukt.
  • Waaier het papier niet uit voordat u het plaatst. Uitwaaieren kan statische elektriciteit veroorzaken, wat tot gevolg kan hebben dat de pagina's aan elkaar plakken.
  • Gebruik alleen door HP aanbevolen papersoorten en -formaten.
  • Zorg dat zich geen papier opstapelt in de uitvoerlade. Het papiersoort en de hoeveelheid gebruikte toner zijn van invloed op de capaciteit van de uitvoerlade.
  • Open de klep voor de printcartridges niet tijdens een afdruktaak.
  • Zorg dat het netsnoer goed is aangesloten op het product en het stopcontact.
  • Druk niet af op beschadigd papier of papier waar andere objecten aan zijn bevestigd, zoals nietjes of paperclips.
  • Bewaar het papier plat in de vochtbestendige verpakking in een omgeving die niet te vochtig of te droog is.