• Informatie
    Welkom Samsung Printer Klanten

Ondersteuning nodig voor uw Samsung printer? HP is er om te helpen! Meer informatie

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Het foutbericht 'Papierstoring' wordt weergegeven voor de HP Photosmart Premium e-All-in-One-printerserie (C310)

Probleem
Het bericht 'Papierstoring' wordt weergegeven op het bedieningspaneel van het product.
De volgende symptomen kunnen gepaard gaan met dit probleem:
  • Het apparaat stopt met afdrukken
  • Het apparaat maakt piepgeluiden
  • Het bericht 'Papierstoring' wordt weergegeven op het computerscherm
Heeft u vaak of herhaaldelijk last van papierstoringen?
Indien u op zoek bent naar informatie om het herhalen van een papierstoring te voorkomen, ga dan direct door naar de gedeelten preventie en oorzaak in dit document.
Video over het verhelpen van een papierstoring
Bekijk de volgende video of kies een van de onderstaande onderwerpen voor informatie over het verhelpen van een papierstoring.
De volgende video laat zien hoe u een papierstoring oplost.
  opmerking:
Deze video toont de HP Photosmart Premium (C310a) e-All-in-One printer. De aanblik van deze printer kan enigszins verschillen van uw printer, maar de stappen blijven hetzelfde.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.
De oplossingen in dit document gebruiken
Probeer elke oplossing in dit document in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen.
BELANGRIJK: Druk telkens als u een oplossing uitprobeert een zelftestrapport af om te controleren of de hardware correct functioneert. Bekijk de volgende video of voer de stappen in de onderstaande tabel uit om een zelftestrapport af te drukken.
De volgende video toont hoe u een testpagina kunt afdrukken.
  opmerking:
Deze video toont de HP Photosmart Plus e-All-in-One printer (C310a). De aanblik van deze printer kan enigszins verschillen van uw printer, maar de stappen blijven hetzelfde.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.
Een zelftestrapport afdrukken
  1. Plaats gewoon, wit papier in de invoerlade.
  2. Raak op het bedieningspaneel van het product het pictogram Instellingen () aan.
  3. Raak Hulpprogramma's aan.
  4. Raak Statusrapport voor de printer aan. Het product drukt het rapport af.
  opmerking:
Voer de stappen in deze tabel uit telkens nadat u een van de oplossingen hebt uitgeprobeerd.
Volg deze stappen in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen.
Verwijder alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerlade.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier. Als u probeert de papierstoring via de voorzijde van het product te verhelpen, kunt u het afdrukmechanisme beschadigen.
Al het losse papier verwijderen
Niet aan vastgelopen vellen papier trekken
Afbeelding van losse vellen papier in de lade
Afbeelding van het verwijderen van vastgelopen papier
Stap twee: De papierstoring via de achterkant van het product verhelpen
  let op:
Verwijder vastgelopen papier nooit via de voorzijde van het product tenzij de instructies dit aangeven. Als u het vastgelopen papier via de achterkant van het apparaat of via de papierlade kunt lostrekken, moet u altijd eerst de achterkant proberen. Wanneer u papier uit de voorklep trekt, kunt u het mechanisme van het apparaat beschadigen.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Draai het product om zodat u de achterkant van het product makkelijk kunt bereiken.
  3. Koppel het netsnoer los.
  4. Koppel de USB-kabel los.
  5. Verwijder de module voor dubbelzijdig afdrukken (duplexer) van de achterkant van het apparaat. Duw de rechterkant van de duplexer naar links en trek de duplexer vervolgens naar buiten. Leg de duplexer opzij.
    Afbeelding : Achteraanzicht van het product met de duplexer
    Afbeelding: Achteraanzicht van het product met de duplexer
  6. Trek vastgelopen papier of gescheurde stukjes papier voorzichtig tussen de rollen in het product vandaan. Gebruik beide handen om hele pagina's papier eruit te trekken zonder ze te scheuren.
    Afbeelding : Het vastgelopen papier verwijderen
    Foto van het verwijderen van vastgelopen papier
      let op:
    Gebruik een zaklamp om grondig te controleren of er papierresten op de rollen of wieltjes in het product zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven, kan dat meer papierstoringen veroorzaken.
    Afbeelding : Afgescheurde papierresten verwijderen
    Afbeelding van het verwijderen van papierresten
  7. Houd de duplexer vóór u en duw op de beide lipjes aan weerszijden van de duplexer om deze te openen.
    Afbeelding : Locatie van de lipjes op de duplexer
    Afbeelding: Locatie van de lipjes op de duplexer
  8. Trek het vastgelopen papier voorzichtig uit de duplexer.
  9. Sluit de klep van de duplexer.
  10. Plaats de twee palletjes aan de linkerkant van de duplexer in de linkerkant van het apparaat en duw de duplexer zachtjes op zijn plaats. Controleer of de duplexer goed is bevestigd.
