• Informatie

HP Deskjet 3050A (J611) en 3050 (J610) All-in-One printerserie - De cartridges vervangen

Inleiding

In dit document vindt u de stappen voor het vervangen van de cartridges.
Ga naar HP SureSupply om de compatibiliteit van de inkt- of tonercartridge te controleren, of om vervangende cartridges en andere benodigdheden aan te schaffen.
  1. Ga naar HP SureSupply.
  2. Selecteer desgevraagd uw land/regio.
    Afbeelding : Land/regio selecteren
    Uw land/regio selecteren
  3. Volg de instructies op het scherm om nieuwe benodigdheden te bestellen of te controleren of de cartridges compatibel zijn met uw printer.
U kunt ook legitieme HP cartridges en benodigdheden kopen in andere winkels.

De cartridges vervangen

In de volgende video ziet u hoe u cartridges vervangt.
opmerking:
Deze video toont de HP Deskjet 3050. De buitenkant van het product kan enigszins afwijken van uw product, maar de stappen blijven dezelfde.
.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.
Voer de volgende stappen uit om de cartridges te vervangen en uit te lijnen.

Stap één: Papier plaatsen

Iedere keer dat u een nieuwe cartridge plaatst, vraagt het HP product u papier te plaatsen zodat u een cartridge-uitlijning kunt uitvoeren. Voor u met het uitlijningsproces begint, moet u controleren of er papier in het apparaat is geplaatst. Volg deze stappen om papier in het apparaat te plaatsen.
  1. Til de invoerlade omhoog.
    Afbeelding : De invoerlade omhoog tillen
    Afbeelding van het optillen van de invoerlade
  2. Laat de uitvoerlade zakken en trek dan het verlengstuk van de uitvoerlade naar buiten.
    Afbeelding : Het verlengstuk van de lade naar buiten trekken
    Afbeelding van het verlengstuk van de lade naar buiten trekken
  3. Schuif de papierbreedtegeleider naar de uiterste stand.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleider helemaal naar buiten schuiven
    Afbeelding van het naar buiten schuiven van de breedtegeleider
  4. Leg een stapel gewoon papier in de invoerlade met de afdrukzijde naar boven. Schuif de stapel papier naar binnen totdat deze niet verder kan.
    Afbeelding : Papier plaatsen
    Afbeelding van het plaatsen van papier
  5. Schuif de papierbreedtegeleider goed tegen de stapel.
    Afbeelding : De papierbreedtegeleider goed tegen de stapel schuiven
    Afbeelding van het tegen het papier schuiven van de papierbreedtegeleider

Stap twee: De cartridge vervangen

1. Plaats gewoon, wit papier in de invoerlade.
  2. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
  3. Open de klep van de cartridges. De wagen verplaatst zich naar het midden van de printer. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : Open de klep van de cartridges
    Afbeelding: Open de klep van de cartridges
  4. Druk de inktcartridge zachtjes naar beneden om deze te ontgrendelen en trek de inktcartridge vervolgens uit zijn houder.
    Afbeelding : De inktcartridge verwijderen
    Afbeelding: De inktcartridge verwijderen
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : Raak de contactpunten of inktsproeiers niet aan
    Afbeelding: Raak de contactpunten of inktsproeiers niet aan
  5. Haal de nieuwe inktcartridge uit de verpakking en trek daarna voorzichtig aan het treklipje om de plastic tape te verwijderen.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. Plaats geen nieuwe tape over de inktcartridge. Het aanraken van deze onderdelen kan leiden tot verstoppingen, problemen met de inkt en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    Afbeelding: De plastic tape verwijderen
  6. Houd de inktcartridge bij de zijden vast, met de contactpunten in de richting van de printer en de inktsproeiers omlaag. Plaats de inktcartridge vervolgens in de houder.
    • De driekleureninktcartridge () gaat in de houder aan de linkerkant
    • De zwarte inktcartridge () gaat in de houder aan de rechterkant
    Afbeelding : Plaats de nieuwe inktcartridge in de houder
    Afbeelding: Plaats de nieuwe inktcartridge in de houder
  7. Duw de inktcartridge naar voren in de houder totdat deze vastklikt.
  8. Herhaal zo nodig de stappen om de andere inktcartridge te vervangen.
  9. Sluit de toegangsklep voor inktcartridges.
    Afbeelding : De toegangsklep voor inktcartridges sluiten
    Afbeelding: De toegangsklep voor inktcartridges sluiten
  10. Druk op de knop naast OK op het display van het bedieningspaneel ().
    De printer drukt een uitlijningspagina af.

Stap drie: De cartridges uitlijnen

1. Open de scannerklep.
  2. Plaats de uitlijningspagina met de bedrukte zijde omlaag tegen de rechteronderhoek van de glasplaat. Gebruik de aanwijzingen langs de scannerglasplaat voor hulp bij het plaatsen van de uitlijningspagina.
    Afbeelding : Uitlijningspagina op de glasplaat leggen
    Afbeelding: Uitlijningspagina op de glasplaat leggen
  3. Sluit de scannerklep.
  4. Druk op de knop naast OK op het display van het bedieningspaneel ().
    Het product scant de uitlijningspagina.
  5. Wanneer het bericht Uitlijning voltooid wordt weergegeven op het display van het bedieningspaneel, drukt u op de knop naast OK op het display van het bedieningspaneel () om de uitlijning te voltooien.