HP Printers - 'Apparaatsetup mislukt' of 'Onbekend apparaat' wordt weergegeven tijdens de USB-installatie (Windows)

Dit document is van toepassing op HP printers verbonden met computers met Windows.
Nadat u de USB-kabel hebt aangesloten tijdens de installatie van de printersoftware, treedt een van deze problemen op:
  • Het bericht 'Installatie van het apparaat kan niet worden voltooid' of 'Onbekend apparaat' wordt weergegeven op de computer.
  • De plug-en-play-installatie wordt niet gestart.
  • In de rechteronderhoek van het computerscherm wordt een rode X weergegeven.
Er zijn enkele verschillende oorzaken van problemen met de USB-installatie.
  • Virussen, malware en sommige browserwerkbalken/plug-ins kunnen storen bij de software-installatie. Zorg ervoor dat uw computer up-to-date antivirusbescherming heeft en vrij van virussen en malware is.
  • Er kan een probleem zijn met de USB-verbinding tussen de printer en de computer.
  • Tijdens de installatie geeft de HP software met volledige functionaliteit aan wanneer u de USB-kabel moet aansluiten. Als u de kabel al eerder aansluit, kan er een fout optreden.
  • Wanneer u de USB-kabel aansluit op de printer en de computer, kan Windows proberen automatisch uw printer te detecteren en te installeren met een systeemdriver. Als er geen systeemdriver beschikbaar is voor uw printer, kan er een fout optreden.
Stap 1: De USB-kabel loskoppelen en weer aansluiten
Koppel de USB-kabel los en sluit deze opnieuw aan om de verbinding tussen de printer en de computer te resetten.
  1. Koppel de USB-kabel aan de achterzijde van de printer los.
    Afbeelding : De USB-kabel aan de achterzijde van de printer loskoppelen
    Afbeelding: Koppel de USB-kabel aan de achterzijde van de printer los.
  2. Koppel de USB-kabel los van de computer.
  3. Wacht vijf seconden.
  4. Sluit de USB-kabel weer aan op de printer en de computer. Duw goed op de stekkers om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten.
  5. Controleer of de USB-kabel correct is aangesloten.
    Afbeelding : De kleinere stekker van de USB-kabel op de achterkant van de printer aansluiten
    Afbeelding: Sluit de kleinere stekker van de USB-kabel aan op de achterzijde van de printer.
    Afbeelding : De grotere stekker van de USB-kabel aansluiten op de computer
    Afbeelding: Sluit het langere uiteinde van de USB-kabel aan op de computer.
  6. Probeer de installatie opnieuw.
Stap 2: De USB-aansluiting testen
Sluit de USB-kabel aan op een USB-poort op de computer of gebruik een andere poort om de USB-verbinding te testen.
Stap 3: Een andere USB-kabel proberen
Het kan voorkomen dat een USB-kabel niet goed werkt. Test de verbinding met een andere USB-kabel.
  1. Vervang de USB-kabel. HP ondersteunt USB-kabels met een lengte van maximaal 3 meter.
  2. Probeer de installatie opnieuw.
Stap 4: Alle extra USB-apparaten verwijderen die met de computer verbonden zijn
Als u meerdere USB-apparaten hebt aangesloten, zoals een extra printer, voorziet uw computer mogelijk de USB-poorten van te weinig stroom om alle apparaten te kunnen herkennen.
  1. Koppel alle andere USB-apparaten los van de computer, behalve het toetsenbord, de muis en de printer.
  2. Probeer de installatie opnieuw.
    Als het verwijderen van andere apparaten het probleem heeft opgelost, adviseert HP dat u een hub installeert met een eigen voeding, zodat u meerdere USB-apparaten kunt aansluiten.
Stap 5: De printer resetten
Als u de printer reset, reset dit de USB-verbinding tussen de printer en de computer.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel de stekker los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal de stekker uit het stopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het stopcontact.
      opmerking:
    HP raadt u aan het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het wandcontact.
  7. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
    De printer heeft mogelijk een opwarmperiode. Het is mogelijk dat de printerlampjes knipperen en de wagen beweegt.
  9. Wacht tot het opwarmingsproces is voltooid en de printer stil is voordat u verder gaat.
  • Als de installatie automatisch doorgaat en met succes wordt voltooid, hoeft u de probleemoplossing niet voort te zetten.
  • Als de installatie niet automatisch verdergaat, start u het installatieproces opnieuw.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.
Stap 6: Windows Apparaatbeheer vernieuwen
Werk de stuurprogrammasoftware bij in Windows Apparaatbeheer.
  1. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en klik op Apparaatbeheer in de lijst met resultaten.
  2. Klik op de pijl-rechts naast de volgende vermeldingen om deze uit te vouwen en zoek uw printer in elke lijst:
    • Printers
    • Afdrukwachtrijen
    • Universal Serial Bus-controllers
    • Overige apparaten
      • Als u naast uw printer een geel uitroepteken ziet, of de tekst Onbekend apparaat, gaat u verder met de volgende stap.