  1. Als het product niet is uitgeschakeld, drukt u op de aan/uit-knop () om het uit te schakelen.
  2. Koppel het netsnoer los aan de achterkant van het apparaat.
  3. Til de uitvoerlade omhoog zonder de toegangsklep van cartridge te openen en controleer vervolgens de invoerlade op vastgelopen papier.
    Afbeelding : De uitvoerlade omhoog tillen
    Afbeelding: De uitvoerlade omhoog tillen
  4. Verwijder voorzichtig vastgelopen papier uit de invoerlade en laat vervolgens de uitvoerlade zakken.
  5. Open de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding van het openen van de cartridgeklep
  6. Verplaats de wagen met cartridges met de hand naar één kant van het product.
      waarschuwing:
    Reik niet in het product als dit is ingeschakeld en de wagen met cartridges vastzit. Schakel het product altijd uit voordat u een papierstoring verwijdert.
  7. Als er papier is vastgelopen in het product, verwijder het papier dan voorzichtig via de bovenkant van het product.
      opmerking:
    Als het papier scheurt terwijl u het verwijdert, controleert u of er gescheurde papierresten in het apparaat zijn achtergebleven. Als er papierresten in het apparaat achterblijven, kunnen er meer papierstoringen optreden.
  8. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding van het sluiten van de cartridgeklep
  9. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  10. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
Stap vier: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing twee: Controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen
Volg de onderstaande stappen om te controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen.
  1. Als het product niet is ingeschakeld, drukt u op de aan/uit-knop () om het in te schakelen.
  2. Open de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding van het openen van de cartridgeklep
      opmerking:
    Mogelijk probeert de wagen met cartridges zich naar de cartridgetoegang te verplaatsen. Als dit het geval is, laat u de wagen naar die positie gaan.
  3. Koppel het netsnoer los aan de achterkant van het apparaat terwijl het apparaat is ingeschakeld.
  4. Trek de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen zodat u de wagen handmatig kunt verschuiven en het papierinvoermechanisme opnieuw kunt instellen zonder het risico van een elektrische schok.
  5. Zoek naar papier of voorwerpen die de wagen zouden kunnen belemmeren.
    Afbeelding : Voorbeeld van papier dat de wagen kan blokkeren
    Afbeelding van papier in het pad van de wagen met cartridges dat de wagen zou kunnen belemmeren
  6. Verwijder alle papier of voorwerpen die u kunt vinden.
      opmerking:
    Als het papier scheurt terwijl u het verwijdert, controleert u of er gescheurde papierresten in het apparaat zijn achtergebleven. Als er papierresten in het apparaat achterblijven, kunnen er meer papierstoringen optreden.
  7. Reik in het product via de cartridgeklep en verplaats de wagen met de hand.
    • Als de wagen vastzit aan de rechterkant van het apparaat, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen vastzit aan de linkerkant van het apparaat, verplaatst u de wagen naar de rechterkant.
    • Als de wagen met cartridges vastzit in het midden, verplaatst u de wagen naar de rechterkant.
  8. Controleer of de wagen met cartridges vrij kan bewegen over de gehele breedte van het product door de wagen voorzichtig naar links en dan naar rechts te duwen.
  9. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding van het sluiten van de cartridgeklep
  10. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  11. Sluit het netsnoer opnieuw aan op het stopcontact.
  12. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing drie: De rollen reinigen
Er kunnen zich stof, papiervezels en ander vuil ophopen op de papierinvoerrollen. Dit kan leiden tot papierstoringen en problemen met de papierinvoer. Voer deze stappen uit om de papierinvoerrollen te reinigen.
Stap één: De rollen reinigen
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Een schone, pluisvrije doek of ander zacht materiaal dat niet rafelt en geen vezels achterlaat
    • Gedestilleerd water, gefilterd water of flessenwater (kraanwater kan het product beschadigen)
  2. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  3. Draai het apparaat zodat u toegang hebt tot de achterkant.
  4. Koppel het netsnoer los aan de achterkant van het apparaat.
  5. Duw de rechterkant van de duplexer naar links en trek de duplexer vervolgens naar buiten.
  6. Leg de duplexer opzij.
  7. Maak een schone pluisvrije doek licht vochtig met flessenwater of gedestilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.
  8. Druk de doek tegen de rollen in het apparaat en draai ze vervolgens met uw vingers omhoog. Zet enige druk om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding : De rollen reinigen
    Afbeelding van de rollen in de achterkant van het product
  9. Laat de rollen 10 tot 15 minuten drogen.
Stap twee: De rollen in de Duplexer reinigen
  1. Houd de duplexer vóór u en duw op de beide lipjes aan weerszijden van de duplexer om deze te openen.
    Afbeelding : Locatie van de lipjes op de duplexer
    Afbeelding: Locatie van de lipjes op de duplexer
  2. Controleer of de invoerrollen in de duplexer schoon zijn, dat er geen papierresten op zitten en vrij kunnen ronddraaien.
  3. Reinig de rollen in de duplexer op dezelfde manier zoals u de rollen aan de binnenzijde van het product hebt gereinigd.
  4. Laat de rollen van de duplexer 10 tot 15 minuten drogen.
  5. Plaats de twee palletjes aan de linkerkant van de duplexer in de linkerkant van het apparaat en duw de duplexer zachtjes op zijn plaats. Controleer of de duplexer goed is bevestigd.
  6. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  7. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
Stap drie: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vier: Het product resetten
Volg deze stappen om het product te resetten.
  1. Druk op de aan-uitknop () om het product in te schakelen.
  2. Haal het netsnoer uit de achterkant van het product terwijl het product ingeschakeld is.
  3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.
  4. Wacht minstens 15 seconden.
  5. Sluit het netsnoer weer op het stopcontact aan.
  6. Sluit het netsnoer weer op de achterzijde van het product aan.
  7. Als het product niet automatisch inschakelt, gebruik dan de aan-uitknop () om het in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als u met deze stappen het probleem hebt opgelost en het zelftestrapport wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel aan om door te gaan met de afdruktaak.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.
  • Als het zelftestrapport niet wordt afgedrukt, gaat u verder met de volgende stap.
Stap drie: Meer informatie zoeken
Als u nog steeds problemen ondervindt, raadpleeg dan de Introductiepagina van HP Productondersteuning en zoek naar een ander document dat betrekking heeft op de symptomen.
Klik met de rechtermuisknop op deze koppeling Introductiepagina voor productondersteuning en klik vervolgens op Openen in nieuw venster.
  opmerking:
Als de pagina voor een verkeerd(e) land/regio of in een verkeerde taal wordt geopend, klikt u op de koppeling Regio - Taal rechtsboven in uw browserscherm. Daar kunt u het/de correcte land/regio en taal selecteren.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.
De volgende aanbevelingen kunnen helpen steeds terugkomende papierstoringen in uw HP product te voorkomen.
  • Tik de stapel papier met de onderste rand op een vlak oppervlak zodat de stapel aan alle kanten gelijk is voordat u het papier in de lade plaatst.
  • Zorg ervoor dat de lengte- en breedtegeleiders op de lade in de juiste positie staan en duw de stapel papier naar voren in de lade totdat de stapel niet verder kan.
      let op:
    Forceer het papier niet te ver naar voren in de lade.
  • Plaats niet teveel papier in de lade.
  • Voeg alleen papier toe aan de lade wanneer het product niet bezig is met afdrukken.
  • Zorg ervoor dat het HP product de papiersoort ondersteunt. Raadpleeg de documentatie die bij het HP product werd geleverd voor meer informatie.
  • Druk niet af op papier waar paperclips of nietjes aan zitten.
  • Gebruik geen gevouwen, gescheurd, stoffig, vochtig, gekreukt of opgekruld papier of papier dat niet plat blijft liggen.
  • Plaats slechts één papiersoort tegelijkertijd. Gebruik papier van verschillende soorten, verschillend gewicht of verschillende formaten door elkaar.
  • Gebruik geen papier dat te dun, te dik of te glanzend is voor het product.
De volgende situaties kunnen papierstoringen veroorzaken:
  • Het papier is niet goed in de papierlade geplaatst.
  • Beschadigde of vieze papierrollers.
  • Er is gescheurd, gekreukeld of vochtig papier in de papierlade geplaatst.
  • Mogelijk zit de achterklep of het accessoire voor dubbelzijdig afdrukken (indien geplaatst) niet helemaal vast op zijn plaats.
  • Papier werd tijdens het printen toegevoegd aan de stapel papier in de lade.
  • De papierlade bevat meerdere soorten papier.
  • Er zit papier vast in het HP product waar u het niet kunt zien.
  • De papierbaan wordt geblokkeerd.
  • Gescheurde stukjes papier van een eerdere papierstoring zitten vast in het product.
  • De lade is te vol.
  • Bij het afdrukken op een envelop, zijn de randen van de envelop omgevouwen.