      • Als u de printer of een geel uitroepteken niet in de lijst ziet staan, gaat u verder met de volgende stap om het stuurprogramma te verwijderen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding HP apparaat/Onbekend apparaat of op de vermelding met het symbool en klik op Stuurprogrammasoftware bijwerken. De wizard Stuurprogramma bijwerken - Onbekend apparaat wordt geopend.
  4. Klik op Automatisch naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware zoeken. Volg de aanwijzingen op het scherm om Apparaatbeheer te vernieuwen.
  5. Herhaal deze stappen voor alle apparaatvermeldingen met het symbool .
Als het probleem is opgelost met deze stappen, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
Stap 7: Het HP stuurprogramma en de softwareapplicaties verwijderen
Sommige HP drives en softwareapplicaties zijn mogelijk gedeeltelijk op uw computer geïnstalleerd. Verwijder de HP software van de computer.
  1. Als uw printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppelt u de USB-kabel los van de printer.
  2. Zoek in Windows naar Programma's en onderdelen en klik op Programma's en onderdelen in de lijst met resultaten.
  3. Klik in de lijst met geïnstalleerde programma's op uw HP printernaam en klik vervolgens op Verwijderen of Ja.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm om het verwijderen van de software te voltooien.
  5. Start de computer opnieuw op.
Stap 8: Overbodige bestanden en mappen verwijderen
Verwijder overbodige bestanden en mappen. Het is belangrijk om deze stap uit te voeren om ervoor te zorgen dat geen enkel bestand met de problemen opnieuw wordt geïnstalleerd.
  1. Zoek in Windows naar Schijfopruiming en klik op Schijfruimte vrijmaken door overbodige bestanden te verwijderen in de lijst met resultaten.
  2. Selecteer station C: .
  3. Wacht tot Schijfopruiming de computer heeft gescand en een lijst met bestanden weergeeft die verwijderd kunnen worden.
Stap 9: Programma's sluiten die op de achtergrond worden uitgevoerd
Wanneer de computer is ingeschakeld, wordt automatisch een softwaregroep met de naam 'Terminate and Stay Resident (TSR)' geladen. Deze programma's activeren computerhulpprogramma's zoals antivirussoftware, maar zijn niet nodig voor de werking van de computer. Het gebeurt soms dat TSR's verhinderen dat de printersoftware wordt geladen en dat de software daardoor niet correct wordt geïnstalleerd. U kunt het hulpprogramma MSCONFIG gebruiken om te verhinderen dat TSR-programma's en services opstarten.
  1. Zoek in Windows naar msconfig en klik op msconfig.exe in de lijst met resultaten.
    Als er een venster wordt geopend met het bericht Windows heeft uw toestemming nodig om door te gaan, klikt u op Doorgaan om het venster te sluiten.
  2. Klik in het venster Systeemconfiguratie op het tabblad Algemeen, klik op de knop naast Selectief opstarten en klik op het vakje naast Opstartonderdelen laden om het vinkje te verwijderen.
  3. Klik op het tabblad Services op het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen en klik vervolgens op Alles uitschakelen.
      let op:
    Schakel geen Microsoft-services uit.
  4. Klik op Toepassen en op OK.
  5. Klik op Opnieuw opstarten als u wordt gevraagd de computer opnieuw op te starten.
  6. Nadat de computer opnieuw is opgestart, verschijnt het bericht Hulpprogramma voor systeemconfiguratie op de computer. Schakel het selectievakje Dit bericht niet meer weergeven in en klik vervolgens op OK.
Stap 10: De HP driver en softwareapplicaties opnieuw installeren
Nadat u alle HP software volledig van de computer hebt verwijderd, gaat u naar de website van HP om de meest recente versie van het printerstuurprogramma met volledige functionaliteit te downloaden. Dit garandeert dat de printer over volledige functionaliteit beschikt.
  opmerking:
Als een alternatieve methode om de software te downloaden, kunt u de installatie-cd gebruiken.
  1. Zet de printer aan.
  2. Als de printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppelt u de USB-kabel los van de printer.
  3. Selecteer een methode om het printermodel te identificeren als hierom wordt gevraagd en volg de instructies op het scherm om naar de downloadpagina te gaan.
  4. Klik op Downloaden naast het stuurprogramma met volledige functionaliteit (aanbevolen) of klik op Basisdrivers voor andere stuurprogrammaopties.
Stap 11: Opstartprogramma's inschakelen
Zodra het stuurprogramma is geïnstalleerd, schakelt u de opstartprogramma's in die u bij een vorige stap hebt uitgeschakeld.
  1. Zoek in Windows naar msconfig en klik op msconfig.exe in de lijst met resultaten.
    Als er een venster wordt geopend met het bericht Windows heeft uw toestemming nodig om door te gaan, klikt u op Doorgaan om het venster te sluiten.
  2. Klik in het venster Systeemconfiguratie op het keuzerondje naast Normaal opstarten.
  3. Klik op Toepassen en op OK.
  4. Klik op Opnieuw opstarten als u wordt gevraagd de computer opnieuw op te starten.
Als met deze stappen het probleem is opgelost, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing.
Stap 12: Laat de printer nakijken
Als het probleem met de vorige stappen niet is opgelost, moet u de printer laten nakijken.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.